2 aylık bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz?

Freshh

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2017
1.537
5.848
158
Merhaba, oğlum 53 günlük; fena halde kucağa alışmış durumda. Gece ya da gündüz sadece kucakta gezinerek ya da kucakta sallanarak uyuyor. Yerine koyar koymaz uyanıyor. Her seferinde başa sarıyoruz tekrar kucakla, tekrar yatır, tekrar kucakla... Zaten kolik bir bebek oldugu icin akşam 8den gece 12ye kadar hep kucağımızda, anne karnı sesi açıyoruz internetten eşimle sırayla alıyoruz evin her yerini dolaşıyoruz . Çıldırmak üzereyim, çok yoruluyorum... Gündüz de aynı şekilde kucakta ya da memede uyuyakalıyor, yatırınca uyanıyor. Gündüz hiçbir işimi yapamıyorum. Su içemiyorum, tuvalete gidemiyorum... Sizler nasıl uyutuyorsunuz?

Bebisiniz hayirli olsun ben de ayni durumdaydim 4 ay cok zor bi donemdi biz bebek arabasinin ana kucaginin icine koyuyoduk fon makinasi sesiyle sallayarak uyutuyoduk. Dediginiz gibi birakinca uyaniyodu cunku henuz yeni dunyaya yabanci sizin kokunuzu ariyor. Bazi geceler gogsumde uyuyodu koyamiyodum uyanmasin diye şalla uzerime baglayip oylece ben de uyumaya calisiyodum. Kayip dusmesini engellemek icin. Gecmeyecek gibi geliyor ama zamanla duzene giriyor. Uyku duzeni icin ben her gun ayni saatte yikiyordum krem yapiyordum 1 hafta duzenli yaptiktan sonra daha sabitlesti uykulari.

Varsa bu donemde bir aile buyugunuz yakininiz yemek ev isleri icin destek almanizi da tavsiye ederim. En azindan onlari yapamamanin stresini de yasamamis olursunuz.

Bebisiniz hayirli olsun ben de ayni durumdaydim 4 ay cok zor bi donemdi biz bebek arabasinin ana kucaginin icine koyuyoduk fon makinasi sesiyle sallayarak uyutuyoduk. Dediginiz gibi birakinca uyaniyodu cunku henuz yeni dunyaya yabanci sizin kokunuzu ariyor. Bazi geceler gogsumde uyuyodu koyamiyodum uyanmasin diye şalla uzerime baglayip oylece ben de uyumaya calisiyodum. Kayip dusmesini engellemek icin. Gecmeyecek gibi geliyor ama zamanla duzene giriyor. Uyku duzeni icin ben her gun ayni saatte yikiyordum krem yapiyordum 1 hafta duzenli yaptiktan sonra daha sabitlesti uykulari.
Gerçekten geçmeyecek gibi geliyor. Akşamları aynı saatte yıkıyoruz gaz sancısını hafifletiyor en azından ağlama süresi kısalıyor. Uyku icin gündüz mü yıkasam daha iyi olur? annem ve kayınvalidem kalıyorlardı dönüşümlü olarak ama artık yalnız kalmak istediğim icin gönderdim onları. haftada birer gün gündüzleri gelip ev işlerimi yapıyorlar artık. Ama yalnız olduğum günler uyuturken cok zorlanıyorum..

Gerçekten geçmeyecek gibi geliyor. Akşamları aynı saatte yıkıyoruz gaz sancısını hafifletiyor en azından ağlama süresi kısalıyor. Uyku icin gündüz mü yıkasam daha iyi olur? annem ve kayınvalidem kalıyorlardı dönüşümlü olarak ama artık yalnız kalmak istediğim icin gönderdim onları. haftada birer gün gündüzleri gelip ev işlerimi yapıyorlar artık. Ama yalnız olduğum günler uyuturken cok zorlanıyorum..
Yani uyku duzeni 4 aydan once oturmaz diyorlar aksam yikamaniz daha iyi bi sure sonra uzun gece uykulari baslayacak onu destekler. Bide stres yapiyoruz uyumayacak diye o stres tamamen bebege geciyo daha huysuz oluyolar. Esim stres yapmazdi benden daha kolay uyuturdu. Havalar guzel disar cikarin temiz hava aldirin uyumalari icin biraz yorulmalari da gerekiyor. Geçecegine inanin. Ne guzel aileleriniz de destekmis gerekirse daha cok destek alin. Benim annem 2 ay kaldi gitti ilk 4 ay asiri zordu ikinci cocuk dusuncesinden soguttu beni 😂😂

Yani uyku duzeni 4 aydan once oturmaz diyorlar aksam yikamaniz daha iyi bi sure sonra uzun gece uykulari baslayacak onu destekler. Bide stres yapiyoruz uyumayacak diye o stres tamamen bebege geciyo daha huysuz oluyolar. Esim stres yapmazdi benden daha kolay uyuturdu. Havalar guzel disar cikarin temiz hava aldirin uyumalari icin biraz yorulmalari da gerekiyor. Geçecegine inanin. Ne guzel aileleriniz de destekmis gerekirse daha cok destek alin. Benim annem 2 ay kaldi gitti ilk 4 ay asiri zordu ikinci cocuk dusuncesinden soguttu beni 😂😂
Ah, evet. İkinci asla diyorum, hele erkek olunca :)) rabbim isteyene versin 🤗

Aynı durumdayım 46 günlük kızım uyutuyorum yatırıyorum hemen uyanıyor tuvalete gitmeye fırsatım yok belim o kadar çok ağrıyor ki devamlı emmek istiyor, uyumadigi için aç mı acaba diyorlar çare arıyorum bende

Aynı durumdayım 46 günlük kızım uyutuyorum yatırıyorum hemen uyanıyor tuvalete gitmeye fırsatım yok belim o kadar çok ağrıyor ki devamlı emmek istiyor, uyumadigi için aç mı acaba diyorlar çare arıyorum bende

Inan cogu ayni bir sure sabretmemiz gerekiyor logusalik acemi annelik vs sakin olmamizi engelliyor ama inanin sonra duzeliyor. Bu donemde destek sart. Firsat buldugunuzda yutuptan gaz videolari vs izleyin. Onlarin istedigi bizim kokumuz cunku baska herkese yabancilar. Kizim 2 yasina geliyo nerdeyse hala yapisik yasiyoruz. Elimi tut elimi tut tabi eskiye nazaran daha iyi. Ben ilk 4 ayimi hatirlamak istemiyorum gezmedigimiz doktor kalmamisti cok caresizdim. Ailem uzaktaydi. Zaman zaman gelen kisiler oldu destege inanin cok rahatladim. Yikanmaya hasret kalmistim. 😣😣😣

Sürekli emmek istiyorsa belki süt doyurmuyor olabilir mama takviyesi yapıyor musunuz?

Ahhh ahhh o aylarr.. oğlum şuan 7 aylık ve ilk 3 ay dehşet geçti seni çok iyi anliyorum. Hep derdim ki bu bebegin büyüdüğünü gorebilecekmiyim.. hep aynı kalacak gibi geliyor ama kalmiyorlar canım. İçini bu aylarda olabildiğince ferah tut çocuk nerede uyuyorsa bırak orada kalsın ama kucağında uyuturken düşme ve boğulmasına karşı lütfen çok dikkat et. Neyse işte 3 ay sonra melek gibi oluyorlar kolik molik çok kalmiyor bu arada biz gazına biogaia kullanmıştık bir eşim bir ben kucakta hoplata ziplata uyutuyorduk sonra ayağıma koyup sabahlara kadar salliyordum basimizda bir fan sesi .. dediğin gibi evde kimse yokken tuvalete bile gidemiyordum su icemiyordum şimdi duş bile alabiliyorum çok şükür... Çok sabır ama geçecek hepsi.. umudun gelecek olsun. Dış çıkma zamanı gelene kadar :D gözünü korkutmak istemem ama o da kötü zamanlardan biri ama hiç biri gaz kadar olamaz bence..

Ahhh ahhh o aylarr.. oğlum şuan 7 aylık ve ilk 3 ay dehşet geçti seni çok iyi anliyorum. Hep derdim ki bu bebegin büyüdüğünü gorebilecekmiyim.. hep aynı kalacak gibi geliyor ama kalmiyorlar canım. İçini bu aylarda olabildiğince ferah tut çocuk nerede uyuyorsa bırak orada kalsın ama kucağında uyuturken düşme ve boğulmasına karşı lütfen çok dikkat et. Neyse işte 3 ay sonra melek gibi oluyorlar kolik molik çok kalmiyor bu arada biz gazına biogaia kullanmıştık bir eşim bir ben kucakta hoplata ziplata uyutuyorduk sonra ayağıma koyup sabahlara kadar salliyordum basimizda bir fan sesi .. dediğin gibi evde kimse yokken tuvalete bile gidemiyordum su icemiyordum şimdi duş bile alabiliyorum çok şükür... Çok sabır ama geçecek hepsi.. umudun gelecek olsun. Dış çıkma zamanı gelene kadar :KK70: gözünü korkutmak istemem ama o da kötü zamanlardan biri ama hiç biri gaz kadar olamaz bence..
Kucağımda uyuduktan sonra yatırmaya çalışıyorum ama koyduğum gibi uyanıyor bu da beni çok yoruyor. Keşke ayağımda sallamaya alıştırabilsem belim ve kollarım ağrıyor artık... evladım benim her zaman taşırım ama her akşam aynı kriz...
3 Aydan sonra nasıldı peki yine kucakta mı uyuyordu?

Surekli emmek istemesi de acliktan olmayabiliyor doktor onermeden asla 6 aydan once mama verilmemesi gerektigini dusunuyorum. Bebeklerin kendini guvende hissetmeye ihtiyaci var bu da anne kokusuyla mumkun
Evet katılıyorum doktor önermeden kullanmamak gerek. Benim sütüm tazyikli geliyor ben de sütüm çok diyordum ama bebeğim hep ağzı açık aranıyordu ve ağlıyordu, meğer sütüm doyurmuyormuş doktor emzirme sonrası mama takviyesi yapmamı söylemişti akşamları mama veriyoruz. Doyunca biraz daha iyi oluyor uyku süresi uzuyor.

Kucağımda uyuduktan sonra yatırmaya çalışıyorum ama koyduğum gibi uyanıyor bu da beni çok yoruyor. Keşke ayağımda sallamaya alıştırabilsem belim ve kollarım ağrıyor artık... evladım benim her zaman taşırım ama her akşam aynı kriz...
3 Aydan sonra nasıldı peki yine kucakta mı uyuyordu?
Hayır 3 aydan sonra koyduğum yerde uyumaya başladı yatağına yatırmaya başladım bende ama çok kısa uyuyordu bu seferde sonra sonra uykusu uzamaya devam etti.. şimdi yattığı yerde 2 saat uyuyor rahat.. dış acısı yoksa 4 saati buldugu bile oluyor.

Bir de ilk e ay bebekler kendinin cikarabildiginden daha yüksek seste sakinlesirler ama sakinleştiren sonra sesi yavaş yavaş kismayi unutma.. belki ayağa alıştırmak için yardımcı olabilir ben bu kolik müzik sesini bu şekilde yaparak uyuturdum ayağımda uyuyunca sesi iyice kisardim uyanmiyacak gibiyse kapatirdim. Ayağımda sabahlardik

Bir de ilk 3 ay içinde sana dışardan aman öyle yapma alışır böyle tutma alışır diyenlere kulak asma 5 6 aydan sonra sen ne uygularsan çocuğa çocuk o zaman alışmaya başlıyor esas. kriz dönemlerini en kolay şekilde altatmaya bak sadece..

Blue0Pink Blue0Pink Tavsiyeler için tşkler, şu 3 ayın bitmesini bekliyorum merakla.. biraz daha çekeceğiz bu zorlukları anlaşılan o_O

Back
X