2 aylık bebek kilo

hayaldunyasi92

Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2023
61
42
32
Merhaba, bebeğim şu an 2 ay 15 günlük. Doğum kilosu:4000 gr boy:54 cm. Tam 2 aylıkken aile hekimine gittiğimde kilo:6000 gr boy:63 cm di. Doktor çok kilo almış seyrelt beslemeni dedi. Bu arada bebeğim emmiyor sağıp veriyorum. Günde 1 kez de mama veriyorum. Bszılsrı kilosu iyi diyor. Kafam karışık. Korkuyorum bebeğim obez olur diye

Zaten hizli kilo aliyor mama neden veriyorsunuz ki? Mamayi kesin bence. Bir de sagip veriyorsaniz biberondan icmek kolay oldugu icin hepsini bir cirpida bitiriyor olabilir. Mumkunse daha yavas akisli uc kullanin. Sut verme araligini azaltabilirsiniz bir de mesela gece uyandirip vermenize gerek yok artik.

Merhaba, bebeğim şu an 2 ay 15 günlük. Doğum kilosu:4000 gr boy:54 cm. Tam 2 aylıkken aile hekimine gittiğimde kilo:6000 gr boy:63 cm di. Doktor çok kilo almış seyrelt beslemeni dedi. Bu arada bebeğim emmiyor sağıp veriyorum. Günde 1 kez de mama veriyorum. Bszılsrı kilosu iyi diyor. Kafam karışık. Korkuyorum bebeğim obez olur diye
Benim bebegimde 4 bucuk kilo doğdu iki aylıkken 7 kiloydu Ama ben hiç mama vermedim sadece emzirdim. Zamanla sütüm yetersiz gelmeye baslayinca kilo alımı yavaşladı ama tabi ki hala persentil olarak üst sınırda. Mamayi keserseniz obezlik sorunu yaşamazsınız

Bebişin boyu maşallah 🧿🧿 uzun bu kilo ve boy orantılı. Ayda 1 kg alması normal beklenen zaten dogum kilosunumu görmedi acaba doktor. Bi de çok saçma ayda 4 cm uzar bebek sizink maşallah o zaman boyuda uzamasın desinler 😍😍 çok normal bir durum benim arkadaşımın bebeği ilk 5 ay 1500 kg aldı düzenli ozaman onlar ne yapsın eltimin oglu ilk üç ay ayda 2 kg alıyormuş sonra 1 1 almış. Ki bebeklerinin boyu d epersentilde ortalamanın altındaydı

Zaten kilolu ve boylu dogmus maşallah ve ayda 1 kilo aliyor bu da normal ilk aylar ama neden mama verdiginizi anlayamadim

X