Bebek Beslenmesi 2 aylık bebeğim kakasını yapmıyor :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Aysee38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2015
612
104
33
Arkadalar mrb sizlere bı sorum olcak benm iki aylık bebeğim var anne sütüyle besleniyor ama günde bir defa mama veriyorum iki hafta öncesine kadar büyük çişini gayet güzel yapıyordu hiç sıkıntı yasamiyoduk şimdi benim yardimimla ypiyo mamayı günde bir defaya düşürdüm acaba bebeğim doymuyormudur ondanmi cisini yapmiyor çünkü bebegim kabız deil ama kendiliğinden yapamıyor çişini lütfen yardımcı olun bana neden böyle oldu

Anne süü ile beraber aptamil conformil verin. Conformil mama kabızlık ve gaz için verilen bir mama :) hemen de düzene sokuyor. sonra normal aptamile geçebilirsiniz zaten. Hem anne sütü ile beraber bu mama çok faydalı oluyor.

Arkadalar mrb sizlere bı sorum olcak benm iki aylık bebeğim var anne sütüyle besleniyor ama günde bir defa mama veriyorum iki hafta öncesine kadar büyük çişini gayet güzel yapıyordu hiç sıkıntı yasamiyoduk şimdi benim yardimimla ypiyo mamayı günde bir defaya düşürdüm acaba bebeğim doymuyormudur ondanmi cisini yapmiyor çünkü bebegim kabız deil ama kendiliğinden yapamıyor çişini lütfen yardımcı olun bana neden böyle oldu
Canım senşn bebiş için bilnem ama sütün yetiyorsa ne olur mama verme sütünü artırmaya bak benim bebğimde ilk hafta kaksını gayet güzel yaptı mama almıştık sütüm olmaz diye hem emsin hemde mama araya gitmesin diye verdim ama çocuk yapamaz oldu 4.aya kadarda hep benim yardımımla yaptı zaten mama yüzünden anne sğtğnüde bıraktı emmedi beni 2 yaşında hala zor yapıyor anne sütü almadığı için yeterince bağırsaklarında sorun oluştu diye düşünüyorum ben birde çok az zeytin yağı ver ağızdan bir çay kaşığı kadar

Sütüm var cnm ama bazen az oluyor sütüm o zman mecburen veriyorum kabız deil bebeğim ama yapmiyor çişini acaba doymuyormudur die düşünüyorum süt sulu olunca bebekler doymazmis acaba benmkidemi oledir çünkü önceleri gayet güzel yapıyordu şimdi böle oldu neden olduğunu bende anlamadım

Anne sütünü alıyor ama.ben mamayı Aptamil pronutra veriyorum öncede bunu kullanıyorum hiç sıkıntı olmuyor du şu iki haftadır oldu ne olduysa

Sütüm var cnm ama bazen az oluyor sütüm o zman mecburen veriyorum kabız deil bebeğim ama yapmiyor çişini acaba doymuyormudur die düşünüyorum süt sulu olunca bebekler doymazmis acaba benmkidemi oledir çünkü önceleri gayet güzel yapıyordu şimdi böle oldu neden olduğunu bende anlamadım
Benin oğlumda kabız değil sabundu fitildi lavmandı öldüm şnan ki ben mamaya bağlıyorum çünkü miktarını artırınca çocuk böyle oldu eminim 5 dr götürdüm çocuk cerrahiside dahil ilaç krem vs versi devam ederse sende götür anne sütü alsa tek bir hafta yapmaması normal diyor drlar ama mama için hergün yapmalıymış

Minik bebekler cisini en az 5 defa yapiyorsa kakasini haftada bire kadar yapmayabilir
Bence mudahale etmeyin alismasin
Kizimda haftada 1 yapardi

Çişten kastınız kaka mı anlamadım?
Günde bir defa verilen mamanın hiçbir anlamı yok.
Boşuna mama vermeyin.
Emzirin bol bol. Vardır süt.

Ben mamayi oyle cok vermiyorum cnm.gunde birdefa veriyorum diger zamanlar anne sutu aliyor mamadan dicem.ama cok vermiyorum ki mamayi

mama olarak ne tercih ediyorsunuz bilemedim ama aptamil conformil önerebilir hem gaz hem kabızlıkda çok iyi bence deneyin

Ewt kakasını yapmıyor sütüm var ama doymuyor die düşünüyorum o yüzden bı defa mama veriyorum önceleri günde 3 defa veriyodum gayet güzel yapıyordu kakasını şimdi bire düşürdüm mamayı yapmıyor

03F70487-AD55-4627-A139-AC1FA5BD3448.png
Ben mamayi oyle cok vermiyorum cnm.gunde birdefa veriyorum diger zamanlar anne sutu aliyor mamadan dicem.ama cok vermiyorum ki mamayi
Günde bir defa mama vermenin bir anlamı yok boşa vermeyin. Onu vereceğinize emsin sizi.

Huzursuz oluyor ağlıyor sürekli o yüzden müdahale ediyorum mecburen

Bebeğinizin 24 saatlik çişli bezlerinin toplam ağırlığı bir margarin ağırlığı kadar oluyorsa doyuyordur. Mamayı yavaş yavaş azaltıp sadece anne sütüne geçerseniz sorun kalmaz muhtemelen. Bizim öyle olmuştu.

Bir de mamayı azaltirken yavaş yavaş mı azalttınız yoksa birden mi kestiniz?

Bebeğinizin 24 saatlik çişli bezlerinin toplam ağırlığı bir margarin ağırlığı kadar oluyorsa doyuyordur. Mamayı yavaş yavaş azaltıp sadece anne sütüne geçerseniz sorun kalmaz muhtemelen. Bizim öyle olmuştu.

Bir de mamayı azaltirken yavaş yavaş mı azalttınız yoksa birden mi kestiniz?
Zaten günde 1 kere veriyormuş bir etkisi yoktur ki

Back