Merhaba arkadaşlar, benim sorunumdan yaşayan bir sürü anne oluğunu düşünüyorum. Ne gibi şeyler yaptım nerde doğru nerde yanlış yaptım açıklayayım belki birinize faydası olur. Bebeğim kız ve 67 günlük bugün. 3.430 gr doğdu ve gayet sağlıklı bir bebekti doğduğunda. İlk on gün gayet güzel kilo aldı. Ancak 20 günlük olunca kusmaya başladı. Kusma dediysem öyle az buz değil burnundan da fışkırıyor bebeği boğulmaya getiriyor resmen. Gerektiği gibi kilo almadı bebeğim ve şuan 5 kilo. Ayda bir kilo alması gereken bebeğim iki ayda 1.5 kilo aldı. Doktora götürdüm bebelac thickener verdi. İçinde keçiboynuzu lifi var bu yüzden emdiğini midede yoğunlaştırır ve midede kalmasını sağlar dedi. İlk gün fena gitmedi fakat sonrasında bu ek gıdayı verirken bulantısı oldu ve az emdiğini bile kusarak çıkardı. Başka bir doktora götürdüm. Kayseri'de oturan ve bu sıkıntıyı yaşayan varsa adını söyleyeyim Erciyes Kartalda Ercan Genç. Baktı muayene etti. Reflüsü var motilium ve gaviscon verdi. Ben de bunları düzenli vermeye başladım. Birde dikkat ettiğim husus hem az hem de sık emziriyorum. Emzirirken 75 derecelik açıyla yatırıyorum ve hemen kaldırıyorum yavaşça ve sarsmadan. Bir müddet dinlendiriyorum sonrasında açsa yine emziriyorum toksa uyutuyorum. Çük şükür dün hiç kusmadı bugün sabah mama içirdim ve kaldırmadan gavisconu içirmeye çalıştım. Tabii sonuç tam bir fiyasko olduğu gibi kustu. Hata bendeydi. Eğer az ve sık emzirirseniz birde bu ilaçları kullanırsanız Allahın izniyle bu sıkıntıyı azaltabilirsiniz. Tabii doktora götürmenizde fayda var. İdrar yolu enfeksiyonu var ı ya da midede bir başka problem mi var mutlaka baktırın. Dilerim bebeklerimiz başka sağlık sıkıntıları yaşamaz ve çoooooooook sağlıklı büyürler. Burada hemen hemen her gün yazmaya çalışacağım. Ne yaptım kustu ne yaptım kusmadı diye. Sizde bu şekilde paylaşırsanız memnun olurum. Akıl akıldan üstündür birbirimize faydamız dokunur belki.