• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 aylık bebekte göz kırpma

Canicimm

Elhamdülillah
Kayıtlı Üye
6 Mart 2015
1.155
896
83
2 ay 10 günlük bir bebeğim var. Cumartesi Dr a götüreceğim randevu aldım ancak bu durumla karşılaşan var mı merak ettim. Doğrusunu söylemek gerekirse biraz da endişelendim. Yaklaşık 1 Aydır arada bir oluyordu ama sıklaştı. Her iki gözünde de ara ara oluyor. Beyin cerrahına sordum çocuk nörolojisi görse iyi olur dedi belki nöbet olabilir dedi ama uyurken sorun yok. Lütfen duyan bilen karşılaşan varsa yazın :anne:Bir de doğduğundan beri uykuda ağlama gibi anlık durumu olup hemen gülebiliyor. Göz kırpması yok uykuda ve söylediğim şey düzenli değil

1 aylıkken göz muayenesi yapılıyor.
Götürmediniz mi ,Bir sorun olsaydı orada çıkardı....

ROp zorunlu zaten birşey olsa çıkardı. Uyurken ağlıyorsa kolik olabilir benim bebeklerimdede vardı. Gülmesinede melekler güldürüyor diyorlar. Gülüyorlar surat asıyorlar bazen kahkaha attığı bile oluyor uyurken bin şebeklik yaptımda bana öyle gülmediler :)

Doktora gittiğinizde göz kuruluğu olabilirim diye bir sorun küçükken bizim küçüklerde de olmuştu tikmi diye korkmuştum baya bir sürdü sonra suni göz yaşı ile geçti

Yeni nesil anneler boyle ama o anı videoya cekin gösterirsiniz. Inşallah birseyi yoktur

Umarım nöbet değildir ..gece sabaha kadar gözlemleme şansın oluyor mu ? Belki gece sen de uyuduğun için farkında değilsin .bu önemli bir durum ,dikkatinden kaçmamasına sevindim..

Uykuda gülmesi ve ağlaması bir soruna işaret etmiyor korkma ,normal !

1 aylıkken göz muayenesi yapılıyor.
Götürmediniz mi ,Bir sorun olsaydı orada çıkardı....

Götürmez olur muyum hiç. Bayrama denk geliyoruz diye bayramdan önce ve sonra 2 ayrı doktora götürdüm.Eski konuma da bakacak olursanız başında hafif yamukluk var diye dert etmiştim kendime beyin cerrahına bile gittik. Çok şükür o düzeldi ama göz kırpmaları başladı.

ROp zorunlu zaten birşey olsa çıkardı. Uyurken ağlıyorsa kolik olabilir benim bebeklerimdede vardı. Gülmesinede melekler güldürüyor diyorlar. Gülüyorlar surat asıyorlar bazen kahkaha attığı bile oluyor uyurken bin şebeklik yaptımda bana öyle gülmediler :)
Ben de doğduğundan beri öyle düşündüm ağladı mı yanına gidip kulağına yanında olduğumu söyledim güldüğünde onunla birlinte güldüm Rabbime şükrettim bize nasip ettiği güzellik için. Dün kırpmalar ne sıklıkla oluyor diye bakarken yaklaşık 3 dakikada bir olduğunu gördüm emerken de takip edince ağlama hareketiyle aynı sürede olduğunu gördüm ama o sürekli olmuyor. Derin uykuda ortadan kalkıyor. Gece sürekli olsa yada kucağımda uyuyor gündüzleri mutlaka çekerdi dikkatimi

Umarım nöbet değildir ..gece sabaha kadar gözlemleme şansın oluyor mu ? Belki gece sen de uyuduğun için farkında değilsin .bu önemli bir durum ,dikkatinden kaçmamasına sevindim..

Uykuda gülmesi ve ağlaması bir soruna işaret etmiyor korkma ,normal !
Gece bir ara 3-4 lere kadar uyumuyordu dün 6 dk baktım ve gece göz kırpması yada düzenli bir hareketi yok. Yanımda yatırıyorum görmeme durumum olmazdı sanırım olsaydı

Yeni nesil anneler boyle ama o anı videoya cekin gösterirsiniz. Inşallah birseyi yoktur
Sürekli severken güldürmeye çalışıp çekiyordum zaten ama dün özellikle çektim hemen hemen aynı aralıklarla göz kırpması var. Ama mızmızlandığı zaman sıklaşıyor

Doktora gittiğinizde göz kuruluğu olabilirim diye bir sorun küçükken bizim küçüklerde de olmuştu tikmi diye korkmuştum baya bir sürdü sonra suni göz yaşı ile geçti
Sizin ne şekildeydi sürekli oluyor muydu? İnşaallah öyle basit bir şeydir. Lütfen ne şekilde olduğunu yazar mısınız? Her iki gözde de oluyor bizimki ama sol daha sık

Gece bir ara 3-4 lere kadar uyumuyordu dün 6 dk baktım ve gece göz kırpması yada düzenli bir hareketi yok. Yanımda yatırıyorum görmeme durumum olmazdı sanırım olsaydı
Belki uyurken gözden kaçırıyorsun diye düşündüm .öyleyse sadece gündüz ..başka bir doktordan randevu alıp gitseydin hemen keşke ..

Belki uyurken gözden kaçırıyorsun diye düşündüm .öyleyse sadece gündüz ..başka bir doktordan randevu alıp gitseydin hemen keşke ..
En erken randevu cumartesi için buldum yan dal malum. Nefrolojiden takipliyiz ona da sordum videoya göre anormal bir durum olduğunu düşünmüyorum dedi inşaallah dediği gibidir. Dualarınızı eksik etmeyin nolur

En erken randevu cumartesi için buldum yan dal malum. Nefrolojiden takipliyiz ona da sordum videoya göre anormal bir durum olduğunu düşünmüyorum dedi inşaallah dediği gibidir. Dualarınızı eksik etmeyin nolur
Ohh sevindim..allah şifa versin inşallah .yine de tedbiren cumartesi randevuya gider ,içini rahatlatirsin

Back