2 ay spor sıkılaşma nerde?:(

Haybinses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2016
144
45
37
Merhaba arkadaşlarım iki aydır spor yapıyorum vücudum da pek bi sıkılaşma yok.Sizce bunun bi nedeni olabilir mi?Zayıf bir bayanım amacım kilo vermek değil sadece saha sıkı olmak için çabalıyorum ama vücutta tepki yok.Neyi yanlış yapiyorum sizce?

Dogru kareketleri yaptiginizdan emin misiniz? Plates cok sikilastiriyor mesela. Iki aydir yeterli bir süre aslinda. Süresi mi az yoksa. Beslenmeni düzene al, günde en az bir saat tempolu spor yap aslinda sikilasman lazim. Neler yapiyorsun ki?

Valla ortaya karışık önce Michael'in 30days programını yaptım sonra da ebru şallıyi bi iki defa yaptım kendisine kan oldum İnternetten bulduğum videoları yapıyorum plates kol karın bacak biraz da yine michaelin weights workoutu yaptım 4 5 kere yani düzenle mi ilgili bi bu kadar şeye pamuk şeker olsa sıkılasir iç bacaklar aynı duruyor yumoş.tricepsler duruyor yumoş.zayifladigimi söyleyenler oldu ama 52 kilodayim hadi verdiysem 1 kilo vermiş olayım bi kiloyu kim nasıl fark etsin.selulitler duruyor.Yanlis mi besleniyorum sizce?

Beslenme de spor kadar önemli. Su icmen önemli. Bir egzersizi yapma süren önemli. Michael 30 days psogramini bilmiyorum. Ben dogumdan sonra, düsün deforme olan bedenimi; iste dogumdan sonra hergün olmasa da günde 40 dakika tempolu, baya hizli yürüdüm, sonrasinda da hergün neredeyse 40 dakika plates yaptim esim evdeyken üc ay icinde bacaklarim hic olmadigi kadar inceldi ve sikilasti. Ben yüzerken bile o sekil incelmemistim. Galiba beslenmek benim gibi vucudu olanlar icin daha önemli. Bol su ve saglikli yemekler. Sifir abur cubur ve seker. Sonuc da cok siki oluyor. Aynilarini ikinci dogumdan sonra yapamayabilirim iki cocukla. Ama en azindan saglikli beslen ve bol su icerek de incelebilirim.
Yaptigin hareketleri hisset. Yürürken öyle yürüyorduk ki nefes alip vermek zaten cok önemli( dogru nefes) Kalcamda nerelerin calistigini parmagimla gösterebilecek kadar biliyordum yanan bölgeleri. Beyninde de cok is var unutma

Michael 30 days rağmen sıkılaşmadın mı... boy kaç kilo kaç şahsen spor bende çok etkili oluyor yaptıüımda anında şişman olmama rağmen zayıf görünüyorumm... bırakınca da pelte gibi oluyorum :)

1.62 52 kiloyum bence ideal yani :)@tatlialirim maşallah biz çocuk olunca yandık olmadan bu halde.Eşime diyorum niye sıkılaşmıyorum sabret olur diyor (eski futbolcu bi de kendisi) sağol ya sokaktaki adama sorsam aynı teselliyi verir diyorum:) bi şey dicem benim alerjim var şekere guletene mayaya ve inek sütüne bundan kaynaklanıyor olabilir mi?onları yemeyecek devam ettiğim için acaba?

Beslenme de spor kadar önemli. Su icmen önemli. Bir egzersizi yapma süren önemli. Michael 30 days psogramini bilmiyorum. Ben dogumdan sonra, düsün deforme olan bedenimi; iste dogumdan sonra hergün olmasa da günde 40 dakika tempolu, baya hizli yürüdüm, sonrasinda da hergün neredeyse 40 dakika plates yaptim esim evdeyken üc ay icinde bacaklarim hic olmadigi kadar inceldi ve sikilasti. Ben yüzerken bile o sekil incelmemistim. Galiba beslenmek benim gibi vucudu olanlar icin daha önemli. Bol su ve saglikli yemekler. Sifir abur cubur ve seker. Sonuc da cok siki oluyor. Aynilarini ikinci dogumdan sonra yapamayabilirim iki cocukla. Ama en azindan saglikli beslen ve bol su icerek de incelebilirim.
Yaptigin hareketleri hisset. Yürürken öyle yürüyorduk ki nefes alip vermek zaten cok önemli( dogru nefes) Kalcamda nerelerin calistigini parmagimla gösterebilecek kadar biliyordum yanan bölgeleri. Beyninde de cok is var unutma
Hangi videoyu yaptın cnm plates?

Hangi videoyu yaptın cnm plates?

dört bölüm falan , bir iki diye yaninda gösteriyor zaten. Bacaklar icin cok faydaliydi bu hareketler. Bir de bunu dene. ben ebru sallinin platesini cok beyenmiyorum. Burcu daha güzel yaptiriyor. Bir bak ben beyendim ve bununla incelmistim. Insallah senin de hosuna gider

bak ben dün şuna başladım sence nasıl?

Bunu yapıyorum bi de

Bi de bu

Son düzenleme:
1.62 52 kiloyum bence ideal yani :)@tatlialirim maşallah biz çocuk olunca yandık olmadan bu halde.Eşime diyorum niye sıkılaşmıyorum sabret olur diyor (eski futbolcu bi de kendisi) sağol ya sokaktaki adama sorsam aynı teselliyi verir diyorum:) bi şey dicem benim alerjim var şekere guletene mayaya ve inek sütüne bundan kaynaklanıyor olabilir mi?onları yemeyecek devam ettiğim için acaba?
bildirim gelmemis simdi okuyorum mesajini, alerji konusunda hicbir fikrim yok inan. Zaten yemiyorsun gerci. Selulit düzensiz yasam tarzindan kaynaklaniyor, hareketsiz bir yasam tarzindan diye biliyorum. Bol su ve hareketle üstesinden gelemezsen bu konuyu doktora danis. Ben iste üc ay icinde 51 olmustum dogumdan sonra. Fakat balik etli bir bayanimdir hep normalde. Benim bel cevrem incedir genetik olarak. Sporla halledemedigim sadece karin kaslarim var o da ameliyatlik halde. O sonra olacak =) Sporla ilk defa böyle sikilastim ben önerdigim vidyoyu üc ay falan yaptim. Emzirdim falan da, fakat dogumdan sonra vucut allak bullak oluyor uykular hormonlar..
Insallah ikinci dogumdan sonra da basarabilirim bunlari.
Ilkinde kilo kalacak korkum vardi hic kalmadi, fazla korkmak da iyi degilmis =)

Bir de önerdigim pilates vidyosundaki tempo bana iyi geldi. öyle güzel isiniyorsun ki ilk on bes dakikada zaten yaglarin eridigini hissediyorsun. Zamanlamasi beni cok rahat ettirmisti. Dene bir ben de merak ettim beyenip beyenmeyecegini. Nefesini vucudunu spora cok iyi hazirliyor bu vidyo.

bildirim gelmemis simdi okuyorum mesajini, alerji konusunda hicbir fikrim yok inan. Zaten yemiyorsun gerci. Selulit düzensiz yasam tarzindan kaynaklaniyor, hareketsiz bir yasam tarzindan diye biliyorum. Bol su ve hareketle üstesinden gelemezsen bu konuyu doktora danis. Ben iste üc ay icinde 51 olmustum dogumdan sonra. Fakat balik etli bir bayanimdir hep normalde. Benim bel cevrem incedir genetik olarak. Sporla halledemedigim sadece karin kaslarim var o da ameliyatlik halde. O sonra olacak =) Sporla ilk defa böyle sikilastim ben önerdigim vidyoyu üc ay falan yaptim. Emzirdim falan da, fakat dogumdan sonra vucut allak bullak oluyor uykular hormonlar..
Insallah ikinci dogumdan sonra da basarabilirim bunlari.
Ilkinde kilo kalacak korkum vardi hic kalmadi, fazla korkmak da iyi degilmis =)
Ben 1'de kalmayı planlıyorum :))))
1 çocuk bile zorken 2 ayyyyy çok çok zor ben zaten şuan hamilelik sonrasında da sıkı olabilmek için çabalıyorum hamilelege sıkı girip hamile yogası devamında da son gaz spor derdindeyim umarım istikrar sürer:))

Bir de önerdigim pilates vidyosundaki tempo bana iyi geldi. öyle güzel isiniyorsun ki ilk on bes dakikada zaten yaglarin eridigini hissediyorsun. Zamanlamasi beni cok rahat ettirmisti. Dene bir ben de merak ettim beyenip beyenmeyecegini. Nefesini vucudunu spora cok iyi hazirliyor bu vidyo.
Ona da bakayım Michaelden sonra hepsi çerez geliyor kadın o kadar yoruyor ki sırılsıklam bitiyor spor sen de ona bakabilirsin :) sence yolladığım videolar nasıl?

Ona da bakayım Michaelden sonra hepsi çerez geliyor kadın o kadar yoruyor ki sırılsıklam bitiyor spor sen de ona bakabilirsin :) sence yolladığım videolar nasıl?

Hareketler güzel fakat yeni baslayan birisi icin, spor deneyimi cok az olan biri icin agir bir tempo. Mesele ben önerdigim vidyoya baslamadan önce birkac hafta yürüdüm. Vucudumu buna alistirdim. sonra da platese gectim. Bu vidyodakiler icin bu hareketler normal gelse de evde cocuk bakan oturup kalkan biri icin idmansiz bu hareketler pek de fayda saglamaz. Agir bir kas agrisi ve yorgunluk veriri ama istikrarli bir disiplin saglamaz cünkü vucut hap gibi yutmaz bu hareketleri.
Kendini dinleye dinleye yap. Her hareketi herkes yaoacak diye birsey yok. Birden bunlari yapmamisindir umarim. Kilo bile yavas verilir. Sikilasma icinde yavastan al ama disiplinle irade.
Bak sezeryanliydim ilk yürüme dakikam on dakikaydi. Düsün artik. Vucudumu dinleyip yaptim herseyi. Birden yüklenmek olur bunlari hemen yapmak.

Daha bunlara yeni başladım sayılır bana şuanda kolay geliyor ama bilmiyorum azimle devam önerisi olan arkadaş varsa bi doz alırım:) gelişmeleri yazarım teşekkür ederim ilgilendiğin için :)

evde yapıyorsanız zor agırlık olmadan yapılan spor pek fayda etmiyor benim neredeyse bir sene olucak spora baslayalı agırlıkları arttırarak devam ediyorum benimle aynı zamanda baslayan arkadasımda degisim sıfır cunku basladıgı gunden bu yana hep aynı zorlamıyor kendini spor icin en guzeli salonda calısmak evde yapmak zorundaysanızda dumbel ve bilek agırlıkları almanızı tavsiye ederim

Merhaba arkadaşlarım iki aydır spor yapıyorum vücudum da pek bi sıkılaşma yok.Sizce bunun bi nedeni olabilir mi?Zayıf bir bayanım amacım kilo vermek değil sadece saha sıkı olmak için çabalıyorum ama vücutta tepki yok.Neyi yanlış yapiyorum sizce?
Kardiyonun ardindan yer hareketlerini yaparsaniz sıkılasirniz. Bu hareketleri internetten ogrenebilirsiniZ

X