2 ay önce sapasağlam olan annem bir anda felç oldu 1 aydır felç halde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

glmzyz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2014
889
459
Merhaba arkadaşlar. Bir anda sağ kol ve bacak tutmamaya başladı tekrar emar çekildi ve beyne pıhtı atmış denildi. Bir hafta kadar tedavi gördükten sonra gerisi fizik tedavi diyip çıkardılar. Yaklaşık 1.5 aydır bu halde. Daha önce böyle bir şey tecrübe eden var mı arkadaşlar. İyileşme şansı süresi ne kadardır. Daha önce yaşayan var mı tamamen eski haline döner mi dönerse ne kadar sürer?

Son düzenleme:
Rabbim yardımcınız olsun inşallah tez vakitte şifa versin.

Kardeşiniz vs var mı? Belki onlarda size destek olabilir bu süreçte.
Beslenme düzeninde kısıtlama yoksa bol bol yeşil yapraklı sebzeler ve kayısı tükettirmeye çalışın kabızlık sorununa iyi gelir.
Bir de eczanelerde sorun kendilerinin özel yaptığı pişik kremleri var onlardan alın.

Kısa sürede fizik tedaviden olumlu sonuç almanız dileğiyle

Cok çok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum. Benim de babam felçli. Babam 70 yasinda saglam bir insandi. Hayati boyunca 1 kere hastaneye gitmedi agri kesici bile icmezdi gayet sağlıklıydi. Kısaca anlatmak gerekirse biz disaridayken babam banyoya giriyor tras olmaya birden sol tarafına felç geliyor evde kimse yoktu kendini sürükleye surukleye komşulardan yardım istemiş komşular gelmiş hemen soğuk su filan dökmüşlerdi üzerine ve ambulans çağırmışlar bizde direk hastaneye gittik emar v.s dediğiniz herseye girdi. Beyne pıhtı atmış tansiyondan ama bu yüzden felç geçirmiş hastanede yattı maalesef demansa yakalandı. Böyle ağır hastalık atlatanlar demans oluyor maalesef doktor öyle söyledi. Ve 7 senedir felçli. İlk 2 sene fizik tedavi ile baston ile tuvalete giderdi yavas yavas fakat kalcasini kırdı ondan sonrada demansi ilerledi alzheimer oldu. Suan yürüyemiyor artık.
Babam ilk zamanlar hep kabizdi Doktor felç geldiği zaman sol tarafına iç organlarinada gelir dedi bagirsaklar yari felçli gibi o yüzden kabızlık fakat sonra düzeliyor. Annenizin anlamsız v.s.konusmasi demans olabilir.
Tekrar tekrar geçmiş olsun. Bu arada babam felç geçirmeden önce babamı görenler yalpaliyarak yürüdüğünü söylüyordu belkide biz anlayamadık bilemedik. Aklı başında.oldugu.zaman fizik.tedavi ile inşallah sağlığına kavuşur daha genç çünkü. Fakat dediğim.gibi bu gibi hastalık geçirenler demansa yakalanıyor resmen çok araştırdık. Oyuzden demansli hastalar ya da alzheimer hastaları akıl başta olmadığı için hap almıyor herseyden şüphe v.s uzun oldu ama inşallah faydalı olmuşumdur.

Psikolojik sorun cok zordur. ben anlattıgınız sorunların x10 unu cekiyorum annemle alakalı. surekli bir sorun ama surekli . surekli... bıktım acıkcası. kardesim var asla ilgilenmiyor. tek basıma ben ugras veriyorum. babam maddi manevi yok. asla elini cebine atmayan pinti bir insan... zamanla fizik tedavi ile düzelme olabilir. belediyelerin fizik tedavi yerleri var evden alır getirir goturur. bazı muzikler var. ruhu rahatlatıcı sakinleştirici diye frekanslar bunları acın. kötü olumsuz bir sey konusmayın konusulmasın izlemesin izlerse komedi izletin gülsün mutlaka. vagus siniri uyarımı diye okumalar yapın netten. bir bakıcı aramanız lazım işe donecekseniz ama o da akıl saglıgı yerinde kotu seyler konusup anlatmıcak biri olmalı bilincli olmalıdır.işiniz zor ben bir fiil yasıyorum psikolojik sorunlu bir anne düsmanımın basına diyorum baska da bir sey demiyorum kardesim

Allah razı olsun çok teşekkür ederim aşanildiniz mi birşeuleri siz nasıl başa çıkıyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…