• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.ayımıza 1 hafta kaldı sorularım var...

Benim yukarıda düzen diye belirttiğim soru aslında benim dışımdaki annelere idi. Bebeğine düzen kuran anneler düzeni yıkılınca neyden ötürü yıkıldıklarını nasıl anlıyorlar bunu merak ediyorum. Benim kurmuş olduğum hiçbir düzenim yok sizin de dediğiniz gibi o 2 aylık bunun farkındayım o halen benim karnımda sanıyorken kendini, ona kurulu bi düzen getiremem. Benim dilimden anlayana dek konuşana dek koyduğum hiçbir kurala söze lafa uymaz bunu biliyorum teşekkür ederim yine de dedikleriniz için.. evet sadece ağlayarak sorununu anlatıyor ama benim anlamadığım şey ağlaması değil. Sorunum şu, gazını çıkarttığımdan emin oluyorum çünkü akşama kadar öyle çok çıkartıyor ki hani artık bitti zannediyorum. Karnı tok çünkü o sırada bile emziriyorum ve maşallah içiyor. Altı temiz çünkü o sırada değiştirmiştim zaten. Kıyafetleri temiz. Onu sıkan rahatsız eden bi kıyafeti ya da üşümesini sağlayacak veya terletecek bi ortamı da yok. Hep her an kucağımda her an kokumun içinde ve tam 2 aydır ona çıplak sarılıyorum zaten. Anlamadığım şey misal emziriyorum uyuyor 1 dakika 2 dk sonra ağlayarak uyanıyor halen kucağımda tabi. Ağzına hemen göğüsümü veriyorum sakinleşsin diye memeyle kavga ediyor hemen sonrasında 1 dk 2 dk sonra sakinleşip uykuya dalıp tekrar ağlayarak uyanıyor bişeyi var sanıyorum ama yok biliyorum çok şükür. Sadece ansızın gelen sebepsiz ağlamalar nedendir bilmiyorum
Bu arada ekleme yapayım, bugün benim gözümden söylüyorum çok kustu. Kayınvalidem diyor ki ya sen üşüttün ya da o. Ama ikimizin de üşüteceği bişey yok diyorum. Çok dikkat ediyorum çünkü. Büyük ihtimalle sen üşüttün ordan da sütüne geçtiyse bundan ötürü kusuyor olabilir diyor doğru mu sizce var mı öyle bişey? Ve sen üşütmedim desen de sen farketmezsin diyor. Nasıl oluyor bu?

Benim yukarıda düzen diye belirttiğim soru aslında benim dışımdaki annelere idi. Bebeğine düzen kuran anneler düzeni yıkılınca neyden ötürü yıkıldıklarını nasıl anlıyorlar bunu merak ediyorum. Benim kurmuş olduğum hiçbir düzenim yok sizin de dediğiniz gibi o 2 aylık bunun farkındayım o halen benim karnımda sanıyorken kendini, ona kurulu bi düzen getiremem. Benim dilimden anlayana dek konuşana dek koyduğum hiçbir kurala söze lafa uymaz bunu biliyorum teşekkür ederim yine de dedikleriniz için.. evet sadece ağlayarak sorununu anlatıyor ama benim anlamadığım şey ağlaması değil. Sorunum şu, gazını çıkarttığımdan emin oluyorum çünkü akşama kadar öyle çok çıkartıyor ki hani artık bitti zannediyorum. Karnı tok çünkü o sırada bile emziriyorum ve maşallah içiyor. Altı temiz çünkü o sırada değiştirmiştim zaten. Kıyafetleri temiz. Onu sıkan rahatsız eden bi kıyafeti ya da üşümesini sağlayacak veya terletecek bi ortamı da yok. Hep her an kucağımda her an kokumun içinde ve tam 2 aydır ona çıplak sarılıyorum zaten. Anlamadığım şey misal emziriyorum uyuyor 1 dakika 2 dk sonra ağlayarak uyanıyor halen kucağımda tabi. Ağzına hemen göğüsümü veriyorum sakinleşsin diye memeyle kavga ediyor hemen sonrasında 1 dk 2 dk sonra sakinleşip uykuya dalıp tekrar ağlayarak uyanıyor bişeyi var sanıyorum ama yok biliyorum çok şükür. Sadece ansızın gelen sebepsiz ağlamalar nedendir bilmiyorum
Sebep aramak anneyi çok yıpratıyor. Ben çok kısa süte emzirdim sağımla besledim sonra sütüm kesildi mamayla devam ediyoruz. O nedenle meme bağımlılığı hakkında konuşma haddim değil. Sebep olmayabilir çünkü minnoş belki sarılmak için ağlıyor olabilir. Sıcaklamış olabilir. Benim kızım yoğun bakımda uzun süre kaldı prematüre olduğu için. Kızımın ağlamasını hep orda hissettiği yalnızlığa bağlıyorum mesela. Sebebini anlamak çözmek için iyi olsa da bazen çözülmüyor da. Aslında aksine algıları açılmaya başladığı için sırf izlemek için bile ağlıyor olabilir 🍀

2 aylık çocuğu hoppalaya mı koydunuz?
Of buraya ne yazsam yanlış anlaşılıyor ben hoppala diyorum siz bi alete koyduğumu ya da bayağı bi zıplattığımı sanıyorsunuz. Yok bi alette falan zıplatmıyorum ya da yürütmeye de çalışmıyorum önden söyliyim. Eğlendirebilmek için elimle fazla abartmadan yukarı aşağı hareket ettiriyorum evde gezdiriyorum araba sürer gibi yapıyoruz. Yani çocuğu ordan oraya fırlatmıyorum. Göğsüme koyup beraber topun üstünde zıplıyormuş gibi yapıyorum elimle sırtına hafif pat pat yaparak pışpış yaparak sakinleştirmeye çalışıyorum. Şu yazdığınız şeyleri yapmıyorum bilin. Bebek olduğunun farkındayım.

Bizim gaz sancılarını tarif ediyorsunuz

Hiç bir derdi olmadığını nasıl anladınız? Var ki derdi böyle yapıyor. Çocuğun kemikleri,organları, her şeyi büyüyor. Yeni beceriler kazanıyor. Bu bile acılı olmalı. El emme de kendini rahatlatmak için yaptığı bir şey. Uyumaya çalışıyor bile olabilir o şekilde emerek. Rahatlamaya çalışıyor çocuk. Ne yaparsam rahat ediyor deyin,izleyin, onu yapın. Sarılın. Sizin dokunuşunuz bile ağrısını azaltır. Gazı varsa da anlayamayabilirsiniz.
Hiçbir derdi yok demiyorum olağan dertlerini anlayamıyorum diyorum. Tok, gazı çıkmış, altı temizlenmiş olduktan sonra ağlıyorsa ne için ağlıyodur diye merak ediyorum... Evet elini de emiyor artık. Uyumaya çalışıyor uyutmaya çalışıyorum ama çok zorlanıyorum haliyle çok ağladığı için nasıl rahatlatacağımı şaşırdım

Daha dur ne güncellemeler gelecek her gün her hafta. Ne büyüme sıçrama atakları göreceksin 😅😁
Sakin ol akışına bırak hiç bir problem yok dünyaya uyum sağlayarak büyümeye çalışıyor. Onun bedeni de değişiyor kolay değil sıfırdan kocaman insan olacak.
İlk üç ay yeni doğan bebek, uyum evresidir
Elini emmesi kendini sakinleştirmek için yaptığı bir şey illa aç olmasına gerek yok.

Bu bebek konuşamıyor tek iletişim şekli ağlamak. Acıkır ağlar, susar ağlar, sırtı ağrır ağlar, gazı gelir ağlar, bir şey korkutur ağlar, huzursuz olur ağlar. Çocuk kendini ağlamak ile ifade ediyor bunu bu kadar kafaya takmayın çocuk napsın derdini anca böyle gösteriyor.

Şöyle bir atak ve sıçrama tablolarını internetten incele bence
Sağlıkla büyüsün
Ağlamaktan başka konuşabileceği dilleri yok maalesef... Benim tek isteğim onu rahatlatabilmek. Annelerden öğrenmek istediğim ise ne şekillerde hangi farklı şeylerle rahatlatabilirim... Ayriyeten bişey daha diyeceğim bugün 4 ya da 6 kez kustu bunun yarısı çökelek gibi yarısı da böyle Aloe Vera jeli gibi. Dün de aynı şekilde 5 kez falan kusmuştur. Kayınvalidem sen üşüttün çocuğa geçti diyor ya da çocuk üşüttü diyor anlamıyorum ikimize de dikkat ediyorum üşütsem belli olur çocuk üşütse göğsü sırtı soğur ama yok kusması sizce normal mi yani bu kadar çok kusması çünkü 5 6 kez kusuyor görmediklerim de vardır belki bilmiyorum dün 1 bugün 2 kusup duruyor

Ağlamaktan başka konuşabileceği dilleri yok maalesef... Benim tek isteğim onu rahatlatabilmek. Annelerden öğrenmek istediğim ise ne şekillerde hangi farklı şeylerle rahatlatabilirim... Ayriyeten bişey daha diyeceğim bugün 4 ya da 6 kez kustu bunun yarısı çökelek gibi yarısı da böyle Aloe Vera jeli gibi. Dün de aynı şekilde 5 kez falan kusmuştur. Kayınvalidem sen üşüttün çocuğa geçti diyor ya da çocuk üşüttü diyor anlamıyorum ikimize de dikkat ediyorum üşütsem belli olur çocuk üşütse göğsü sırtı soğur ama yok kusması sizce normal mi yani bu kadar çok kusması çünkü 5 6 kez kusuyor görmediklerim de vardır belki bilmiyorum dün 1 bugün 2 kusup duruyor
Doktora sordunuz mu? Rahatlamak için sürekli emiyorsa da kusabiliyor. Eli ağza götürünce de kendisini kusturabiliyor benimki 😊

Valla şaşıyorum akşama kadar 1 kazan dolusu gaz çıkartıyor ama bitmiyor bu gazı her gün yenileniyor. Sizin de öyle sanırım siz hangi gaz damlası kullanıyorsunuz? Rahat uyuması için neler yapıyorsunuz
Bizim bi de kakasını her gün yapmadığından gaz katlandı. Sabsimplex kullanıyorum arada. Bir de nurse harvey's colex. Probiyotik de tabi. Yediklerimize de dikkat etmek lazım. Geçen tahini fazla kaçırdım. Susamlı da yedim o gün. Çocuk 2 gün patlicaktı gazdan. Her şey gaz yapıyor sanki

Of buraya ne yazsam yanlış anlaşılıyor ben hoppala diyorum siz bi alete koyduğumu ya da bayağı bi zıplattığımı sanıyorsunuz. Yok bi alette falan zıplatmıyorum ya da yürütmeye de çalışmıyorum önden söyliyim. Eğlendirebilmek için elimle fazla abartmadan yukarı aşağı hareket ettiriyorum evde gezdiriyorum araba sürer gibi yapıyoruz. Yani çocuğu ordan oraya fırlatmıyorum. Göğsüme koyup beraber topun üstünde zıplıyormuş gibi yapıyorum elimle sırtına hafif pat pat yaparak pışpış yaparak sakinleştirmeye çalışıyorum. Şu yazdığınız şeyleri yapmıyorum bilin. Bebek olduğunun farkındayım.
Şahsen tanımadığımızdan her şeyi bekliyoruz. Size mahsus değil.

Sütten hastalık geçmez. Emzirdiğin sürece bağışıklığı daha yüksek olur.
Bebek kusabilir normal benim kızım 3 ay boyunca sürekli her emme sonrası kustu. 4. Aya girdik kusması kesildi. Hiç kafaya takma. Çok emmiştir kusmuştur. Midesi büyüyordur. Yediğin gaz yapabilir ama sen gene de ye zamanla sindirim sistemi alışır.
Alerji falan olduğunu sanmıyorum kanlı dışkı olması lazım, döküntü için artık kesin alerjidir demiyorlar.
Velev ki hasta oldu, iyileşir. Çocuk bu ömründe hiç hasta olmayacak mı? Olacak elbette hiç üzülme. Kendisi de bakarken illa hasta olmuştur çocukları.
Çökelek gibi olması da emdikten sonra mide asidi ile süt sindiriliyor. O yüzden öyle gelir ağzına. Mide kapakçıkları bizimki gibi değil fazlası hemen yükselir atar mide. Baskıdan da çıkar. Kıyafet dar gelse o bile kusturur.
İlk üç ay yenidoğan, 4. Trimester gibi düşün. Kusması bebeği rahatsız etmez. Aksine rahatlar.
Senden hastalık bulaşabilir mi evet ama , vücut senin hastalığı algıladığı için süte o antikorları üretip bebeği koruyor. Rabbim sistemi muazzam yaratmış. Korkma doğmuş büyür gider şaşarsın kendini kurtarır. Tecrübeleri dinle lazım olanı kullan gereksiz olanları kulak arkası et hiç sallama. Üzme de kendini. Bebeği en iyi sen tanırsın anlarsın. O senin bebeğin ses tonundan nefesinden derdini çözebilen tek kişi dünyada bir tek sensin. Milletin ne dediğine çok da bakma

Sütten hastalık geçmez. Emzirdiğin sürece bağışıklığı daha yüksek olur.
Bebek kusabilir normal benim kızım 3 ay boyunca sürekli her emme sonrası kustu. 4. Aya girdik kusması kesildi. Hiç kafaya takma. Çok emmiştir kusmuştur. Midesi büyüyordur. Yediğin gaz yapabilir ama sen gene de ye zamanla sindirim sistemi alışır.
Alerji falan olduğunu sanmıyorum kanlı dışkı olması lazım, döküntü için artık kesin alerjidir demiyorlar.
Velev ki hasta oldu, iyileşir. Çocuk bu ömründe hiç hasta olmayacak mı? Olacak elbette hiç üzülme. Kendisi de bakarken illa hasta olmuştur çocukları.
Çökelek gibi olması da emdikten sonra mide asidi ile süt sindiriliyor. O yüzden öyle gelir ağzına. Mide kapakçıkları bizimki gibi değil fazlası hemen yükselir atar mide. Baskıdan da çıkar. Kıyafet dar gelse o bile kusturur.
İlk üç ay yenidoğan, 4. Trimester gibi düşün. Kusması bebeği rahatsız etmez. Aksine rahatlar.
Senden hastalık bulaşabilir mi evet ama , vücut senin hastalığı algıladığı için süte o antikorları üretip bebeği koruyor. Rabbim sistemi muazzam yaratmış. Korkma doğmuş büyür gider şaşarsın kendini kurtarır. Tecrübeleri dinle lazım olanı kullan gereksiz olanları kulak arkası et hiç sallama. Üzme de kendini. Bebeği en iyi sen tanırsın anlarsın. O senin bebeğin ses tonundan nefesinden derdini çözebilen tek kişi dünyada bir tek sensin. Milletin ne dediğine çok da bakma
Sizden Allah razı olsun... Öyle güzel öyle temiz konuştunuz ki... Bir anne böyle güzel konuşabilir .. içim çok rahatladı.. içimi çok rahatlatan cümleleriniz var size çok teşekkür ederim... Bana bilgilerinizi aktarırsanız çok sevinirim...

Sizden Allah razı olsun... Öyle güzel öyle temiz konuştunuz ki... Bir anne böyle güzel konuşabilir .. içim çok rahatladı.. içimi çok rahatlatan cümleleriniz var size çok teşekkür ederim... Bana bilgilerinizi aktarırsanız çok sevinirim...
Aklına bir şey takılırsa sor canım 🥰 etiketle veya özelden yazabilirsin

Doktora sordunuz mu? Rahatlamak için sürekli emiyorsa da kusabiliyor. Eli ağza götürünce de kendisini kusturabiliyor benimki 😊
Benimki öyle ileriye kadar götüremiyor kendini kusturamıyor🤭 daha doktora gitmedim 22 Aralık'ta kalça ultrasonu var zaten onun için götüreceğim ayriyeten soracağım... Bu arada demediğim şey var aşı da oldu 6 Aralık'ta. 9 gün önce. Hepatit b aşısı.

Şahsen tanımadığımızdan her şeyi bekliyoruz. Size mahsus değil.
Doğru söylüyorsunuz.. umarım size çıkıştığımı düşünmediniz çünkü bu mesajları yazarken bile çocuğum ağlıyordu o sıra yazdım. Elimden bişey gelse de rahatlatsam diyorum hep. Bana her annenin rahatlatıcı fikirleri lazım .. daha 23 yaşında bi anneyim annem uzakta yanımda sadece kayınvalidem var ve onun da bilmediği çok şey var. Sallanan bebek sendromunu çok iyi biliyorum uyarmama rağmen öyle bişey yok diyip duruyor en azından yapma dediğimi yapmıyor o da iyi.. not: çocuğumu bi ara çok fena salladığını görmüştüm o gün uyardım daha yapmadı

Back
X