• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 2. ay Aşı günü hakkında bilgi;

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

masal_prensesi2011

meleğim hoigeldin dünyama
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2011
428
4
46
İstanbul
bcg - 5'li karma - prevenar ( son yazdığım yanlış olabilir doktorun el yazısından baktım )

kızım bugun 2. ayını doldurdu yrn aşı ya gidiyoruz...

doktor 2 gün yıkanmıcaksınız dedi.. yıkayıp getirin bebişimizi dedi...

aşıdan sonra vücut bi tepki veriyormu??

bir arkadaşım doktordan ağrı kesici ateş düşürücü ilaç iste ağrı ve ateş yapıyor teleşlanma sonradan dedi...

başka bir arkadaşta biz hiç sorun yaşamadık dedi...

yakın zamanda yaptıran arkadaşlar bu konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz???

şimdiden çok teşekkürlerrrrrrrrr

Biz de bugün olduk 2. ay aşılarımızı. Hem de 3 aşı birden...Çok ağladı oğlum kıyamam, dayanılacak gibi değil. eve geldiğimizden beri de inanılmaz huzursuz. Ateş olabilir dediler olursa ateş düşürücü vermemi söylediler, henüz yok ama çok endişeliyim. ayrıca bize de 2 gün banyo yok kolundaki aşı kabuk tutarak iyileşecekmiş, tuttuğunu da 6 ay sonra kontrol edeceklermiş. Umarım geçer acısı, kucağımda bile ağlıyor napcam bilemiyorum.

Biz de bugün olduk 2. ay aşılarımızı. Hem de 3 aşı birden...Çok ağladı oğlum kıyamam, dayanılacak gibi değil. eve geldiğimizden beri de inanılmaz huzursuz. Ateş olabilir dediler olursa ateş düşürücü vermemi söylediler, henüz yok ama çok endişeliyim. ayrıca bize de 2 gün banyo yok kolundaki aşı kabuk tutarak iyileşecekmiş, tuttuğunu da 6 ay sonra kontrol edeceklermiş. Umarım geçer acısı, kucağımda bile ağlıyor napcam bilemiyorum.

oofff bende işte bundan çok korkuyorum...
yaaa bide rendevuyu sabaha aldım akşama mı alsaydım... =((

140+140 rotavirüs iki aşı 2 ve 4. ayda yapılacakmış. Bizim doktorumuz da gerekli olduğunu söyledi. şükür özel sigorta %80iini karşılıyomuş. Umarım imkanın vardır da yaptırabilirsin bebişine.
Bu arada sabah akşam farketmez aynı etkiyi gösteriyo nasılsa. Allah kolaylık versin hepimize. şifa olsun

140+140 rotavirüs iki aşı 2 ve 4. ayda yapılacakmış. Bizim doktorumuz da gerekli olduğunu söyledi. şükür özel sigorta %80iini karşılıyomuş. Umarım imkanın vardır da yaptırabilirsin bebişine.
Bu arada sabah akşam farketmez aynı etkiyi gösteriyo nasılsa. Allah kolaylık versin hepimize. şifa olsun

hım ykb sigorta sorarız karşılıyormu diye :D

neyse allahım sorunsuz atlatalım baişka bişi istemiyorum

ykb sigorta karşılıyor:)) bizimki de ykb sigorta da...
rotavirüsü enjektörün iğnesiz kısmıyla ağızdan veriyor doktor. bizim doktorumuz çok tatlı, o konuşurken bizim soytarı adamın ağzına bakıyor resmen hipnotize oluyor. adam biliyor çocukla nasıl hangi ses tonuyla konuşacağını. ağlarken kulağına sakin kısık sesle konuşun diyo, yapıyoruz ama onunki gibi susmuyo bizde:) doktoru kaçırıp rehin alcam bu gidişle:)

veee bizde aşımızı olduk =)))

kuzumun çok canı yandı ama kısa sürede sakinleştirdik ve mışıl mışıl uyuyor...

15 dk sonra uyandırıp fitili vericem...

allahım sorunsuz atlatalım inşallahhh!!!!!!!!!!

Fitil mii...yaa bu fitil beni öyle çok rahatsız ediyor ki anlatamam. sanki ona kötülük yapacakmışım gibi geliyor. kadın-çocuk hastanesindeki çocuk doktorumuz vermişti ama kullanmaya cesaret edemedik. sonra doktorumuzu değiştirdim ve bu doktorum hiç onaylamıyor. doktorumun en sevdiğim yönü de bu zaten ilaca olabildiğince karşı. bana calpol ver eğer ateşi yükselirse dedi. 37.5 i geçince verdim ben korkumdan ama doktorum biraz daha bekletirdi eminim.
şifa olsun bu aşılar bebişlerimizi korusun inşallah. zaten şu ağlama krizlerimiz daha bitmedi, oğlum daha hiç isteyerek uyumadı doğduğundan beri hep kucağımda, zorlayarak:) şimdi 5 buçuk kiloyu geçtik artık taşımam zorlaşmaya başladı bakalım vücudum daha ne kadar dayanır kucağımda dolanarak uyutmama:)

merhaba biz rota asısı olmadık acıkcası bize cok ticari geldi, onun yerine antibakteriyel sabunlar aldık eve dikkat edelim dedik.Yineden kimseyi yonlendirmek istemem karar sizin.

canım senin kendini temiz tutman yeterli mi sence??

bu çocuk okula gitmeyecek mi??

bu virüse 9-10 yaşında da yakalan var.. istersen biraz araştır...

Back