• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.5 yaşındaki oglumla baş edemiyorum yardım

betugul

Guru
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
389
85
323
Ankara
2.5 yaşında ama doguştan huysuz benim oglum nasıl baş ederim bilmiyorum bana sürekli vuruyor aglaması durmuyo küfürler ediyo ne yapıcan ben şimdi bebek ama büyüyünce nasıl olucak çok endişeleniyorum

2.5 yaşında ama doguştan huysuz benim oglum nasıl baş ederim bilmiyorum bana sürekli vuruyor aglaması durmuyo küfürler ediyo ne yapıcan ben şimdi bebek ama büyüyünce nasıl olucak çok endişeleniyorum

cnm henüz küçük ama sana vurması küfür etmesi çok kötü...Biran önce bu huyundan vazgeçirmelisin...Tabiki dövmek olmaz...Ama ceza vererek belki yola getirebilirsin...:26:

ben ceza versem babası babannesi hemen savunuyor zaten onun için böyle zaten biz bereber oturuyoruz her şeye müdahale ediyorlar

ben ceza versem babası babannesi hemen savunuyor zaten onun için böyle zaten biz bereber oturuyoruz her şeye müdahale ediyorlar

AAA olmazki işte bu..Demekki onlardan yüz alıyor.Bence sen bi tepki göster onlara...Gerçi oda zordur..Sen biraz baskın olmaya çalışacaksın.babaya babaneye güvenmemesi gerektiğini anlamalı...Hiç beklemediği birden sert bi tepki verebilirsin...Ayrı oturuyo olsan kolay olurdu ama zor böyle..İllaki karışırlar...Mesela tv.de bi pedagog böyle çocuklar için aç bırakma cezasının caydırıcı olabildiğini söyledii...Benim çocuğum henüz yok ama çocuk gelişimiyle çok ilgiliyim...Sende biraz araştır intte

herşeyi karıştırmışsınız kızlar.... öncelikle meleğimiz 2,5 yaşında... tam inat dönemi.. tam ''hayır'' dönemi.... öncelikle şunu bilmeliyiz bebeklerimizile beraber büyürken,onların gelişim dönemlerinin özelliklerini öğrenirsek işimiz kolaylaşır... dediğim gibi, henüz 2,5 yaşında ve herşeye HAYIR diyecek... sağlıklı gelişiminin parçası bu... yapmasını istemediğiniz birşeyle karşılaştığınızda onun ilgisini hemen başka birşeye yöneltin... ''yapma '' demeniz onu daha fazla kışkırtır.. daha fazla yapmak isteyecektir... hem ne demek ceza???????? buarada büyüklerede bence adabınca sınırlar çizilmeli... okumalıyız arkadaşlar... ve bu konuda herzamanki gibi Sabiha Paktuna'nın kitapları derim... özelliklede ÇOCUKLARLA DOĞRU İLETİŞİMi şiddetle tavsiye ederim... çünkü 0-3 yaş çok çok önemli... öğrenecek çok şeyimiz var arkadaşlar... sevgiler..

biliyorum onun inatlaşma dönemi ama bu aşırı bilemiyorum belki ben sabırsız oldugumdandır bide en büyük korkum büyüdügünde ya kötü bi evlat olursa

inatlaşması çok normal.şimdi tam birey olmayı keşfettigi zaman.ben varım! anne baba benimde fikrim var diyor.yapılmadığı takirde inatlaşması çok normal.biraz sabır görterirseniz 3 yaşında gecer.çok incitmeden vurmasının yanlış oldugunu.eger birşey yapılmasını istiyorsa söylemesini eger siz uygun görürseniz yapılacagı anlatın.birde 2 buçuk yasında küfür mü ögrenmiş:26:

benim oğlum sizinkinden birazdaha büyük ama benimkide öyle çok problemli bi çocuk, bazen bende dayanamıyorum ama bi anda tam o sıkıntılar sırasında dikkatini oyuna yöneltiyorum,saklambaç oynuyoruz evde mesela çok hoşuna gidiyor, sende daha küçük ama onun yaşına göre onunla böyle oyunlar oynayabilirsin ilginç gelir ona, biz bu ara böyleyiz genç anneliğin faydalarını kullanıyorum anlıycanız kızlar:66:

ay kızlar gözümü korkuttunuz valla.benim oğlum 11 aylık. bu zamana kadar pek uslu örnek gösterilen bir çocuktu ama son 1-2 aydır emeklemeyi de geliştirince bir saniye yerinde durmaz oldu.evde nereye gitmesini istemezsek oraya gidiyor.çöp kutuları,prizler özel ilgi alanları,üstelik mızmızlaşıyor habire.ben de ne yapayım çareyi parka götürmekte buldum.orada neşeleniyor,yoruluyor,iyice yorup eve getirip yatırıyorum.yoksa evde resmen bunalıma giriyor.bence sizlerde sık sık parka götürün.evde yapamıyor çocuklar.ev hayatı insan doğasına göre değil diye düşünmeye başladım artık.:44:

ayyy yazdıklarımı şimdi okudumda ne kadar abartmışım demekki psikolejim bozukmuş bunları yazarken :27:
aslında hiçte bu kadar degildi şimdi 3.5 yaşında daha sakin 2 yaş sendiromunu hemen hemen atlattı biraz yemede sıkıntı var o kadar bide bişey daha 2 yaşında 20 ye kadar sayıyodu şimdi unuttu olsun nasılsa okula artık daha erken başlıyolar yine ögrenir aslında sorunların çözülmesi için önce bizim olgunlaşmamız gerekiyomuş bunu anladım onlar sadece bebek tabi şimaracak tabi hata yapacak sonrasında oda bizler gibi büyüyecek anne bab olacak biz hiç bu yönden bakamıyoruz bazen sorunlrın çözümü için birazda onlar gibi düşüne bilmeli aslında :emir_bebek::emir_bebek: bebeklerimizi büyütürken birazda kendi çocuk yanlarımızı düşünelim eminim herşey daha kolay olucak:49::72:

eywahhh baba babanne şımartıyosa işiniz zor.allah yardım etsin..bnmkide 11 aylık bu aralar fırınıma taktı.bende hemen oyuncaklarıyla falan oynamasına yönlendiriyorum.öyle perde falan keserse blmiyorum aklıma mukayyet olabilirmiyim :ssz:

aman bi perde fazlası vardı zaten kesilen yeri çıkardım geçti ama evlatımda oluşacak bi hayal kırıklıgı geçmez o yüzden fazla takılmıyorum artık eskisi gibi hala kayın velidemlerle oturuyoz ama oglum oterltenin bende oldugunu artık biliyo ona tek tek anlattım :)

çocuğun yanında kim küfr ediyorsa bence onu uyarmakla başlayın işe ve ondan uzak tutun ...

Back