Konuşma Problemleri 2.5 yaşındaki oğlum konuşamıyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

h_a_k_h

tek gerçeğim oğullarım ve eşim ....
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2014
51
8
96
39
Benim oğlum 2.5yaşında konuşamıyor anne baba dede anneanne süt içcem aç gibi kısa şeyleri söylüyor ama cümle kurup birşey anlatamıyor dili ağzında dolaşıp kalıyor sizce ne yapmam gerekir nasıl dilini geliştirebilir im yada hangi doktora götürmeliyim yardım lütfen

dr a goturmeyin
kitap okuyun, fazla tv açmamaya _çalisin
erkek çocuklari biraz daha geç konuusyor bi sorun pronblem olmaz hiç bi kelime soyleyemzdi onlari dedigine gore benc ebi problem yok
baska çocukalrla asla kiyaslamayin, her çocuk bir olmaz

Ben bir şey söylediğim zaman anlamıyor çoğu zaman; bir problemi olabilir mi diye endişelenmeye başladım

Benim oğlum 2.5yaşında konuşamıyor anne baba dede anneanne süt içcem aç gibi kısa şeyleri söylüyor ama cümle kurup birşey anlatamıyor dili ağzında dolaşıp kalıyor sizce ne yapmam gerekir nasıl dilini geliştirebilir im yada hangi doktora götürmeliyim yardım lütfen
Hiç merak etme kendi yaşıtı çocuklarla birlikte olmasını sağla onlarla iletişime geçecektir.
bende aynı sorunları yaşadım kreşe verdim şimdi çok şükür.

Benimde oglum 28 aylik ve konusmuyor. Yaklasik 4 aydir krese gidiyor ama konusma yok henuz. Agzi dolu dolu surekli konustugunu saniyor ama anlamli bisey cikmiyor henuz. Kres psikologuyla gorustum davranislarinda bi sorun olmadigini soyledi ama cok kafama takiyorum

Çocuklarda görülebilen gelişim gecikmelerinden en yaygın olanlarından biri de gecikmiş dil ve konuşma durumudur. Bu durum genetik, nörolojik, psikolojik ve sosyal sebeplerden birine veya bir kaçına bağlı olabilir. Bu sebeple üzerinde durulması ve nedeninin anlaşılması çok önemlidir. Çünkü bazı durumlarda konuşma gecikmesi bazı nörogelişimsel bozuklukların da öncül sinyallerinden biri olmaktadır ve bunların başında da maalesef otizm, atipik otizm, özgül dil bozukluğu gibi nörogelişimsel bozukluklar yer alır. Bu sebeple temkinli olup Çocuk Psikiyatristine gitmek de fayda vardır. Eğer çocuktaki konuşma gecikmesi herhangi bir nörogelişim sorunundan kaynaklanmıyorsa ona göre bir müdahale programı, yok kaynaklanıyorsa da o duruma özgü bir müdahale programı uzmanlar tarafından uygulanmaya konulur veya ona göre aileye bir yönlendirme yapılır. Bazen pedagoglar, çocuk gelişim uzmanları veya özel eğitimciler; bazı durumlarda da dil konuşma terapistleri çocuğunuzla çalışma programı izleyebilir. Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi için www.konusmagecikmesi.com sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sevgiler.

Ben
Benimde oglum 28 aylik ve konusmuyor. Yaklasik 4 aydir krese gidiyor ama konusma yok henuz. Agzi dolu dolu surekli konustugunu saniyor ama anlamli bisey cikmiyor henuz. Kres psikologuyla gorustum davranislarinda bi sorun olmadigini soyledi ama cok kafama takiyorum
Benim oğlum 6 yaşında bu sene 1 sınıfa başladı bu yıl konuştu inanın çok zor bı durum çok şükür konuşması düzeldi ama okuldan geri kaldı okulun Tatil olmasına 3 ay kaldı hala harfleri ezberliyoruz ben 17 yasında anne oldum çoçuk buyuturken çok zorlandım

Çocuklarda görülebilen gelişim gecikmelerinden en yaygın olanlarından biri de gecikmiş dil ve konuşma durumudur. Bu durum genetik, nörolojik, psikolojik ve sosyal sebeplerden birine veya bir kaçına bağlı olabilir. Bu sebeple üzerinde durulması ve nedeninin anlaşılması çok önemlidir. Çünkü bazı durumlarda konuşma gecikmesi bazı nörogelişimsel bozuklukların da öncül sinyallerinden biri olmaktadır ve bunların başında da maalesef otizm, atipik otizm, özgül dil bozukluğu gibi nörogelişimsel bozukluklar yer alır. Bu sebeple temkinli olup Çocuk Psikiyatristine gitmek de fayda vardır. Eğer çocuktaki konuşma gecikmesi herhangi bir nörogelişim sorunundan kaynaklanmıyorsa ona göre bir müdahale programı, yok kaynaklanıyorsa da o duruma özgü bir müdahale programı uzmanlar tarafından uygulanmaya konulur veya ona göre aileye bir yönlendirme yapılır. Bazen pedagoglar, çocuk gelişim uzmanları veya özel eğitimciler; bazı durumlarda da dil konuşma terapistleri çocuğunuzla çalışma programı izleyebilir. Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi için www.konusmagecikmesi.com sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sevgiler.

Çok teşekkürederim ilginize. annem ve erkek kardeşim 7 yaşında konuşmaya başlamışlar, yiğenim de 4 yaşında konuşmaya başladı. inşallah onlara çekmez. biraz genetik sanırım biraz durum. birde dil altı bağı var oğlumda bunun içinde haftaya gazi üniversitesine götürücez gerek görülürse alınıcak.

Ben

Benim oğlum 6 yaşında bu sene 1 sınıfa başladı bu yıl konuştu inanın çok zor bı durum çok şükür konuşması düzeldi ama okuldan geri kaldı okulun Tatil olmasına 3 ay kaldı hala harfleri ezberliyoruz ben 17 yasında anne oldum çoçuk buyuturken çok zorlandım

merhaba, geç konuşma tabiki çocukta gerilik demek çünkü kendini ifade edemediği için öğrenme güçlüğü de çekiyor çocuk. çocuğunuzun konuşmasına sevindim inşallah arayı çabucak kapatır arkadaşlarıyla.

Benim oğlum 3 yaşında . Konuşup konuşmama en çok göze batan belirti. ailemin uzun süreli ziyaretinden sonra neredeyse 1 anda cümlelere başladı 2 hafta oldu 3 kelimeleri cümleleri de artıyor. Algısında bir problem yok. Aile geçmişinizi araştırın. Televizyon izleme sürenizi ve cocukla konuşan kişileri ve bu süreyi de tekrar değerlendirin. En önemlisi çocuğun sosyal ilişkilerinde ve göz temasında problem varsa problem önemlidir. Yoksa sizin ve onun çekeceği sıkıntılı bir süreçtir.
Bazı çocuklar ısrardan nefret ediyor daha içe kapanıyor ve annenin endişesinden olumsuz etkileniyor, annemler gelip bu çocuk her kelimeyi söylüyor deyip beni sakinleştirdikten sonra bir anda patladı.
Bir de şunu anlatayım konuşamaması illa algılayamıyor demek değil doktoru da öğretmenleri de algısının çok açık olduğunu söyledi. Hatta dili anlama kısmının normalden ileri olduğunu belirtti doktor. Az buçuk dili çözülünce biz de anladık bunu , çocuk konuşmayı yeni söktü ama 5'ten ona sayıyor, renkleri biliyor, dahası geometrik şekilleri biliyor.
Tabii ki çocukları kollayıp değerlendirmek lazım, bir sıkıntı varsa yola erken çıkmalı ama benim gibi aşırı dert etmeyin. Büyüttükçe büyütmeyin. Ben çok çektim beni çok korkuttular ama sonuç ortada. Konuşmamak da bir belirti ama göz teması, bir yere takılıp kalma, put gibi televizyona bakmak bunları inceleyin. Ben bir sağlıkçıyım ama hekim değil çeken bilir lafına çok inanıyorum. Çocuklarınıza türkçe çizgi filmler izletin. İzlerken mutlaka yanında olun ve sorular sorun, birşeyler anlatın çizgifilmle ilgili, çocuk hiç konuşmuyorsa bile "hanimiş pepe" elinle göster deyin. Ben oğluma derdim hadi göster, sallamayınca göstermezsen kapatırım tehdidine karşılık hemen gösterirdi.
Bir ara benim gibi çekenler için bir ara derli toplu bir yazı yazmak istiyorum vakit bulursam.

Back