2.5 yaş tuvalet eğitimi

cemree67

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2021
191
65
48
Kızlar selam,
2.5 yaşında kızım var 3. Gündür bugün bezi bıraktırmaya çalışıyorum. 1. Gün lazımlığa oturmayı sevdi eğlenceli geldi oyunla vs çişini ee ettü sonra sık sık hatırlattın basen kendi çişim geldi dedi koştuk eğlenceli olsjn diye kimi yaptı kimi yapmadı kimi altına kaçırdı derken bugün 3. Gün kakasını asla yapmak istemiyor lazımlığa 2 kere altına yaptı yaptığını anlıyorım bide tipi değişiyo duruşu değişiyor ama oturmak istemiyor aha şimdi çişim geldi dedi yaptı güzelce kakam geldi dedi otırdu ama gelen giden yok 💩 😀

27 aylık bende başladığımda mutlu mesut yaptı beraber gidiyorduk . Sonra ne olduysa çişini lazimliga yapıp , Kakayi altına yapmaya başladı 2 ay birgün iyiyken bir günde 2-3 kere kaka temizledim tepki vermemek lazımmış olabilir fakat Kakayida tuvalete yapicaz bak burdan alıp atıyorum sifona basıp bay bay yapıyoruz dedim ondan sonra kakayida tuvalete yapmaya başladı. 3 ay sürdü bende eğitim artık heryerde söylüyor çişini kakasini. Dikkatimi cejen lazimliga yapmak istemiyordu Kakayi tuvalete yapıp düşer düşmez sifona basıyordu . Görmek istemiyordu . Tuvalete ikili klozet kapağı aldım hem çocuk için hem yetişkin için. Şimdi indirip basamağını çekip kendi çıkıyor tuvalete hiç zorlanmadan tavsiye ederim sizede.

27 aylık bende başladığımda mutlu mesut yaptı beraber gidiyorduk . Sonra ne olduysa çişini lazimliga yapıp , Kakayi altına yapmaya başladı 2 ay birgün iyiyken bir günde 2-3 kere kaka temizledim tepki vermemek lazımmış olabilir fakat Kakayida tuvalete yapicaz bak burdan alıp atıyorum sifona basıp bay bay yapıyoruz dedim ondan sonra kakayida tuvalete yapmaya başladı. 3 ay sürdü bende eğitim artık heryerde söylüyor çişini kakasini. Dikkatimi cejen lazimliga yapmak istemiyordu Kakayi tuvalete yapıp düşer düşmez sifona basıyordu . Görmek istemiyordu . Tuvalete ikili klozet kapağı aldım hem çocuk için hem yetişkin için. Şimdi indirip basamağını çekip kendi çıkıyor tuvalete hiç zorlanmadan tavsiye ederim sizede.
Şu eğitici lazımlıklar var fisher price falan o zaman onlardan önermez misiniz? Eğlenceli hale getirir ama süreci uzatır mı acaba?

Şu eğitici lazımlıklar var fisher price falan o zaman onlardan önermez misiniz? Eğlenceli hale getirir ama süreci uzatır mı acaba?
Var o lazimlikdan kardeşim verdi öğretmekden çok oyuncak yaptı. Lazimligi parçalarını çıkarıyordu dağıtıyordu Müziğini açıp kapatıyor. Mantığını çözdü eliyle bastırıyordu caldirmak için bende kapadım müziğini öyle kullandım. Lazimoigi yapınca görüyordu çıkan Kakayi sanırım ondan çekindi laizmliga yapmaktan.tuvalete yapınca hemen şifona basıyordu görmek istemediğini farkettim. Benim de işime geldi temizleme hijyen açısından lazimlik yerine tuvalete yapmasi. Biraz otudugu yerde suyu açıyor peceteyi dagitiyor fakat yapiyorda .

Model alma, merak ve taklit için korkularını yenmesi açısından tavsiye ediliyormuş 🙂

1.
Gözlemlemesine izin ver
  • Sen ya da eşin tuvaleti kullanırken kapıyı açık bırakıp “anne tuvalete gidiyor” gibi açıklamalar yapın.
  • Tuvaletin ne işe yaradığını, sifonun ne olduğunu sade bir dille anlatın.
2.

Basit bir lazımlık edinin
  • Henüz kullanmasa bile evde bir lazımlık bulundurmak çocuğun bunu görmeye alışmasını sağlar.
  • Oyuncaklarını oturtabilir, kendisi üzerine kıyafetli oturabilir. Bu, korkusuzca keşfetmesini sağlar.
3.
Tuvaletle ilgili kitaplar okuyun
  • Çocuklara uygun, resimli tuvalet kitapları çok işe yarar. Hikâye üzerinden konuşmak hem eğlenceli hem öğretici olur
4.
Bez değiştirme rutinine tuvaleti dahil et
  • Altını temizlemek için banyoya ya da tuvalete götürüp “çiş kakayı buraya yapıyoruz ama senin beze geliyor, yakında buraya da yapacaksın” gibi açıklamalar yapabilirsiniz
5.
İstek gösterirse değerlendirin
Lazımlığı denemek isterse, çıplak halde oturmak isterse destekleyin ama zorlamayın.
  • Denediğinde sonuç olmasa bile “aferin denedin!” diyerek pozitif pekiştirme yapın
6.
Rahat giydirin Pantolonunu kolay çıkarabileceği kıyafetler giymesi, bağımsızlık hissini artırır ve lazımlığa gitme isteğini destekler
7
Rutin oluşturun
  • Sabah kalkınca, banyo öncesi ya da bez değişiminden önce tuvalete gitmeyi teklif edin.
  • Alışkanlık, rutine bağlılıkla gelişir.
Bu yaşta başarı beklemek yerine, sadece tuvaleti keşfetmesine fırsat vermek esas hedeftir.

Kaka zaten her zaman en zorudur, sabir annesi :) kakalarin arkadaslarinin yanina gittigini, onlari gondermemiz gerektigini, arkadaslarini ozledigini vs anlatip masallastirabilirsiniz.

Biz 1 senedir klozette kaka uğurluyoruz.

Var o lazimlikdan kardeşim verdi öğretmekden çok oyuncak yaptı. Lazimligi parçalarını çıkarıyordu dağıtıyordu Müziğini açıp kapatıyor. Mantığını çözdü eliyle bastırıyordu caldirmak için bende kapadım müziğini öyle kullandım. Lazimoigi yapınca görüyordu çıkan Kakayi sanırım ondan çekindi laizmliga yapmaktan.tuvalete yapınca hemen şifona basıyordu görmek istemediğini farkettim. Benim de işime geldi temizleme hijyen açısından lazimlik yerine tuvalete yapmasi. Biraz otudugu yerde suyu açıyor peceteyi dagitiyor fakat yapiyorda .
Öyle olsun canımı yesin yaa 😀 o zaman direkt tuvalete alıştırmak daha iyi henüz erken bizim için 22 aylık ama çokta uzak değil

Back
X