• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.5 Yaş Çocuuuuk IMDAAAAT

geçici bir dönem. normal olduğunu ve olması gerekenin bu olduğunu kabul ederseniz siz de kolay atlatırsınız.
yeter ki sağlıklı olsunlar.şükredin.
benim 2,5 yaşındaki oğlumun haftasonu nörolojide kontrolü var.
keşke tek derdi 2 yaş sendromu olsa idi.
Allah yar ve yardımcınız olsun geçmiş olsun

Aynı.. Bunlar standart oluyor canım, her anneye aynı şeyleri yaşatıyolar. Sinirlenmek yerine neden 2,5 yaşında bir çocuğun da tercihlerinin olabileceğini düşünmüyosun. Aynı modelden bende de var. Sormayı öğrendim. Kızım ne giymek istersin ya da bunu mu şunu mu giyeceksin... Çok da keyifli oluyor. onun da bir zevkinin, bir tercihinin olduğunu görmek inanılmaz güzel bişeydi benim için valla. şimdi 4 e giricez az kaldı. Sabahları üstünü giydirdiğimde o uyuyor oluyor. O yüzden akşamdan bana ne giyeceği siparişini veriyor. Ben de sabah onları giydirip gönderiyorum kreşine. Yalnız zevk duygusu da gelişti bu arada. Öyle saçma bi tarzı yok yani:-)
Yalnız biraz takıntılı bizimki. Onu giymek istemiyorum o beni kaşındırıyor, ben bu sevmiyorum beni rahatsız ediyor.... Ben de saygı duyuyorum kızmak yerine

2 yaş sendromu canım biz atlattık şimdide 4 yaş balıyor gibi kızım 3,5 yaşında şimdiden başladı gibi...sakin olmakta fayda var ısrarcı davrandığında dikkatini başka bir yöne çekin... ben 2 yaşında okumuştum netten araştırmıştım uzmanlar anne babanın yapılmasını istemediği şeye sırf çocuk ağlıyor taşkınlık yapıyor diye kabullenmeyin diyor... ama uzun süre ağlamasınada izinvermeyin dikkatini dağıtın diyordu..

biz eşimle öyle davrandık mesala ona ugun olmayan bişey istediğinde yada yaptığında aaaa kızım bu olmaz gel şunu yapalım deyip boyama kitabını açardık boyar gibi yapardık hemen ağlaması duru gelir oda boyardı yada küçük bir petito ayıcık çikolata ( fazla abur cubura karşıyım ) verirdim aaaa bak burada ne var derdim...ayyy kendini yerlere atmalar falan zor bir süreç .böyle böyle atlattık..

şimdi 4 yaş sendromu başladı hemen hemen aynı sıkıntılar yine dediği olmayınca odasına giriyor kapıyı bir çarpıyor sanki ergen küstüm size diyor biraz odasında kalsın diyoruz hemen gitmiyoruz yanına...uyumuyacam ben birinci oldum evin içinde böyleyiz şimdilik...

benimkide 2.5 yaşında paylaşımcı değil. dün akşam çocuklu ortamdaydık. allahım her çocuğun elinde gördüğünü istiyor vermeyince de deli gibi ağlıyor. diğer annelerdençocuğunu ikna edip elindeki oyuncağı benim kızıma veriyor sussun diye. ama yok ben laf anlatamıyorum anlamıyor.
bi de bu sıra kıyafet giymek istemiyor. elimde pantolon kazakla geldiğimi görsün saklanacak delik arıyor bağrış çağrış giydiriyorum. genelde sakin bi yapısı vardır meleğimin.bunlar 2 yaş sendromuna giriyormu bilmem. bir de yağmura bakarken parkında oynarken başında nöbet bekliyim istiyor e benimde işlerim oluyor zor bi süreç ama her haliylede güzel:)

Masllar anlatin ama 1 kere degl her gun her istemedgnz seyi yaptgnda bizim aburcubur yemeyen sebze set balik yogurt meyve yiyen tavsancigimiz
eve gelem misafrleri gonderirlen agalamayan gule gule diyen pisicik.be ledicik kardeslerimiz
annesoyle inatlastigi ve sozunu donelemdigi icin basina bir suru dert acan minil faremiz var tuvalet egitimi zamannda da bezini cikarmak tuvalete yaomak istemeyen duygumuz vardi inanin cok.faydali 1 2hafta icinde cocuk o mesaji aliyor ve uyguluyor cok akillilar bunu kullanmak lazim

Kiyafrt gymek isteniyrsa da eline bebek verin ona uygun kiyafetler hadi sen bebegini gydr bende seni diyin oyunla asilacak bu donemler napalm basa elen cekilir :-D

Hiç birşeyini paylasmak istemeyen bir miskokulu kizim var bu aralar cok agliyor cok huysuzlaniyor herseye bir itiraz yapmicam giymicem yemicem ben nerdesem tersini yapmakla mesgul sinirlerim yiprandi bana yardim edin ne yapayim nasil vakit gecireyim onunla nelere dikkat etmeliyim

bizde 2 yas sendromundan biraz muzdaribiz. Kizim 3 ay sonra 2 yasina girecek.
Paylasmama konusu krese basladigindan beri duzeldi biraz.
Cocugunuzla kaliteli vakit gecirmek cok onemli diye dusunuyorum, hem sizin hemde babanin.
cocuk sevildigini ve onemsendigini hissetmeli, buna gerek duyarlar.
Bir sey soyledigi zaman onu dinleyin, soru sordugu zaman cevap verin.
cok hareketliyse eger, energisini atabilecegi aktivitelerde yapin kessinlikle.

Back
X