2 yaş sendromu canım biz atlattık şimdide 4 yaş balıyor gibi kızım 3,5 yaşında şimdiden başladı gibi...sakin olmakta fayda var ısrarcı davrandığında dikkatini başka bir yöne çekin... ben 2 yaşında okumuştum netten araştırmıştım uzmanlar anne babanın yapılmasını istemediği şeye sırf çocuk ağlıyor taşkınlık yapıyor diye kabullenmeyin diyor... ama uzun süre ağlamasınada izinvermeyin dikkatini dağıtın diyordu..
biz eşimle öyle davrandık mesala ona ugun olmayan bişey istediğinde yada yaptığında aaaa kızım bu olmaz gel şunu yapalım deyip boyama kitabını açardık boyar gibi yapardık hemen ağlaması duru gelir oda boyardı yada küçük bir petito ayıcık çikolata ( fazla abur cubura karşıyım ) verirdim aaaa bak burada ne var derdim...ayyy kendini yerlere atmalar falan zor bir süreç .böyle böyle atlattık..
şimdi 4 yaş sendromu başladı hemen hemen aynı sıkıntılar yine dediği olmayınca odasına giriyor kapıyı bir çarpıyor sanki ergen küstüm size diyor biraz odasında kalsın diyoruz hemen gitmiyoruz yanına...uyumuyacam ben birinci oldum evin içinde böyleyiz şimdilik...