• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.5 Yaş Çocuuuuk IMDAAAAT

Elisam242

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2016
22
6
1
32
Hiç birşeyini paylasmak istemeyen bir miskokulu kizim var bu aralar cok agliyor cok huysuzlaniyor herseye bir itiraz yapmicam giymicem yemicem ben nerdesem tersini yapmakla mesgul sinirlerim yiprandi bana yardim edin ne yapayim nasil vakit gecireyim onunla nelere dikkat etmeliyim

Hiç birşeyini paylasmak istemeyen bir miskokulu kizim var bu aralar cok agliyor cok huysuzlaniyor herseye bir itiraz yapmicam giymicem yemicem ben nerdesem tersini yapmakla mesgul sinirlerim yiprandi bana yardim edin ne yapayim nasil vakit gecireyim onunla nelere dikkat etmeliyim
Çoook uzun yazması. 2 yaş sendromu olarak internetten aratabilirsin.

Biz de gectik o donemlerden, kendi esyasini paylasmadigi gibi parklardaki kaydiraklar salincaklar bile onundu. Sonra sonra duzeliyor çok fazla uzerine gitme sakince anlatmaya calis. Iki yas sendromu diye geciyor internette bolca bilgiye ulasabilirsin

2 yaş sendromu.
Bu paylaşma işini de biz anne babalar abartıyoruz.Paylaşmanın güzel olduğunu anlatın,oyuncağını vs paylaşmak isteyip istemediğini sorun ,istemiyorsa üstelemeyin.Daha çok küçük paylaşma kavramını anlayacak yaşta değil.

2 yaş sendromu.
Bu paylaşma işini de biz anne babalar abartıyoruz.Paylaşmanın güzel olduğunu anlatın,oyuncağını vs paylaşmak isteyip istemediğini sorun ,istemiyorsa üstelemeyin.Daha çok küçük paylaşma kavramını anlayacak yaşta değil.
Evet,orası öylede misafir geldiğinde hiç birşeyini vermek istemediğindede olmuyor malesef bizim türk halkı malum yanlış anlayabiliyor

Evet,orası öylede misafir geldiğinde hiç birşeyini vermek istemediğindede olmuyor malesef bizim türk halkı malum yanlış anlayabiliyor
Küçücük çocuğu yanlış anlayacaklarsa da anlasınlar boş verin.Her defasında anlatın kızınıza vermiyorsa da çatlatana kadar ağlatmanın lüzumu yok bence.Keşke paylaşsa çok güzel olur ama paylaşmıyor diye de üzmeyin çocuğunuzu.
Sizin sevdiğiniz kullandığınız telefon,elbise herhangi bir eşyanızı anneniz babanız zorla başka birine verse ne hissedersiniz??? O eşyalar,oyuncaklar kızınızın ve o paylaşmak istemiyorsa zorlamayın bence.

Benim kizim paylasiyor, daha üc yasina girmedi o konular iyi de. Iste inatci tarafi baska yönlerde var. Istedigi kiyafeti giyecek. Su soguk kis günlerinde mont gimek istemiyor. Cikariyor. Bugün doktora giderken araba koltuguna koyuyoruz acelemiz var, neymis kemeri cözecekmisiz, ceket cikacakmis hasta daha düzelmedi zaten. Agladi.
size tavsiyem ayni seyleri yasayan bir anne olarak sakin olmaya calisin.
Derin nefesler alin. Ona kizmayin, Sakince yapmasi gereken seyi söyleyin.
anneler ciin cok ama cok yipratici bir sürec. Babasiyla beraber basa cikamiyoruz bazen. Disari cikarken cikma plani iptal oluyor desem anlarsiniz. Sogukta mont giymeden cikamayacagina göre evde oturuyoruz. Saatlerce kavgasini edip aglayabilir. Gececek insallah.
Sadece normal görün bu durumu. Gecici. Siz bos yere üzülmeyin. Bol bol sevin yavrunuzu =)

Benim kizim paylasiyor, daha üc yasina girmedi o konular iyi de. Iste inatci tarafi baska yönlerde var. Istedigi kiyafeti giyecek. Su soguk kis günlerinde mont gimek istemiyor. Cikariyor. Bugün doktora giderken araba koltuguna koyuyoruz acelemiz var, neymis kemeri cözecekmisiz, ceket cikacakmis hasta daha düzelmedi zaten. Agladi.
size tavsiyem ayni seyleri yasayan bir anne olarak sakin olmaya calisin.
Derin nefesler alin. Ona kizmayin, Sakince yapmasi gereken seyi söyleyin.
anneler ciin cok ama cok yipratici bir sürec. Babasiyla beraber basa cikamiyoruz bazen. Disari cikarken cikma plani iptal oluyor desem anlarsiniz. Sogukta mont giymeden cikamayacagina göre evde oturuyoruz. Saatlerce kavgasini edip aglayabilir. Gececek insallah.
Sadece normal görün bu durumu. Gecici. Siz bos yere üzülmeyin. Bol bol sevin yavrunuzu =)
Birsey sorucam tek cocukmu tekse ikinciyi dusunuyomusunuz yaslilar hep der ya kardes istiyo o cocuk tek diye boyle falan

benimkide subatta 3 olcak ..ayni donemin cok.azcik hafifleme durumundayiz..evet misafir gelince cok kotu oluyor baska muhabet olmuyor nerdeyse su iyincani ver aaa sunu al bak sen falan aglama krizleri off cok kotu...ben bunu bir nebze azalttim aaa sen ablsin cok azcik kardesin oynasin sonra sana geri vericek tarzi konusmalar biraz ise yariyor inatlasmanin hic faydasi yok ..

Birsey sorucam tek cocukmu tekse ikinciyi dusunuyomusunuz yaslilar hep der ya kardes istiyo o cocuk tek diye boyle falan

Ikinci yolsa. Üc yasina girerken dogacak insallah. sikinti cekecegiz biraz ama sabirla sevgiyle üstesinden geliriz.
Cok duyarli ve merhametli bir cocuk. ama tabiki de her cocugun huyu baska. Ben karar vermiyorum ne giyecegine yiyecegine mesela. Bu dönemler böyle geciyor. Insallah kardesiyle de arasi güzel olur, beraber oynarlar. Kizim icin istedim ikinci cocugu zaten beraber büyüsünler istedim.

benimkide subatta 3 olcak ..ayni donemin cok.azcik hafifleme durumundayiz..evet misafir gelince cok kotu oluyor baska muhabet olmuyor nerdeyse su iyincani ver aaa sunu al bak sen falan aglama krizleri off cok kotu...ben bunu bir nebze azalttim aaa sen ablsin cok azcik kardesin oynasin sonra sana geri vericek tarzi konusmalar biraz ise yariyor inatlasmanin hic faydasi yok ..
Bizde oda yaramiyor biliyomusun laz inadi var bizimkinde yok dedim mi yok yani

Bizde oda yaramiyor biliyomusun laz inadi var bizimkinde yok dedim mi yok yani
yani bizimkide oyle canim ufacik bir tozu bile paylasmaz o derece ama bikac ay daha biyuyince hafifliyor.bir nebze suan fayda etmeiyor deme sen bunlari dedikce bukac ay sinra faydasini gorcen zaten

Ikinci yolsa. Üc yasina girerken dogacak insallah. sikinti cekecegiz biraz ama sabirla sevgiyle üstesinden geliriz.
Cok duyarli ve merhametli bir cocuk. ama tabiki de her cocugun huyu baska. Ben karar vermiyorum ne giyecegine yiyecegine mesela. Bu dönemler böyle geciyor. Insallah kardesiyle de arasi güzel olur, beraber oynarlar. Kizim icin istedim ikinci cocugu zaten beraber büyüsünler istedim.
Bizde düşünüyoruz Allah nasip kismet ederse bakalim. Insallah. Insallah sende saglikli sihatli alirsin kucagini bebegini
yani bizimkide oyle canim ufacik bir tozu bile paylasmaz o derece ama bikac ay daha biyuyince hafifliyor.bir nebze suan fayda etmeiyor deme sen bunlari dedikce bukac ay sinra faydasini gorcen zaten
Sagliklari yerinde olsunda anneyiz ustesinden geliriz insallah

Tuvalet eğitimi verdiniz mi? Cocuklar 2 yaşında tuvalet kontrolünü saglamaya baslar bu yuzden bir birey olduklarını,kendi kararlarını verebileceklerini kabul ettirmeye çalışırlar. Çocuğunuzla çatışmayın o sadece kendini ispatlamaya çalışıyor. Zor bir dönem geçirecek Allah size sabır versin

Ayy anlasınlar boşver. Misafirliğe çocuğunu getiren de yanında cocgunun oyuncagini getiriversin.bir de bu çocuklar 2 yaşında zaten böyle oluyorlar. Gelen çocuk olmadıysa yakında olacaktır. Kimsenin garipseyecegi bir durum değil rahat ol.

Bende onlardan 2 tane var.
2buçuk yaş, sendromun zirvesinde iki adet kız:KK200:
Kızlarımdan birisi tıpkı sizinki gibi paylaşmaz.
E ben artık koyverdim gitti, evde kavga gürültü oluyor haliyle kardeşi ile anlaşamayınca.
Sakinliğimi korumaya çalışıyorum, sabır diliyorum sadece. .
Başka çare bulamadım açıkcası. Sabır sabır ya sabır diye gezmekteyim.

valla yanlış anlamasınlar
ne yapalım çocuk bu sakın çocuğunuza bağırıp çağırmayın.. geçici bir dönem

geçici bir dönem. normal olduğunu ve olması gerekenin bu olduğunu kabul ederseniz siz de kolay atlatırsınız.
yeter ki sağlıklı olsunlar.şükredin.
benim 2,5 yaşındaki oğlumun haftasonu nörolojide kontrolü var.
keşke tek derdi 2 yaş sendromu olsa idi.

Back
X