Davranış Bozuklukları 2,5 yaş bu sıkıntılar neden ?

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Kızım uyanıp da bisey yemez. 2 haftadır odasını ayırdım onunla uğraşıyorum uykusuz kalıyorum. Evet yiyeceği bisey bile olsa benim elimden yemiyor kendi doke saça yiyor. Aslında bende memnunum bu olaydan kendi yemesi güzel. Ben 1.5yasindan 2.5 yaşına kadar hhep videoyla yedirdim. 1 ogunu videosuz yedirdigimi hatırlamam bi ara 2 ay boyunca falan kitaplarina bakarak yedirmistim. Şimdi ağzını açmıyor. Videoyla yedirmeyi biraktirmak istiyordum ama bana kalmadan kızım reddetti. Bu zamana kadar hep sebze çorbalari sebze yemekleri yedirdim. Hep sağlıklı besledim. Ama şimdi tercih kızıma kalınca istediğini yiyor. Karismiyorum bu zamana kadar güzel yedirdin bırak ne yerse yesin diyorum. Çok zayıf 32 aylık 89 cm boy 12 kilo. O kadar yedirmeme rağmen kilo aldıramadim. Belki şimdi kendi alır. 4 ogun yediriyordum ve dolu dolu. Şimdi kendisi ya 1 ogun ya 2 ogun yiyor. Tuvaletini de öğrendi. Kabızlık çekmezsek iyidir. Ama çikolata abur cubur vermeyin ki yemek yesin. Inanirmiainiz kızım hergun 1 saat çikolata için ağlıyor ama vermiyorum

Doktor korkusu bizimde vardı hastaneyi inletiyordu. Bira çözüm buldum bu duruma birazdan size yazarim

Tamamdır eğer istanbula gidersek sizden bilgi alabilir miyim ?
Elbette , ben oğlumu hem devlet hastanesinde bir psikiyatri ye hemde özele götürdüm. İkiside otizm belirtileri var dedi 5 hafta süre verildi . Bu 5 hafta sonunda ilgi kres oyunlar tv kesinlikle açılmadı çok ilerleme gördük ve Dr otizm olsa bu kadar hızlı ilerlemez dedi göz teması insanlarla ilişkisi arttı algıları açıldı vs . Ben bir Prof. Gittim kendisi ankara li ama artık istanbul nisantasi nda birde devlete gittim. Bende araştırma sonucu gittim eminim Ankarada da çok iyi Dr lar vardır. Bu sitede de Ankaralı birçok arkadaş vardır eminim yardımcı olurlar .

haklısınız.. ben konuşmasında cümle kurmasında çok ilerleme olmadığı için artık tv tablete bağladım. bide aşırı inat halleri sinir krizleri ya 2 yaş sendromu diyorum ya da bu elektronik aletler yüzünden bilemedim.ya da ben çok şey bekliyorum. akıcı bi konuşma kusursuz bir cümle kurması için sanırım erken

evet teşekkür ederim cevabınız için.. beyaz önlüklü birini görmesiyle korkması bir oluyor ama bakalım..
ankarada bilgileri olan arkadaşlar varsa doktor tavsiyeleri bekliyorum yinede

benim düşünceme göre sağlıksız yiyip de kilolu olmasındansa sağlıklı yiyip az kilolu olmasını tercih edin.kiloyu kafanıza hiç mi hiç takmayın.ben sağlıksız diye nitelendirmiyorum artık yediklerini.çikolata yemedikten sonra çünkü aşırı hareketlendiriyo çocuğu en kötüsü o bence. Doktor korkusunu nasıl yendiğinizi de merakla bekliyorum

Ankarada olan anneler çocuk psikologu otizm ya da davranış bozukluklarına bakan ankarada olan doktor önerilerinizi bekliyorum lütfen

Aslında tam yenmiş sayılmayız ama eskiye göre çok çok iyi. Benim kizimin burnuna daha once kayısı kaçtı ve maalesef kendi çabalarımızla çıkarmak için bayağı uğraştık (bulgur tanesi kaçtı zannetmistim) sonra acile gittik. Kızım deli gibi ağlamaya başladı içeri girer girmez. O günden sonra her hastaneye veya sağlık ocağına gittiğimizde hele ki eldivenli birini görüp veya bizim onunla sakinleştirici bi şekilde konuştuğumuzu gördüğünde ağlamaya başlıyordu. Hastane kapisindan girişte ağlamaya başlayıp asansör,koridor, sıra alırken, beklerken, girerken, girdikten sonra, çıktıktan sonra..... taa ki dış kapıdan çıktıktan sonra susardi. Tabi bu aşamaya kadar anne ve baba da moraller bozuk suratlar 5 kariş. Bi sınır harbi yaşanıyordu resmen. Hatırlamak dahi istemiyorum. Herkesin tabi butuuuuun gözleri bizim üzerimizde. Neden ağlıyor ki bakışları...
Dua ediyordum hasta olmasın diye. Hasta olduğunda kendim iyileştirmeye çalışıyordum bitkisel seylerle.. saglik ocağında boy kilo kontrolünde aglamaktan heryere kustu halimi düşünün...

2 ay önce olanlar bunlardı. Kızım bizi daha iyi anlamaya başladı bende ona anlattım kitapta doktor resmi gösterdim "bak annecim bu doktor. Hasta olduğumuz da bizi muayene eder. Hadi seninle birlikte yapalım mı? Ağzını aç bakalım (aciyor) himm kızımın ağzı güzel görünüyor. Bi de kulaklarına bakalım eveeet bunlarda sıkıntı yok. Karnını ve sırtını dinleyelim bir de.. oksur bakalım (oksuruyor) eveeet işte bu kadar. Aferin kızıma işte doktor amcalar bunu yapiyor"
Aklıma geldikçe gün içinde hep anlattım.
Geçen hafta kızım da idrar yolu enfeksiyonundan şüphelendim gittiğimizde idrar tahlili isteyeceğini biliyordum. Hemen 2 gün öncesinden çalışmalara başladım. O şekilde konuştum araya birde idrar tahlilini koydum.."doktor amca seni muayene ettikten sonra kap verecek ona ciiiss yapicaz" oyun haline çevirdim comesip elimi kap gibi yapıp çiş dedim. O da gülerek aynısını yapma ya başladı.

Saglik ocağındaki o kabus gibi günden sonra ilk hastaneye gidisimizdi.
Muayene günü gelip çattı. Yol boyunca anlattim. Hastaneye geldik kapıdan girdik asansöre bindik. Kızım da tık yok. Asansordeki teyzelere bakıp gülüyor. Siramizi aldik oturup beklemeye basladik kizim da yine aglama falan yok. Allahım nasıl seviniyorum içimden anlatamam. Yine anlatmaya devam ediyorum. " bak buradaki çocuklarda doktor amcaya kontrole gelmişler. Şu odaya giricez gibi"

Sonra odaya girdik ve kızım o anda ağlamaya başladı. Muayene boyunca da ağladı eşimle ikimiz zor tuttuk muayene bitti kucağımiza aldık. Kızım sustu. Doktor reçeteyi yazdı çıktık. Inanın bu bile benim için çoook güzel biseydi muayene sırasında ağlaması normal her çocukta olabilir. Ama benim kızımda asıriydi. Umarım bundan sonrada bu şekilde devam eder. Anlatmamin ve uygulama yapmamin çok etkisi oldu.
Sizde durumlar nasıl? Bu arada boy kilo kaç?

Ankarada olan anneler çocuk psikologu otizm ya da davranış bozukluklarına bakan ankarada olan doktor önerilerinizi bekliyorum lütfen
Merhaba,ben Ankarada yim bende oglumda otizmden suphelenmistim,hatta emindim.Ankara tipta bir profosore goturdum oglumu.Cok memmnun kaldim once oyun odasina sokuyor sizi cocugunuzla birlikte,kendisi disarda camdan sizi izliyor.sonra gelisim testi yapiyor ona gore bilgilendiriyor dr un ismini ozelden yaziyorum.

kusura bakmayın sizlere cevap veremedim..çok teşekkür ederim bilgilendirme ve yorumlar için. hepiniz Allaha emanet olun

Mrb yeni yazıyorum üzerinden uzun zaman geçti ama benim oğlumda ismine seslenince bakmıyor çocuğunuz ne durumda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…