Herkese merhaba. Buraya içimi dökmek ve bir nebze de olsa yardım alabilmek ya da benimle aynı durum ve duyguları yaşayanların tecrübelerini okumak için geldim. Öncelikle biri 2.5 aylık biri de 10 yaşında iki Kızım var. Çok şükür. Allah’ım evlat sahibi olmak isteyen herkese sağlıklı,hayırlı evlatlar versin hayırlı zamanda. Şimdi şöyle bir durum var. İlk Kızım zor bir bebekti beni hem uyku hem yeme konusunda çok zorladı. Emerek uyurdu ve beraber yatardık ve bu beraber yatma işi 4 yaşına kadar devam etti. Yatağını ayırdığım gün inanamamıştım. Artık uyuyabiliyordum kesintisiz. Derken seneler geçti ikinci bebiş geldi. Lohusalığı biraz zor geçirdim. Şimdi de yine aynı korkular sardı beni. Beynimin içi sürekli aynı sorunla uğraşıyor”uyku”. Ya yine aynı olursa diye içim içimi yiyor. Bu kızım da emerek uyuyor zor da olsa bazen kucakta uyutuyorum ama çok nadir. Bebeğimi gece uykusuna geçirirken çok zorlanıyorum ve gündüz uykularında da aynı şekilde. Bana tavsiye verebileceklerden tavsiye almak isterim. Bir de bebekle ilgilenmekten diğer kızımla sanki hiç ilgilenemiyormuşum gibi hissediyorum bu da beni iyice üzüyor. Bu durumu yaşayanlar da var mı aranızda? Tükenmiş hissediyorum çoğu zaman. Her türlü tavsiyeyi dinlemek istiyorum. Şimdiden cevap verenlere çok teşekkür ediyorum. Bir de bu aylarda bebeği olanlar için sorum gece uyku saatine yakın huysuzluk başlıyor mu bir de gündüz hiç uyutamadığınız ya da zor da olsa çok az uyuttuğunuz oluyor mu? Bir de gece gezmelerine çıktığınız oluyor mu yani bebeğin uyuyacağı saatlerde dışarda olduğunuz oluyor mu ve sonrasında eve geldiğinizde uyutabiliyor musunuz?