ahhh ahhh arkadaşım..seni çok iyi anlıyorum inan ki..çünkü bende de var bir canavar..nisan da 4 olcak kısmetse..beni mahvetti..psikolojimi bozdu..ne yapacağımı bilemez oldum..sinir krizleri bile geçirdim..ama yok ..ne yapsan dinlemiyor dinlemiyor dinlemiyor....bir çaresini bulamadım..benimde yapmadığım şey kalmadı..oyunlar oynadım..iyilikle anlatmaya çalıştım...yine olmadı..en sonunda kafayı yedirtti bana ..bide kızım var benim..9 yaşında..kavga ederler...bir türlüde anlaşamazlar..bide benim halimi bir düşünün..şimdiki çocuklar büyüklerden korkmuyo anacım...bizim ödümüz kopardı yaaaa..bunlar korku nedir bilmiyolar ..bende kaç kez sinirimden oturup ağladım valla..işte böyle ..işimiz zor ...Allah hepimize kolaylık versin arkadaşlar....
Benim oğlum 24 aylık. Tam bir baş belası. Şımarık. Nerde bağırmak falan. Daha ağzımı açar açmaz kendini yerlere atıp ağlamay başlıyor. Öyle istediği şeyi vermemezlik falanda yapamıyorum. Olmaz bir tanem dememe kalmıyor küt kafayı vuruyor bir yere .Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Birde iştahsız.Saddece su içiyor. Düzenli olarak doktora giden bir aileyiz. doktorumuız aynı zamanda davranış bilimci. Bana ne isterse yap dedi. sakın ağlatma. çocuğun her ağlaması beyindeki bilmem ne bölgesini baskılıyormuş. bağırmayın korkmaması çok önemliyniş. vs.vs. son 7 aydır dediklerini yapıyorum.tabi o zaman daha küçüktü şimdi büyüdükçe daha da bir hassaslaştı sanki. Henüz hiç konuşmuyor. Ne anne ne baba bile demiyor. Sbır sabır diyorum ama nereye kadar inan bende bilmiyorum. Bugün inanılmaz sinirlendirdi beni. BAzen evden çıkıp gidesim geliyor. Öyle cocuğun dikkatini dağıtmak hiçde kolay olmuyor ayrıca. İnat ettiler mi ediyorlar.Herkese kolay gesin demekten başka bir şey söyleyemiyorum. acaba biz doktorumuzumu değiştirsek. ama kime gideceğiz onuda bilmiyorumki off offf. Bu daha bir şey deyilmiş asıl azap dönemi 4 yalında başlıyormuş. 4 ya HAYIR dönemi deniyor arkadaşlar. Çocuğun herşeye hayır dediği dönemmiş. Aklınızda bulunsun..Kişiliğin büyük kısmı o dönemde oturacakmış.
yasemincim senin yazdıklarını okuyunca kendi halime şükrettim
benim oğlumda 25 aylık herzaman yapamasamda gücümün yettiğince çocuğumu ikna edebiliyorum hatta bazen bırakıyorum ağlasın bir süre ağladıktan sonra kucağıma alıyorum seviyorum konuşuyorum veya elime bir şey alıyorum yanına gidiyorum bak oğlum bunun şurası kırılmış kım kırdı acaba diyorum o an ağlamayı kesip elimdeki şeyle ilgileniyo bu gibi şeylerle neden ağladığını unutturuyorum ağlamayı kesti diye kendi haline bırakmıyorum hadi gel oyun oynayalım diyorum keyfini yerine getiriyorum.
tabiki gittikçe zorlaşıyor işimiz farkındayım bazen kafam kazan gibi oluyor hiçbir yaptığımın işe yaramadığıda oluyor napalım herşeye rağmen anne çok olmak güzel bebeğimi çok seviyorum umarım çocuklarımız gurur duyulcak karakterde evlatlar olur gamyoncuiremsu
bugün 20 aylık kızıma bağırdım diye oturdum ağladım. internetin başına geçtim ve acaba psikolojik sorunum falan mı var diye bir araştırayım dedim. gördüm ki bu konuda tek dertli ben değilmişim. gülsem mi? ağlasam mı? bilemedim. bazen öyle bir hale geliyor ki insan tutamıyor kendini. bugün banyo yaptırdım küvetten çıkarttığım gibi fayansın üzerinde koşmaya başladı. iki defa düştü elimde bornoz arkasındayım ben de. ıslak olduğu için ayakları kayıyor düşecek kafasını kıracak ayağını burkacak diye öldüm korkudan ama yakalayamıyorum yerden yere atıyor kendini. en sonunda gücüm yettiğince bağırdım. banyo yankı yapıyor tabi yanık bir ses çıktı ortaya :) korktu bacaklarıma sarıldı anneciğim diye zorla da olsa giydi bornozunu ama çok korktuğunu anladım. ilk defa da olmuyor bu. arada bağırmak zorunda kalıyorum çünkü kendine zarar vermek üzere oluyor. ölüyorum pişmanlıktan. çocuğun psikolojisini de bozacağım diye aklım gidiyor. çoğu zaman tutuyorum kendimi. hiç bağırmamam lazım bu konuda ne yapabilirim hiçbir fikrim yok. sabır işi bu iş mangal gibi yürek lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?