• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2-3 ay sonra gebelik düşünüyorumm dıyorsanız buyrun gelinn

hamile kalmadan neler yapılması gerektiğine gelirsek, folik asit almanın dışında bazı testleri yaptırmakta fayda var. Mesela rubella(kızamıkcık) ve toksoplazma. Bu iki virüse bağışıklığınız yoksa ve hamile kaldığınızda bu virüsü alırsanız bebekte düşük yada gelişim bozukluğuna sebep oluyormuş. Test sonucuna göre aşı yapıyorlar yada ona göre virüsü almamak için sizin dikkat etmeniz gerekiyor. Ben son muayenemde istedim iki testi de doktorumdan, test sonuçlarına netten baktım, sanırım ikisine de bağışıklığım varmış (yarın göstericem doktora sonuçları) yani benim için korkulacak bir durum yok şu anda. Sizde baktırın içiniz rahat etsin derim.

eczanede mı satılıyor ovulasyon testıı!!hıc duymamasdım!!nasıl bıseyy!!ıdrardan mı kandan mıı bakılıyor!teknolıjının gırmedıgı delık kalmamsı :)

evet bende hiç yapmadım ama bir ay sonra alacağım inş. eczaneler de ,internetten alabilirsin. 4 lü olarak satılıyor... bende işimi şansa bırakmamak için yapmalıyım diye düşünüyorum...

yemek içmek konusunda ise... hurma, bitki çayları maydonoz aşırı soğan tüketimine dikkat et... Hurma ve bitki çayları rahimi gevşetiyor düşüğü tetikliyor. diğerleri de antioksidan yani bebeği yabancı tanıyıp atmaya çalışıyor... aklıma gelenler bunlar... bol bol yeşik yapraklı sebzeler... kasiyum ve demir içerili gılar.....

2-3 ay sonra bende düşünüyorum bebiş 2.gebeliğim olucak
3.5 yaşında bir kızım var
yapmanız gereken ilk şey bir jinekoloğa gitmeniz
o size zaten herşeyi anlatır gerekli testleri yapar
yapmamanız gereken şey ise stres
rahat olun geleceği zaman geliyor bebişler
zaten.:49:

Son düzenleme:
teşekkürler verdıgınız bılgıler ıçın!!bende onumuzdekı ay dusunuyordum kadın dogum doktoruna gitmeyı,taaki sol bacagımda ve kasık bölgemde cıkan kırmızı kırmızı lekelerden sonra!!!bugun cıldıyeye gıttım 1 aylık bır tedavısı varmıs o sure ıcınde böyle bir gırısımde bulunamazmısız!!!NEYSE bundada vardır bır hayır...
1 ay çok değil canım bu arada araştır bolca neler yenir içilir

folık asıt dısında baska evde yapmamız gerekn seyler varmı!!su sebzeyı ye,bu sebzeyı yeme gıbı!! dedıgın gıbı hapı bırakalı 3 ay oldu dıger yollarla korunuyoruz!ALLAHIM YARDIM ET BIZE!! :9:
yediklerine dikkat et. yeşillikleri önce iyice yıka sirkeli suda beklet mutlaka. bir de eti çok çok iyi pişir. salam sucuk sosis yeme zaten gerekli değiller. ete de çıplak elle dokunma mikrop bulaşabiliyor. ama önceliğin tekrar söylüyorum doktora git mutlaka kadın doğum uzmanına görün..inşallah 1 ay sonra hayırlısıyla hemen gelir bebeğin. ben de düşüneym mi düşünmeyim mi bilmiyorum kürtaj olmk zorunda kaldım ve 3 ay korunmamız lazım. hayırlısı bakalım.

bende bebiş düşünenlerdenim :1: başlığı görünce direk atladım. ben jinekologa gittim ve tahmin ettiğim gibi polikistik over'li çıktım.doktorum metabolizmam için ilaç verdi.Hastalık yüzünden kilom fazla geldi, kilo vermemi istedi.hamile kalmaya için göbek kısmının yağlı olması engelmiş. yılbaşına kadar kalamazsam başka yöntemler deneyecekmişiz.

ama ben hala korunuyorum çünkü dişlerimi temizletmeye çalışıyorum.Hamileyken diş çektirmek vs. için morfin alınması tavsiye edilmiyormuş.Hamileyken diş ağrısı çekmek istemiyorum...

arkadslar uzun zman sonra gerı dondumm!!bacagımda cıkan ne yedıgı belirsiz :) seyler ıcın sedef dedı!!bu hafta parca alacak bacagımdan!kesın olarak sedef dıyebılmseı ıcın bu gereklıymıs!!!bebek sımdılık kaldıı!su sey ınsaalh sedef degılırde!doktora sordumm sedef olursa sıkıntı olur mu dıyee sımdılık bırsey dıyemem deıdı!!kasım ayında yurt dısına gıdecegız allah ızın verırse!!ordan geldıketn sonra ınsaalah calımalara baslayacaız!cıldıye doktırundan haber geldıkten sonra da bı kadın dogum uzmanına gıdecegımm genel kontrol ıcınn!allah yolumuzu acık etsınn bakalımm

:52:

ben 13 aylık evliyim. 8 aydan beri denememize rağmen bebek sahibi olamadık. 1 ay önce tüplerde yapışıklık olduğu için laparoskopi oldum. hem rahim arkasındaki miyom ve her iki yumurtalıktaki çikolata kistlerim de alındı böylelikle. bir ameliyatla üç kuşu vurdum:)))). içim temizlendi yani resmen:))) şimdi gebe kalabilmek için neler yapabilirim? tavsiyeler, öneriler, denenmişlikler vs.. ne derseniz bekliyorum hanımlar...

bizde geçen ay korunmadık olmadı. bu ay 26 sında adet olmam gerekiyor bakalım:34: yumurtlama döneminde kanamam oluyor. daha doğrusu kahve rengi akıntı. 6 aydır her ay oluyor. ara sıra ağrım oluyor. bayram sonrasında doktora gideceğim.
bide 72 kiloyum. boy:170 biraz zayıflamam lazım bence.. hamilelik için iyi olacak. şuanda iştahım çok açık. herşeyi bir yiyesim varki sormayın.:26:

bizde geçen ay korunmadık olmadı. bu ay 26 sında adet olmam gerekiyor bakalım:34: yumurtlama döneminde kanamam oluyor. daha doğrusu kahve rengi akıntı. 6 aydır her ay oluyor. ara sıra ağrım oluyor. bayram sonrasında doktora gideceğim.
bide 72 kiloyum. boy:170 biraz zayıflamam lazım bence.. hamilelik için iyi olacak. şuanda iştahım çok açık. herşeyi bir yiyesim varki sormayın.:26:

bence iştahının açık olması kilolu olduğunu düşünmen ve yememek için kendini kasmandan kaynaklı.. çünkü aynı dert bende de var:)) bütün mutfağı yiyesim var (yesem de doymam hatta) ama ameliyattan sonra verdiğim kiloları almak istemiyorum:))

selam kızlar bende 9 aylık evlıyım 9 aydan berı denıyoruz olmuyo folık asıt kullanmam gereklımı benımde bı zararı yok dımı bu ılac ne ıse yarıyor:44:

merhaba kızlar konuyu görünce çok sevindim.benim 3 ay ve biraz daha fazlası olabilir.ama folik asit almaya başlamıştım ben doktorumun tavsiyesi üzerine bi 10 gün önce bıraktım mide ve karın ağrım oldu sanki ilacı aldıktan sonra oldu gibi geldi ama tekrar başlayacağım bu akşam.Allah isteyen herkese nasip eder inşallah.hep birlikte gelişmelerimizi paylaşalım.benim dişlerimde problem var mesela benim gibi olan var mı?bu gece de rüyamda gördüm ikizlerim olmuştu ikisi de kız ve isimlerini kendi ağzımla doktora söylüyordum beril ve berra diyordum normalde hiç aklımdan geçirmediğim isimler.sabah uyandım çok etkilenmiştim bu arada ben de 31 mayıs 2009 da evlendim.4.yıla doğru gidiyoruz

merhaba kızlar, biz de 13 haziran 2010'da evlendik, evlendiğimden beri hapla korunuyorum ve 2 ay daha kullanıp 7 ocakta hapı bırakmayı düşünüyorum ama bırakmadan birkaç gün önce doktora gideceğim, hangi tahliller yapılıyor daha doğrusu ne yapılıyor hiç bilmiyorum, eşimin de gelmesi gerekiyor mu?

merhaba kızlar, biz de 13 haziran 2010'da evlendik, evlendiğimden beri hapla korunuyorum ve 2 ay daha kullanıp 7 ocakta hapı bırakmayı düşünüyorum ama bırakmadan birkaç gün önce doktora gideceğim, hangi tahliller yapılıyor daha doğrusu ne yapılıyor hiç bilmiyorum, eşimin de gelmesi gerekiyor mu?

canım ben kadın doğum uzmanıma smear için gittiğimde 2 farklı doktora da danıştım.3 ay önceden folik asite başlaman gerekli korunmayı bırakmadan yani senin şimdiden gitmende fayda var.ve bir takım tahliller varmış toksoplazma ve bir tane daha avrdı adını unuttum şimdi.ben onları henüz yaptırmadım ama folik asit alımına başladım.

kızlar bende sizinleyim kısaca kendimi anlatayım 15 aylık evliyim 5 ayın sonunda hamile kaldım çok mutlu olduk fakat kısa sürdü bozulmuş gebelikti neyse çabuk toparlandım doktorum düşük çeşidi dedi birbirimize moral verelim kızlar önemli olan hamile kalabilmek değil hamileliği sağlıklı bir şekilde sürdürebilmekmiş şimdi hep geç olsun ama güç olmasın diyorum Allah hepimize sağlıklı hamilelikler sağlıklı evlatlar nasip etsin bence doktora hamile kalmadan önce muayene olun kafanız rahatlıyor
ben hamile kaldığım ay incir suyu yaptım yapmak isteynler için ben şimdi adet olmayı bekliyorum şuan yaptıklarım kızlar
her sabah aç karna 1 avuç eşim ve ben fındık ceviz badem yiyiyoruz
1 tatlı kaşığı polen her ikimizde
gün içinde bal yiyiyorum
2 tane kuru incir eşimde keçiboynuzu özü içiyor
folik asiti 6 aydır hep içiyorum
eşim ve ben hergün omega 3 alıyoruz şimdilik bu kadar adet olduktan sonra ben incir suyu eşimde keçiboynuzu suyu içcek biz biraz fazla yiyiyoruz çünkü bu ilk hemileliğimdeki olay doktor kalitesiz sperm ve yumurtadan kaynaklanıyormuş kaliteyi arttıtmak için böyle besleniyoruz

kızlar bende sizinleyim kendimden kısaca bahsedeyim 15 aylık evliyim 5 ayın sonunda hamile kaldım fakat bozulmuş gebelik oldu doktorum düşük çeşidi dedi çabuk toparlandım birbirimize destek olalım önemli olan hamile kalabilmek değil hamileleği sağlıklı bir şekilde sürdürebilmekmiş şuan geç olsun ama güç olmasın diyorum
benim yaptıklarım
hamile kalmadan önce doktora gidiin derim kafanız rahatlıyor
ben ve eşim her sabah aç karına 1 avuç fındık ceviz ve badem yiyiyoruz
1 talı kaşığı polen her ikimizde
2 tane kuru incir ben eşimde keçiboynuzu özü içiyor
folik aiti 6 aydır kullanıyorum
eşim ve ben gün aşırı omega 3 alıyoruz
gün içinde bal yiyiyorum
adet olunca incir suyuna başlıcam eşimede keçiboynuzu suyuna başlıcak ben hamile kaldığım ay incir suyu içtim bilginize biz biraz fazla besleniyoruz olabilir çünkü hamileliğimdeki durum kalitesiz sperm ve yumurtadan kaynaklanıyormuş kaliteyi arrtırmak için kuvvetli besleniyoruz

kızlar bende sizinleyim kendimden kısaca bahsedeyim 15 aylık evliyim 5 ayın sonunda hamile kaldım fakat bozulmuş gebelik oldu doktorum düşük çeşidi dedi çabuk toparlandım birbirimize destek olalım önemli olan hamile kalabilmek değil hamileleği sağlıklı bir şekilde sürdürebilmekmiş şuan geç olsun ama güç olmasın diyorum
benim yaptıklarım
gün içinde bal yiyiyorum
adet olunca incir suyuna başlıcam eşimede keçiboynuzu suyuna başlıcak ben hamile kaldığım ay incir suyu içtim bilginize biz biraz fazla besleniyoruz olabilir çünkü hamileliğimdeki durum kalitesiz sperm ve yumurtadan kaynaklanıyormuş kaliteyi arrtırmak için kuvvetli besleniyoruz

Canm verdigin bilgiler icin tskler..ben vajinismusu yeneli iki ay oluyo bbek dusunuyoruz 1,5yillik evliyiz fakat mauyrneye gitmeye korkuyorum ancak kendimi duzenli beslemeye basladmm bende ceviz badem incir yiyorum sornak ostedigim sey incir suyu demissin o nasil olacak hazirlabmasi ve adet bittikten sonrami baslanmali..

benim yaptıklarım
gün içinde bal yiyiyorum

dilerim bir daha tekrarlanmaz.Allah isteyen herkese hayırlı bir şekilde nasip etsin inşallah.faydalı bilgilerin için teşekkürler.ben 3,5 yıllık evliyim ve 26 olmama az kaldı herşeyin hayırlısı ben de şubat gibi falan korunmayı bırakmayı düşünüyorum.canım bi sorum var sana ben aslında zaten mide hastasıyım flik asit içtikten sonra daha garip karnımda gerginlik falan oldu bıraktım şimdi.bu ara rahatsızım biraz bitmesini bekliyorum midem tam geçsin tekrar başlıycam folığe başlayınca 2.hafta başladı belirtiler belki de ondan değil.sen hangi foliği kullanıyorsun bana doktorum folıdoce önermişti günde 1 tb

Canm verdigin bilgiler icin tskler..ben vajinismusu yeneli iki ay oluyo bbek dusunuyoruz 1,5yillik evliyiz fakat mauyrneye gitmeye korkuyorum ancak kendimi duzenli beslemeye basladmm bende ceviz badem incir yiyorum sornak ostedigim sey incir suyu demissin o nasil olacak hazirlabmasi ve adet bittikten sonrami baslanmali..

rica ederim birinize yardımcı olduysam o bile yeter canım incir suyunu ben tam tarifine göre yapmadım saraçoğlunun sitesinde var ben kendi yaptığımı yazayım yarım litre kaynamış suya 6 tane kuru incir bölüp atıyordum arkadan 1 havucu kırıp atıyorum 10 dk kısık ateşte kaynatıyorum ağzı kapalı olarak sonra ılınınca süzüyorum bunu gün içinde bölerekte içebilirsin aç karına ben bir kerede içiyodum tarifinde çok fazla incir var bu bile bal gibi oluyor onun için böyle yaptım ama faydasını gördüm dilerim ki bir dahakinede fayda sağlar adetin 2 günü başlamıştım 21 gün içiliyor 7 gün ara veriliyor tekrar 21 gün içiliyor ben 2 yapmama gerek kalmadı umarım hepimize fayda sağlar kafana bişey takılırsa yazarsın

dilerim bir daha tekrarlanmaz.Allah isteyen herkese hayırlı bir şekilde nasip etsin inşallah.faydalı bilgilerin için teşekkürler.ben 3,5 yıllık evliyim ve 26 olmama az kaldı herşeyin hayırlısı ben de şubat gibi falan korunmayı bırakmayı düşünüyorum.canım bi sorum var sana ben aslında zaten mide hastasıyım flik asit içtikten sonra daha garip karnımda gerginlik falan oldu bıraktım şimdi.bu ara rahatsızım biraz bitmesini bekliyorum midem tam geçsin tekrar başlıycam folığe başlayınca 2.hafta başladı belirtiler belki de ondan değil.sen hangi foliği kullanıyorsun bana doktorum folıdoce önermişti günde 1 tb

inş canım . rica ederim ben folbiol kullanıyorum günde 1 tane fiyatı 1.5 lira ben uzun zamandır kullanıyorum bir rahatsızlık yapmadı aslında doktorum bana başka folik asit verdiydi o 17 lira falandı bana pahalı geldi sürekli kullancam bişey çünkü ben eczacıya daha uygun bişey yok bu folik asitte dedim oda bunu verdi doktoruma söyledim olur dedi bu arda 20 gündür falan eşimede içiriyorum çünkü folik asit erkeklerde de çok etkiliymiş

Kızlar merhaba

biz de 23 haziran 2012 de evlendik. Evlendiğimizden beri korunmuyoruz. Ilk ay biraz acemilik oldu tabiki :) ilk ayı saymazsak 3 aydır deniyoruz henüz tutturamadık. Benim rahmim tersmiş o biraz zorlaştırabiliyomuş işleri :( ben de folik asit kulanıyorum ayrıca genel muayeneye gittim hormonlarım normal eşimin sperm testi de normal çıktı bakalım denemeye devam ediyoruz :) çevremde herkes ilk veya ikinci denmede hamile kaldı ama doktor daha telaşlanmak için çok erken en az 1 yıl deniceksiniz dedi umarım çok bekletmez meleğimiz bizi

Back