• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2+1 evde bebek planı

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız nasip olsun.
Her şeyi fazla kafaya takan bir yapınız mı var? Sanırım hamileliğiniz çok yeni, tahminen doğuma 8 ay vardır, 1 yılda bebeğin sizinle aynı odada kalması, beklenmedik durumları da eklersek 20-24 ay sonrası için şimdiden stres yapmanın manası var mı?
Bebek doğup odaya ihtiyacı olduğunda çalışma masası için salonda bir yer ayarlarsınız, çalışma odası olarak kullandığınız yeri bebek odasına çevirirsiniz.
Evet genellikle öyle bir yapım var malesef😅
Yeni sayılır şuan 3 ay oldu. Haklısınız daha stres yapmaya gerek yok ama kafam hep öncesinden plan yapmaya çalışıyor bu da strese sokuyor

3+1 evde oturdum 3 yıl çocuksuz. 5 aylık hamileyim 2+1'e taşındım. Boş kalan odaya bir dolap bir şifonyer ve bebeğimin eşyalarını koymayı planlıyorum. Çalışma alanı olarak hem mutfakta hem salonumda masam var ihtiyaç olursa öyle hallederim.misafiri salonumda ağırlarım koltuğum açılıyor yatıya gelen olursa ki çok zannetmem tüm akrabalarımla aynı şehirdeyim gelen evine döner. Ama burda esas olan şey evin kullanışlı olması. Eski evimde yatak odama gardrop sığmıyordu o yüzden bir odayı giyinme çamaşır odası yapmıştım ama bu evimde gayet geniş bir yatak odam var ekstra bir alana ihtiyaç duymuyorum ve ikinci çocuğum olursa ancak o büyüdüğünde yeni bir ev düşünürüm.
Evet bazı evlerin sadece adı 3+1 oluyor. Kullanışlı olması çok önemli gerçekten. Ben de şuan için sadece Sifonyer düşünüyorum beşik de ilk etapta anne yanında duracak. Sonrasına zamanla bakacağım ama yorumlardan içim baya rahat etti

fazladan odasi olmayan bir evde misafir odasi çok gereksiz bence.
bizim 3+1 yine misafir odam yok benim için önemli olan bizim nasil rahat edecegimiz.
misafir gelirse salonda yatiyor.
neden misafir için oda ayırlır ben anlamıyorum zaten
Aslında o oda daha çok çalışma odası yatılı misafirler salonda kalıyor koltuklardan dolayı. Benim kaygılarım daha çok çalışma masası ve bilgisayarlar açısındandı. Yoksa ayda yılda bir gelen misafire göre ben de ev düzme taraftarı değilim.

Evet bazı evlerin sadece adı 3+1 oluyor. Kullanışlı olması çok önemli gerçekten. Ben de şuan için sadece Sifonyer düşünüyorum beşik de ilk etapta anne yanında duracak. Sonrasına zamanla bakacağım ama yorumlardan içim baya rahat etti
Bence de rahat olun hem şöyle düşünün büyük evin temizliği vs gerçekten çok zor oluyor kullanmadığınız odaları temizleyip duruyorsunuz. Buna harcayacağınız zamanı kendinize ailenize ayırırsınız.
Sizin temel endişeniz sanırım çalışma alanı, eğer imkan varsa salonun veya yatak odanızın bir köşesini o şekilde dekore edebilirsiniz.

Merhaba derdim çok büyük değil ama buraya fikir danışmak için yazıyorum.
Şuan 2+1 yaklaşık 3-5 yıllık bir binada kiraciyim. Evden, ev sahibinden ve komşulardan gayet memnunuz, kıramız da piyasaya göre baya uygun.
Yatak odası ve salonu dışındaki tek kalan odayı çalışma ve arada misafir odası olarak kullanıyoruz.
Ama hamileyim ve 2+1 evde bebekle acaba çok bunalir miyiz diye düşünüyorum. Kiralar çok yüksek malum, yeni eve çıkmak pek istemiyoruz. Bu yaz boya ve bazı tadilatlar yaptıracaktık. Yani benim bu tereddütlerimden kurtulmam, ya da yeni bir plan yapmamız gerek.
Bebeği en fazla bir sene bizim yanımızda tutarız diye planlanmıştım ama oda sorunundan dolayı bundan da emin olamadım. Bu konuda tecrübesi olanlar var mı? Sizce evimiz yeterli mi ben mi gereksiz stres yapiyorum
Ne kadar yer kaplayacak sanki. Ek masraflarınız olacak zaten. Idare edin bence. Benim ev 4+1 . Aktif olarak ben de sadece 2+1 ini kullanıyorum bebekliyim

Evim 2+1 70 m2 amerikan mutfak lı bir ev. 1 yaşında bir bebeğim var. Yatak odası dışındaki odayı hiç kullanmadık 1 salon bir yatak odası şeklinde kullanıyoruz şu an. İleriki süreçte bebeğe oda yapıcaz oda bir iki yılı bulur herhalde. Eşime şu an diyorum hatta 1+1 alsaymışız evi keşke çocuk 3 4 yaşına gelince büyütürdük falan diye. Bence çocuk hayatınıza dahil olunca süreç içinde değerlendirin bu durumu. Doğum üstü bu karmaşaya hiç girmeyin derim. Doğumu atlatıp çocuk biraz büyüdüğünde tekrar bu düşüncenizi gözden geçirmeniz en doğrusu bence.

Aslında o oda daha çok çalışma odası yatılı misafirler salonda kalıyor koltuklardan dolayı. Benim kaygılarım daha çok çalışma masası ve bilgisayarlar açısındandı. Yoksa ayda yılda bir gelen misafire göre ben de ev düzme taraftarı değilim.
sey peki bilgisayar vs salona geçse cocuga oda yapilacagi zaman

Yenidoğan bebiş zaten, odaya değil memeye ihtiyaci olacak.
Sorun göremedim ben.
Büyüdükçe oda ihtiyaci olur, onda da oyuncaklarını ve dolabını koymak için.
Yoksa yine en sevdikleri yer ana baba dibi 🥰

Benim de önce giyinme odası olan odayı çocuk odası yapmıştım. Tek sıkıntı gardırobumun büyüklüğüydü siz de öyle bir dert de yok.. Kitaplıklarımın hepsi salonumdaydı ve bir kısmı çalışma ve okuma yeri bir kısmı salon şeklinde uyarlamıştım. Salon büyükse orayı o şekilde dizayn edebilirsiniz..

Ben biraz gelen yorumlardan daha farklı olarak olumsuz yönde olacağını düşünüyorum. Calisma odasi bir ibtigac eger evden calisiyorsaniz. Bebegin yatagini ayırdığınızda calisma odasini cocuk odasina ceviremicekseniz seneye tasinmaniz gerekecek. Ben sizin dediginiz gibi bir evde yaşıyordum ve hamile kalınca daha büyük bir eve geçtim. Calisma alani zaruri değilse o zmn hallolur

2+1 evdeyim bnde ilk evledigimde yemek odası yapmıştım yatak odası haricindeki odayı kızım doğunca çocuk odasına döndü şimdi oğlum oldu o bizimle küçük daha büyüsün biraz ablasının yanına bir yatak tamamdır şimdiki aklım olsaydı ilk ev alırken 3+1 alirdim o ayrı

Merhaba derdim çok büyük değil ama buraya fikir danışmak için yazıyorum.
Şuan 2+1 yaklaşık 3-5 yıllık bir binada kiraciyim. Evden, ev sahibinden ve komşulardan gayet memnunuz, kıramız da piyasaya göre baya uygun.
Yatak odası ve salonu dışındaki tek kalan odayı çalışma ve arada misafir odası olarak kullanıyoruz.
Ama hamileyim ve 2+1 evde bebekle acaba çok bunalir miyiz diye düşünüyorum. Kiralar çok yüksek malum, yeni eve çıkmak pek istemiyoruz. Bu yaz boya ve bazı tadilatlar yaptıracaktık. Yani benim bu tereddütlerimden kurtulmam, ya da yeni bir plan yapmamız gerek.
Bebeği en fazla bir sene bizim yanımızda tutarız diye planlanmıştım ama oda sorunundan dolayı bundan da emin olamadım. Bu konuda tecrübesi olanlar var mı? Sizce evimiz yeterli mi ben mi gereksiz stres yapiyorum
Çalışma odasını iptal edip çocuk odasına dönüştürürsün oldu bitti gitti 🙄 Böyle basit bir konuyu neden kafanda taktın nasıl çözüm üretemedin anlayamadım ?

Evet genellikle öyle bir yapım var malesef😅
Yeni sayılır şuan 3 ay oldu. Haklısınız daha stres yapmaya gerek yok ama kafam hep öncesinden plan yapmaya çalışıyor bu da strese sokuyor
Hamileliğin tadını çıkarın, nasılsa bir şekilde hem bebeğin kendine ait bir odası olacak, hem de çalışma masasıyla bilgisayarlara bir yer bulunacak, onu o zaman düşünürsünüz, hatta sağlıkla bir doğsun yaşına gelsin de belki konu açarsınız herkes çözüm önerilerini yazar😌

Back