• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2+1 evde bebek planı

Her bebegi olan 3+1 4+1'de mi oturuyor sanıyorsunuz?
Zaten ekstra bir odanız var. Misafir odasi cocuk odasindan daha önemli degil herhalde?
Orayi cocuk odasina çevirisiniz olur biter.
Komsu önemli, kiralar costu. Hazir hepsinden memnunken huzurunuzu bozmayin derim.
Misafir odası tabi ki önemli değil zaten şuan da yatılı gelen misafir salonda yatıyor. Daha çok çalışma odasını başka odaya aktarma imkanı olmadığı için sorun olarak görmüştüm.

Bizim evimiz de 2+1. Yatağı ve sifonyeri bizim yanimizda, gardrobu kendi odasında. Hatta o oda da bir de 3lu koltuk var misafir için. Kendi odasına geçince onu salona koyucaz.

Merhaba derdim çok büyük değil ama buraya fikir danışmak için yazıyorum.
Şuan 2+1 yaklaşık 3-5 yıllık bir binada kiraciyim. Evden, ev sahibinden ve komşulardan gayet memnunuz, kıramız da piyasaya göre baya uygun.
Yatak odası ve salonu dışındaki tek kalan odayı çalışma ve arada misafir odası olarak kullanıyoruz.
Ama hamileyim ve 2+1 evde bebekle acaba çok bunalir miyiz diye düşünüyorum. Kiralar çok yüksek malum, yeni eve çıkmak pek istemiyoruz. Bu yaz boya ve bazı tadilatlar yaptıracaktık. Yani benim bu tereddütlerimden kurtulmam, ya da yeni bir plan yapmamız gerek.
Bebeği en fazla bir sene bizim yanımızda tutarız diye planlanmıştım ama oda sorunundan dolayı bundan da emin olamadım. Bu konuda tecrübesi olanlar var mı? Sizce evimiz yeterli mi ben mi gereksiz stres yapiyorum
Bebeğim altıncı aydan sonra odanızda tutmasaniz daha iyi olur

2+1 evden üç cocukla selamlar :))) biz rahatız ama tabiki ergenlik dönemlerine doğru büyük eve geçme planlarımız var şu an memnunuz :) çalışma odasini çocuk odası yapacaksınız gelen yatılı misafir de salonda yatacak 🤷

Büyük evin derdi de büyük oluyor. 2+1 90m2 evimdi, aynı mantık bebiş geliyor diye taşındık 3+1 180m2’den büyük şuanda. İki kişi gelip temizliyor. Ev büyüyünce boş kalıyor diye eşya alma çabası da ekstra. Bebek odası yaptım ben ama beşik yatak odasında kalıyor. Zaruri mi hayır değil.
Ama iyi yanı da şu ev genişledi ruhum genişledi. Bebiş için özel oyun alanı yapmayı bile düşünüyorum ilerleyen vakitte.

Bilemedim, genellikle çevremdeki insanlar 3+1de oturuyor ve çocuk odası dışından hep extradan bir odalari var, ben de bu sebeple bunalir miyim diye düşündüm ama sanırım gayet normal bir durum

3+1 eve bu sene çıktım daha. Çociğim 6 yaş olacak.
O da kendime çalışma odası yapmak için.(kendi işim ve tamamen evden çalışıyorum)
Herkes diyor ki 3 kişisiniz ne gerek var :D ki haklılar da, ben de bakarken 2+1 falan da olur diyordum, hatta 2+1/3+1/4+1 şeklinde baktım hangisi düşerse diye.
2+1 ideal ve mantıklı rahat ol.

Tam 6 yıldır iki çocuğumuzuda 2+1 evde 60 metre kare balkonu olmayan mutfağı minnacık olan alanda büyüttüm:) Şükür bu süreçte kendi evimizi aldık memlekette o baya büyük 3+1. Gitmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.Son 1 senemiz kısmetse.kizim anaokulundan çok memnun olduğu için burda okusun mezun olsun istedim.
Allah huzur versin.Gayette güzel büyüdüler.Yasadigimiz ilçe ufak bir ilçe.Benim çocukluğumda ki gibi insanların güven verdiği bir yerde büyüdüler.Gurbetteyiz.Her iki ailede yok.O açıdanda ayrı zorlandım.Ama ev konusunu kafaya takmayın.

Bebeği en fazla bir sene bizim yanımızda tutarız diye planlanmıştım ama oda sorunundan dolayı bundan da emin olamadım. Bu konuda tecrübesi olanlar var mı? Sizce evimiz yeterli mi ben mi gereksiz stres yapiyorum
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız nasip olsun.
Her şeyi fazla kafaya takan bir yapınız mı var? Sanırım hamileliğiniz çok yeni, tahminen doğuma 8 ay vardır, 1 yılda bebeğin sizinle aynı odada kalması, beklenmedik durumları da eklersek 20-24 ay sonrası için şimdiden stres yapmanın manası var mı?
Bebek doğup odaya ihtiyacı olduğunda çalışma masası için salonda bir yer ayarlarsınız, çalışma odası olarak kullandığınız yeri bebek odasına çevirirsiniz.

Şuan 2+1 yaklaşık 3-5 yıllık bir binada kiraciyim. Evden, ev sahibinden ve komşulardan gayet memnunuz, kıramız da piyasaya göre baya uygun.
Yatak odası ve salonu dışındaki tek kalan odayı çalışma ve arada misafir odası olarak kullanıyoruz.
Ama hamileyim ve 2+1 evde bebekle acaba çok bunalir miyiz diye düşünüyorum. Kiralar çok yüksek malum, yeni eve çıkmak pek istemiyoruz. Bu yaz boya ve bazı tadilatlar yaptıracaktık. Yani benim bu tereddütlerimden kurtulmam, ya da yeni bir plan yapmamız gerek.
2+1 de 90 m2 evde 2 çocuk büyütüyorum. 2. Odayı çocuk odası yaptim. Gayette büyüyorlar.

Misafir açısından önemli değil zaten yatılı gelen misafir salonda yatıyor şuan da. sorun daha çok çalışma masası ve bilgisayarlardı
Kocamin l seklinde calisma masasini, 3 ekranini, 2 laptopunu ve envai cesit alet edevatini biz de bebege yer acmak icin salona tasidik, olur yani

Balkon var mı ? Varsa ev sahibi kapattırmasa bile siz kapattırıp oraya taşıyabilirsiniz çalışma odasını . Bana kalırsa girebiliyorsanız ev borcuna girin . Almadığım her şeye pişman oluyorum .

1+1, 70 m²de hamile olan benn 🙈😅
Emzirdiğiniz sürece (2 sene) anne ile aynı odada kalması öneriliyor. Bu sebeple ev almak gibi bir durumumuz olmazsa en azından 2 sene burada kalmayı planlıyoruz.
Çok yakın bir arkadaşım 1+1 evinde (biraz daha genişti) oğlu 4 yaşına gelene kadar sorunsuz bir şekilde yaşadı 😅

Çocuktan çocuğa değişiyor 3+1 evimde oğlum 5 yıl yanımda beşiğinde yattı.
2+1 evimde çocuklarıma bir oda verdim. 14 aylıktan itibaren kızım abisiyle birlikte aynı odada yatıyorlar

3+1 evde oturdum 3 yıl çocuksuz. 5 aylık hamileyim 2+1'e taşındım. Boş kalan odaya bir dolap bir şifonyer ve bebeğimin eşyalarını koymayı planlıyorum. Çalışma alanı olarak hem mutfakta hem salonumda masam var ihtiyaç olursa öyle hallederim.misafiri salonumda ağırlarım koltuğum açılıyor yatıya gelen olursa ki çok zannetmem tüm akrabalarımla aynı şehirdeyim gelen evine döner. Ama burda esas olan şey evin kullanışlı olması. Eski evimde yatak odama gardrop sığmıyordu o yüzden bir odayı giyinme çamaşır odası yapmıştım ama bu evimde gayet geniş bir yatak odam var ekstra bir alana ihtiyaç duymuyorum ve ikinci çocuğum olursa ancak o büyüdüğünde yeni bir ev düşünürüm.

fazladan odasi olmayan bir evde misafir odasi çok gereksiz bence.
bizim 3+1 yine misafir odam yok benim için önemli olan bizim nasil rahat edecegimiz.
misafir gelirse salonda yatiyor.
neden misafir için oda ayırlır ben anlamıyorum zaten

Evim 2+1 net 75 m2 kadardır . Bi odası çocuk odası yaptık . Ard arda çocuklarım olduğu için şimdilik kızım tek kalıyor oğlan bizim oda da şimdi oğlana da yatak aldık çocuklar beraber aynı oda da kalıcak .
Eve de öyle kalmaya misafir almıyorum anca çok yakın annem ve ablam gelirse salonda kalıyorlar . Sizde çalışma odasını iptal edin . Yatak odanıza bir masa koyun orda çalışırsınız

Allah gönlünüze göre ev nasip etsin ancak 2+1 ev ilk zaman için hiç sorun değil. Özellikle ilk 4 ay odadan pek çıkmadık bile. Sürekli besle uyut yanında sızıp kalmalar... Zaten evi temizleyip toplaması vsde bir badire. O sebeple az odanın faydasını görürsünüz eminim.

Bir park yatak alıp sifonyerini bebeğe verirsin ilk iki yıla yakın bayağı idare eder ben oyle yaptım ama iki yaştan sonra ciddi anlamda zor oluyor hele oyuncaklar ıvır zıvır çöm bunaltıyor

Back