2+1 evde bebek planı

pembezambaklar

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2022
68
21
8
Merhaba derdim çok büyük değil ama buraya fikir danışmak için yazıyorum.
Şuan 2+1 yaklaşık 3-5 yıllık bir binada kiraciyim. Evden, ev sahibinden ve komşulardan gayet memnunuz, kıramız da piyasaya göre baya uygun.
Yatak odası ve salonu dışındaki tek kalan odayı çalışma ve arada misafir odası olarak kullanıyoruz.
Ama hamileyim ve 2+1 evde bebekle acaba çok bunalir miyiz diye düşünüyorum. Kiralar çok yüksek malum, yeni eve çıkmak pek istemiyoruz. Bu yaz boya ve bazı tadilatlar yaptıracaktık. Yani benim bu tereddütlerimden kurtulmam, ya da yeni bir plan yapmamız gerek.
Bebeği en fazla bir sene bizim yanımızda tutarız diye planlanmıştım ama oda sorunundan dolayı bundan da emin olamadım. Bu konuda tecrübesi olanlar var mı? Sizce evimiz yeterli mi ben mi gereksiz stres yapiyorum

1+1 de hatta stüdyo flatlarda cocuk büyütenler var. Önemli olan maddi imkanlariniza göre hareket etmeniz. Siz böyle ufak tefek sorunlara odaklanıp mutluluklarınıza gölge etmeyin.

2+1 çatı katı bir evimiz var kendimizin tabi . Bebiş bekliyoruz bizde zaten 2 3 sene bizimle beraber kalacağından hiç dert etmiyorum beşigi bizim yanımızda dolabı diger odada birde amerikan mutfak bizim ev , diger odada kitaplik kanepe bilgisayar masası var yani kısacası mutlu ve sağlıklı olunan her yerde bebiş yetiştirilir dert etmeyin bencee

Ben de ilk etapta beşiği bizim yanımızda Sifonyerini diğer odada düşündüm pozitif yorumunuz için teşekkür ederim

Teşekkür ederim evet oda ayırmak muhtemelen tahmin ettiğim gibi kolay olmayacaktır

Bilemedim, genellikle çevremdeki insanlar 3+1de oturuyor ve çocuk odası dışından hep extradan bir odalari var, ben de bu sebeple bunalir miyim diye düşündüm ama sanırım gayet normal bir durum

Ilk sene zaten bebek sizinle kaliyor. Ondan sonra ayri odaya almak isteseniz misafir odayi iptal edersiniz. Benim mesela iki oglum bir cocuk odayi paylasiyor. Daha büyük eve tasinabilirdik ama bana göre gerek yoktu.

Vallaha benimkileri hep kendi odalarina yatirmaya calisiyorum ama kac sefer ikiside de yanimda olarak uyandim. oda ayirmak ayri bir olay

Ailelelre yakın mı yaşıyorsunuz bilmiyorum ama benm de kzıım var 2+1 90 mtkare evde yasıyoruz ondan önceki cok büyüktü temizle temizle bitmiyor cocuga vakit kalmıyordu yorgunluktan sımdı evim kucuk temizliği sabahtan bitiriyoruz oturuyoruz tüm gun. Benm bir normal oturma grubum vardı . Ekstradan iki tane kanepem vardı biz gurbetteyiz gelen giden yatılımız cok olur dedik aldık ama Ankara'dan doguya geldik hiç yatılı kimsemiz gelmedi zaten ucak otobüs malum fiyatlar kimse gelmiyor izinden izne gorusuryorz dedik kanepeleri satalım kucuk eve cıkalım işte bu 2+1 e geldik hem sıcacık oluyor hem kucuk oldugu için daha cok yanyanayız hemde temizliği cabuk hallıluyor. Odanın birini hurdayı hışvayı kanepekeri sattık cocuk odası yaptık gayet yetiyor ev. Hala da elime gecen gereksiz esyaları satıyorum az esya cok huzurmus kucuk ev mutlu yuvaymıs

Vallaha benimkileri hep kendi odalarina yatirmaya calisiyorum ama kac sefer ikiside de yanimda olarak uyandim. oda ayirmak ayri bir olay
Evet ya kesinlikle bir de ikisi de aynı yaşta aynı anda olunca benimkiler hepten çile gibi cesaretim yol deneyeceğim bakalım odalarındaki yataklar aynı yerde dolaplar ve oyuncaklar başka odada belki birbirlerinden cesaret alırlar diyorum ama

Her bebegi olan 3+1 4+1'de mi oturuyor sanıyorsunuz?
Zaten ekstra bir odanız var. Misafir odasi cocuk odasindan daha önemli degil herhalde?
Orayi cocuk odasina çevirisiniz olur biter.
Komsu önemli, kiralar costu. Hazir hepsinden memnunken huzurunuzu bozmayin derim.

Benim evimde 2+1 ve oldukca kucuk. Diger odaya gomme dolap yaptirdim ve bir bolumunu bebege ayirdim ayrica sifonyer yaptirdim. Gomme dolap oldukca kullanisli oluyor, bir suru ivir zivir aldı, tavsiye ederim.Bu arada bebegim dogdugundan beri kendi odasinda yatiyor. Ayni odada yatamiyoruz, en ufak gurultuye uyaniyor. Bu yuzden bebek dogmadan once odasini yapsaniz iyi olur. Saglikla kucaginiza alin

Bi süre bebek sizinle yatak odasinda takilacak, sonra calisma masasini yatak odasina tasiyip bebege eski calisma misafir odasini oda yapacaksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…