• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1sene sonra kendimi fistik olarak gormek istiyorum diyen 90kilo üstü kararli arkadaşlar sayfama ltf.

Yanlış Diyet Bakın Hangi Hastalığa Sebep Oluyor?

Pek çok kişi uzman yardımı almadan diyet programlarından faydalanıyor. Oysa bu diyet uygulamaları zayıflamak isterken sağlığınızdan ediyor.
Toplumda yüzde 20-30 yaygınlıkla en sık görülen kansızlık tipi olan demir eksikliğianemisine dikkati çeken uzmanlar, yetersiz beslenmenin yanı sıra yanlış diyet uygulamalarının da hastalığa neden olabileceği uyarısında bulundu.
Uzman Dr. Cengiz Ceylan, vücuda oksijen sağlayan demir maddesinin alyuvarlarda olmamasından kaynaklanan bir tür kansızlık olan demir eksikliği anemisine dünyada çok sık rastlandığını belirtti.
Demir eksikliği nedenleri arasında yetersiz beslenme, aşırı kanama, bağırsak hastalıkları, demir emilimi bozukluğu olduğunu söyleyen Ceylan, bir diğer sebebin de yanlış diyet olabileceğini ifade etti.
Kırmızı ve beyaz eti yeterince tüketmeyen kişilerde demir eksikliği anemisine rastladıklarını dile getiren Cengiz Ceylan, “Uygun diyet yapılmazsa, diyet programı çinko ve demir yönünden eksik olursa 1-2 ay gibi süre içinde kandaki demir azalır ve rahatsızlıklar başlar” diye konuştu.
Tek tip beslenmeye dayalı diyet programlarının da sakıncalı olabileceğini dile getiren Ceylan, şöyle konuştu:
“Kandaki demir oranını azaldıkça unutkanlık, uykusuzluk, halsizlik şikayetleri ortaya çıkıyor. Bu nedenle, yağ, karbonhidrat, protein, demirin kullanıldığı doktor kontrolündeki diyetleri öneriyoruz. Hem protein hem karbonhidratın eşit olduğu, içinde demir yönünden zengin gıdaların yer aldığı diyet programları uygun olacaktır. Tek tip beslenme belki demir emilimini sağlar ama başka elementlerin eksikliğine neden olur bu da kısmen kandaki demir oranını etkileyecektir.”
Belirtisi kahve telvesi yeme isteği
Demir eksikliği anemisinin başlangıçtaki belirtilerinin halsizlik, uykusuzluk, unutkanlığın yanı sıra saçlarda ve tırnaklara kırılma, matlık, ağız ve dilde yara olduğunu ifade eden Dr. Ceylan, ağır demir eksikliğindeki semptomların ise göğüs ağrısı, nefes darlığı olabileceğini kaydetti.
Kahve telvesi veya buz yeme isteği duyan kişilerin de demir eksikliği anemisinden şüphelenmesi gerektiğini dile getiren Cengiz Ceylan, “Vücut isteyebilir ama kahve telvesi yemek anemiyi provoke edip hastalığın şiddetini arttırabilir” dedi.
Demir eksikliği anemisinin immun sistemi etkilediğini ve hastalıklara karşı bağışıklığın azaldığını belirten Ceylan, kişinin birçok hastalığa daha çabuk yakalanabileceğini de aktardı.
Ceylan, demir eksikliği anemisinin bağırsak sistemi ve kadın hastalıkları habercisi olabileceğini de anlattı.
Demir eksikliği anemisi bulunanların et, balık, tavuk, karaciğer yemesi gerektiğini, bu gıdaları alamıyorsa baklagiller, fasulye, mercimek tüketmesini isteyen Cengiz Ceylan, yumurta, badem, üzüm, kuru eriğin de demir yönünden zengin olduğuna dikkati çekti.

Günaydın uc gündür uyuyorum kurulmuş gibi 9 da kalkiyorum yarin ve cumartesi misafirim var bir ruya gördüm gercek gibi misafirlerle ilgili korkarak uyandim hayir olsun diyeyim:)
Nescafeyle uykumu açıyorum:):):)
aay ne güzel keşle bende 9 a kadar yatabilsem benimde saat 6:00 dedi mi pıt diye açılıyor gözlerim gerçi iyi oluyo gün hemen bitmiyor işimi gücümü rahat rahat yapıyorum ama tatil günlerinde bari 8 e kadarda olsa uyumak istiyorum ..rüyanıda Allah hayra çıkarsın canım :KK51:

Günaydın kızlar... Nasılsınız bugün? İnşallah herkesin morali ve motivasyonu yavaş yavaş iyileşiyordur :D

Ben bugün iyi bir kahvaltı yapayım dedim, gece açlıktan midem bulandı :(
Sabah kalkınca 2 bardak su

Kahvaltı:
2 dilim tam tahıllı ekmek
4 dilim salam
1,5 haşlanmış yumurta
4 zeytin
4 dilim kaşar
Domates
Salatalık
2 fincan çay

kızlar merhaba,
Ben de yeniyim ve maalesef 90 kg üzeriyim. kilom 96 boyun 1,74.
maaselef öle bir hata yapdım ki beni tanısanız nasıl yapabildin dersiniz? uygurlife zayıflama ürünlerinden kullandım ki o zaman başladığımda 90 kg idim.sonra kabızlık falan yapınca korkdum bırakdım.5 kg verdim o ilaçlarla sonra da 10 kg aldım kiloluydum iyice kilolu oldum.Feci derece de iştahım açık.
şimdi bugun itibariyle SAĞLIKLI beslenmek için yeni yeni adımlar atmak istiyorum ve dolayısıyla da sizinle burada paylaşacağım.
Sabah kepekli/tahıllı sandwich ekmeğine labne sürüp , 1 ince dilim salam,2 parça da beyaz peynirle hazırladığım ekmeği yedim saat 08:00 de.1 kupa 1 adet şeker attığım çay içim.Bu saate kadar 1 adet büyük ılık su içdim.
Çalıştığım için pratik çözümlü yiyecekler yemek zorundayım :(
Lütfen fikirklere çok açığım yardım :(

Ben de bugün yeni bir başlangıç yaptım. Kolay kolay morali bozulan bir insan değilim o yüzden daha pozitif olarak devam etmeye karar verdim. Kızım konusunda da sakinim ama daha sakin olmaya karar verdim.
ekmeksiz ve sekersiz hayatımda geri dönmeye karar verdim ocak ayına kadar bu şekilde devam edecem.... Dün tam misafir için hazırlık yapayım dedim ama elektrikler kesildi. Şimdi başlıyorum. Hem hazırlıkhem temizlik zor oolacak.

hoşlandığım bırı vardı bu akşam face te ilişkisi var yapmış.. Oysa ben ona daha gùzel gorunmek ıcın dıyete başlamıştım. Sistemim çöktü ciğerim soldu hayattan sogudum resmen. Off tambakçım..

Canım benim. Belkide onu gönlüne yerlestirdigin başkalarının farkinda değilsin. Onu aklindan cikarirsan belki baska guzellikler cikar karşına. Bu yönden bakarsan iyi bile olmustur inşallah. . Kimse icin değil kendin icin zayifla.fistik gibi kizsin birde zayiflasan afet olacaksin. Herseye daha farkli bakacaksin o zaman.Rabbim hayirli bir kapi acar inşallah.

Günaydın kızlar... Nasılsınız bugün? İnşallah herkesin morali ve motivasyonu yavaş yavaş iyileşiyordur :D

Ben bugün iyi bir kahvaltı yapayım dedim, gece açlıktan midem bulandı :KK43:
Sabah kalkınca 2 bardak su

Kahvaltı:
2 dilim tam tahıllı ekmek
4 dilim salam
1,5 haşlanmış yumurta
4 zeytin
4 dilim kaşar
Domates
Salatalık
2 fincan çay

Günaydın canim ben bugün cok iyiyim dün akşamdan beri esim kendimi iyi hissetirecek kadar cabaladi sağolsun. Bu diyetime zarar verdiii biraz ama olsun. Dun aksam yemek yedim meyvemi yedim eşim moralimi düzeltmeye çalıştı onun enerjisi banada yansıdı derken cay yaninda cikolata ve halley yedim hemde ikisi birden saat birde bir arkadaşıma davetliyim oda diyette ama bugün hep beraber BozacagiZ bir günlüğüne olsun diyor. Ordanda eşim yemeğe götürecem diyor. Bu hafta kilo vermek bur yana alacağım galiba olsun yaaaa yarindan sonra siki sarilirim alirsam da alayim bedelini öderim. :KK17:

kızlar merhaba,
Ben de yeniyim ve maalesef 90 kg üzeriyim. kilom 96 boyun 1,74.
maaselef öle bir hata yapdım ki beni tanısanız nasıl yapabildin dersiniz? uygurlife zayıflama ürünlerinden kullandım ki o zaman başladığımda 90 kg idim.sonra kabızlık falan yapınca korkdum bırakdım.5 kg verdim o ilaçlarla sonra da 10 kg aldım kiloluydum iyice kilolu oldum.Feci derece de iştahım açık.
şimdi bugun itibariyle SAĞLIKLI beslenmek için yeni yeni adımlar atmak istiyorum ve dolayısıyla da sizinle burada paylaşacağım.
Sabah kepekli/tahıllı sandwich ekmeğine labne sürüp , 1 ince dilim salam,2 parça da beyaz peynirle hazırladığım ekmeği yedim saat 08:00 de.1 kupa 1 adet şeker attığım çay içim.Bu saate kadar 1 adet büyük ılık su içdim.
Çalıştığım için pratik çözümlü yiyecekler yemek zorundayım :KK43:
Lütfen fikirklere çok açığım yardım :KK43:
Günaydın,hoşgeldiniz...Umarım sağlıklı bir şekilde ideal kilonuza ulaşırsınız...
Bende çalıştığım için zorlanıyorum özellikle öğlen yemeklerinde.Sadece kepekli tost yeme şansım var şimdilik.Ama 15 güne kadar dükkanı taşıyoruz ve taşınacağımız yerde ufak bir mufak tezgahı var.O zaman belki salata çeşitleri veya yapabilirsem tavuk haşlama patates haşlama falan pişirebilirim.Hele bir taşınalım da bakalım şartlar nasıl olacak ... :)

Canım benim. Belkide onu gönlüne yerlestirdigin başkalarının farkinda değilsin. Onu aklindan cikarirsan belki baska guzellikler cikar karşına. Bu yönden bakarsan iyi bile olmustur inşallah. . Kimse icin değil kendin icin zayifla.fistik gibi kizsin birde zayiflasan afet olacaksin. Herseye daha farkli bakacaksin o zaman.Rabbim hayirli bir kapi acar inşallah.

Günaydın canim ben bugün cok iyiyim dün akşamdan beri esim kendimi iyi hissetirecek kadar cabaladi sağolsun. Bu diyetime zarar verdiii biraz ama olsun. Dun aksam yemek yedim meyvemi yedim eşim moralimi düzeltmeye çalıştı onun enerjisi banada yansıdı derken cay yaninda cikolata ve halley yedim hemde ikisi birden saat birde bir arkadaşıma davetliyim oda diyette ama bugün hep beraber BozacagiZ bir günlüğüne olsun diyor. Ordanda eşim yemeğe götürecem diyor. Bu hafta kilo vermek bur yana alacağım galiba olsun yaaaa yarindan sonra siki sarilirim alirsam da alayim bedelini öderim. :KK17:
olsun canım önemli olan kendini iyi hissetmen..yarın yeni bir gün p.tesi yeni bir hafta bu hafta az kilo ver ne olacak ki üzme tatlı canını hiç bir şey için.. sen bize lazımsın:):KK36:

hoşlandığım bırı vardı bu akşam face te ilişkisi var yapmış.. Oysa ben ona daha gùzel gorunmek ıcın dıyete başlamıştım. Sistemim çöktü ciğerim soldu hayattan sogudum resmen. Off tambakçım..
kuşum boş ver. erkek değil mi biri gider biri gelir. nasibin de varsa döner dolaşır sana gelir:) hakkında hayırlısı neyse o olsun:) bir söz vardı "giden de sağolsun gelene yer açtığı için"

Milladcım,bencede psikolojik olarak iyi hissetmen için biraz salman gerekiyor kendini sanırım.Kilo alacağını da problem yapmaman iyi.Bak bende aldım geçen hafta ve inanır mısın kurtulmak üzereyim şimdi o fazlalıktan.Vücudum bir anlamda ters köşe yaptı kendini ve birden kilo aldığım için şimdide hızlıca verdim.Tabi ödemdir de çoğu.Ara sıra böyle şoka sokmak da faydalı bence :KK66:
Neticede önemli olan 1 günlüğüne kendimize izin versek de ertesi gün,dün sanki hiç yaşanmamış gibi yeniden başlamak...

Ben de bugün yeni bir başlangıç yaptım. Kolay kolay morali bozulan bir insan değilim o yüzden daha pozitif olarak devam etmeye karar verdim. Kızım konusunda da sakinim ama daha sakin olmaya karar verdim.
ekmeksiz ve sekersiz hayatımda geri dönmeye karar verdim ocak ayına kadar bu şekilde devam edecem.... Dün tam misafir için hazırlık yapayım dedim ama elektrikler kesildi. Şimdi başlıyorum. Hem hazırlıkhem temizlik zor oolacak.
Kolay gelsin,ikisi bir arada zor evet,kızlar ufak mıydı senin,azıcık yardımcı oluverseler annelerine ;)
gerçi biri 5 yaşındaydı biliyorum ama büyüğü kaç yaşında

Milladcım,bencede psikolojik olarak iyi hissetmen için biraz salman gerekiyor kendini sanırım.Kilo alacağını da problem yapmaman iyi.Bak bende aldım geçen hafta ve inanır mısın kurtulmak üzereyim şimdi o fazlalıktan.Vücudum bir anlamda ters köşe yaptı kendini ve birden kilo aldığım için şimdide hızlıca verdim.Tabi ödemdir de çoğu.Ara sıra böyle şoka sokmak da faydalı bence :KK66:
Neticede önemli olan 1 günlüğüne kendimize izin versek de ertesi gün,dün sanki hiç yaşanmamış gibi yeniden başlamak...

Normal şartlarda problem yapardim ama dedigin gibi bu moral bozukluklari bende kronik hale gelmek uzere ben birşeye uzulurken baska birşey çıkıyor karsima.. bu donguyu kirmam gerekiyor artık. . Yarin benim icin yeni bir gün:KK36::KK37:

Kolay gelsin,ikisi bir arada zor evet,kızlar ufak mıydı senin,azıcık yardımcı oluverseler annelerine :KK66:
gerçi biri 5 yaşındaydı biliyorum ama büyüğü kaç yaşında

Benim ikisi de daha küçük kızım 3.5 yaşında oğlum da 4 ayını bitirdi daha yeni. Bebek olmasa bu kadar zorlanmam da...
Eşim için hac görmesi ve bebek görmesi olduğu içinbu ara gelen cçok Allah eksikliğini vermesin.misafiri çok severim

[QUOT14, post: 38005193, member: 629645"]Ben sanırım hepinize cokkkkk uzagim.. en imkansız benim:KK43:[/QUOTE]
Sen neredeydin canim.

Back
X