190 puanla girilebilecek okullar :(

190 puanla üniversite okumak

• Gsf oku

OY: 1 50,0%
  • Başka bölüm oku

OY: 0 0,0%
  • Açık öğretim oku

OY: 1 50,0%

• Ankete Katılan
    2

Merinosum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2017
36
23
26
190 puanla alan bölümler çok yok tabiki ama bildiğiniz var mı 1-2 tane?
Gsf tutuyo kurs aldım ama kendime güvenmiyorum yetenek sınavlarına giriyorum.
Açıköğretimden mi okusam
Kafam cok karışık :////

Bence yeniden hazırlan önemli olan kazanmak okumak değil. Mezun olunca iş sahibi olabilmek ve sevdiğin meslegi omur boyu yapmak. Sakın puanim tutuyo diye sevmediğin bölümü yazma. Yerinde olsam tekrar hazirlanir sağlık bolumlerini kazanmak isterdim en azından issiz kalmazsin

Evet güzel sanatlar

Güzel sanatlar çok iyi bir bölümdür eğlencelidir ancak malesef ülkemizde sanat ve sanatçının pek emeklerine saygı duyulmaz. 100 kişide 20 kişi ancak bulursun tiyatroya, sergiye giden. Üzgünüm ama belki 2.üniversite olarak düşünürdüm yetenek görseydim kendimde. Ancak sadece o bölümü okuyup bırakmazdım. Tercih etmesen daha iyi.

Ya başka bölüm ya bir sene daha hazırlan.. Ya da oku girip ardından da başka bölüm oku eğer kendinde o gücü görüyorsan.

Peki açıktan bi bölüm okurken hazırlansam yorucu mu olur ?

Aslında grafik tasarım düşünmüştüm ama yetenek sınavı ile alıyor malesef

Zor olacağını düşünmüyorum tanıdığım birçok kişi aof kitabinin ozet bölümüne bakip çıkmış sorulari çözerek geçiyorlardi bir günlük calismayla. Bence aof yazil ama yeniden hazirlan ygs ye

Eskiden tercih yaptığın ilk yıl sınava yeniden girip tercih yaparsan puanın düşerdi. Hala öyleyse açıköğretim yazma, bir sene daha hazırlan istediğin yeri kazanınca sınava tekrar girmeden 2. Üniversite olarak aöf okursun. Iktisat işletme fakültelerindeki hemen hemen tüm bölümler 2. Üniversite kapsamında zaten aöfde. Gsflerle ilgili hiçbir fikrim yok. Bazen ygsden alan dil bölümleri oluyor düşük puanlı Rus edebiyatı, uzakdoğu dilleri vs. Çok emin değilim puanlardan örnekleri öylesine verdim. Öyle birşey okuyup bir de açıktan işletme okusan ikinci Üniversite olarak bence iyi bir kariyer olanağı sağlayabilir.

Tercih zamanı gelip geçti mi bilmiyorum ama eğer yeni mezunsan ve daha tercih yapmadıysan hiç aöf ile uğraşma tekrar hazırlan bildiğim kadarıyla eklenen okul puanından kesiyorlar tercih yaptığın zaman aöf bile olsa. 190 düşük bir puan çok daha iyisini yapabilirsin, grafik tasarım okumak istiyorsan sanırım türkiyede 2 özel üniversitede puanla alıyor o da 300+ puanlarla.

Acıkögretimde taban puanlı ve kontenjanlı oldu bölümlerine puan türü eklendi artık tm 2 vs gibi eger 4 yıllık aöf istiyorsanız lys şartı geldi lys girmiş miydiniz eğer aöf yerleşirseniz ve seneye tekrar girerseniz okul puanınız kesilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…