2023 ü atlamış 
Edit:Atlamamış yaşlılık işte :)
Ama yinede 2023 ü atlamış :)))
Sokaklarda ayı bile oynatırlardı. Zavallı ayılar şimdi üzülüyorum onlar için. Sonra dönen seyyar salıncaklar gelirdi eve koşup para alırdık hemen :) camdan bakarken sokaktan geçen meyve satan amca her geçtiğinde bir meyve verirdi. Ne güzel günlerdi ipek duygulandırdın beni.Şunları okudukça insan çocukluk yıllarını özlüyor. Sitede yaş ortalamasını yükseltenlerden biri olarak 80 lerin başında çocuk olmanın güzelliğini ve masumluğunu yaşamıştık..
Misafirliğe gittiğimiz zaman bir şey yemek için annemizin gözünün içine bakardık. Nedense sanki çocukların bir şey yiyip içmesi ayıpmış gibiydi anneler öyle lanse ederdi. Şimdi çocukların hepsi birer prens ve prenses.
İğneci amcalar olurdu. Hem çok korkar hem de babacanlıklarını severdik.
Macuncu amcalar olurdu. Rengarenk içimiz giderdi.
Sütçü gelirdi kapıya para da almaz verdiği her litre süt için kapının bir yerine bir çizik koyar toplu alırdı..
Ağaçlara tırmanırdık..
Çamurla oynardık, 5 taş oynardık..
Kimsenin bizi kaçırma korkusu yoktu.
Şimdi ne hale geldi; daha da ne hale gelecek.
2023 ü atlamış 
Edit:Atlamamış yaşlılık işte :)
Ama yinede 2023 ü atlamış :)))
Hahaha ayıları cıdden unutmusum.ne ılgınc demı sokakta ayı gormek falan sımdı.bohcacı kadınlar olurdu mesela.sımdı sokakta bırı yaklasınca korkuyorsun.Sokaklarda ayı bile oynatırlardı. Zavallı ayılar şimdi üzülüyorum onlar için. Sonra dönen seyyar salıncaklar gelirdi eve koşup para alırdık hemen :) camdan bakarken sokaktan geçen meyve satan amca her geçtiğinde bir meyve verirdi. Ne güzel günlerdi ipek duygulandırdın beni.
Çocuklarımızın sokakta ayı gördüğünü düşünseneHahaha ayıları cıdden unutmusum.ne ılgınc demı sokakta ayı gormek falan sımdı.bohcacı kadınlar olurdu mesela.sımdı sokakta bırı yaklasınca korkuyorsun.
Şunları okudukça insan çocukluk yıllarını özlüyor. Sitede yaş ortalamasını yükseltenlerden biri olarak 80 lerin başında çocuk olmanın güzelliğini ve masumluğunu yaşamıştık..
Misafirliğe gittiğimiz zaman bir şey yemek için annemizin gözünün içine bakardık. Nedense sanki çocukların bir şey yiyip içmesi ayıpmış gibiydi anneler öyle lanse ederdi. Şimdi çocukların hepsi birer prens ve prenses.
İğneci amcalar olurdu. Hem çok korkar hem de babacanlıklarını severdik.
Macuncu amcalar olurdu. Rengarenk içimiz giderdi.
Sütçü gelirdi kapıya para da almaz verdiği her litre süt için kapının bir yerine bir çizik koyar toplu alırdı..
Ağaçlara tırmanırdık..
Çamurla oynardık, 5 taş oynardık..
Kimsenin bizi kaçırma korkusu yoktu.
Şimdi ne hale geldi; daha da ne hale gelecek.
Tabı canımmm dırekt cocugu baskılayıp kısılıgıne mudahale edıyordu anneler.cocuksun ekstra canın cekıyor analar kucaklarına almıslar koca tabakları..kadının bırı sordu bana bır gun " sen de cay ıcer mısın?" dıye.annem atladı hemen " cocuklar cay ıcmez" yanı ondan sonra sıkıyorsa ıcmek ıstıyorum de.enteresan bır kusaktık bız.bu anneler sımdı anneanne ve babanne ama torunlarının emrıne amede:) bıze yaptıklarını yapmıyorlar onlar da degıstı ama keske o jenerasyon boyle baskılanmasaydı.Evet daha halen misafirlikte o yemek yasagini anlayamiyorum. Süslü degilki, elbette cocuk yiyecek. Bende annemin gözün icine bakardim. Simdi anneme sorsan "ne yapalim, cehalet iste" der. O dönem benim icinde harikaydi fakat bazen pekte pedagojik degildi diyeyim.
Tabı canımmm dırekt cocugu baskılayıp kısılıgıne mudahale edıyordu anneler.cocuksun ekstra canın cekıyor analar kucaklarına almıslar koca tabakları..kadının bırı sordu bana bır gun " sen de cay ıcer mısın?" dıye.annem atladı hemen " cocuklar cay ıcmez" yanı ondan sonra sıkıyorsa ıcmek ıstıyorum de.enteresan bır kusaktık bız.bu anneler sımdı anneanne ve babanne ama torunlarının emrıne amede:) bıze yaptıklarını yapmıyorlar onlar da degıstı ama keske o jenerasyon boyle baskılanmasaydı.
Bu bılımsel bır seymıs aslında.kendı cocugumuza olan davranıslar aslında bır zamanlar annemızın bıze olan davranıslarıymıs.kopyalama gıbı dusun.beyın hucrelerının kopyalaması ya da gordugunu dogru bılmesı o sekılde ogrenmesı.kucukken annemın bana yapıp da benım uzuldugum, baskasının yanında mahcup.oldugum, yapılmasını ıstemedıgım seyler ıcın kızımda ekstra dıkkat edıyorum.cunku bazen ıster ıstemez refleks verebılır ınsan.ama cocuk yetıstırme olayı o kadar hassa bır durum kı telafısı kırılan bır vazo gıbı gerı donusu cok zor..uc yasında falandı kızım dolmusla merkezle ılce arası bır yere gıdıyoruz annem ben ve kızım.40 dk falan.kızımın tuvaletı geldı.annem basladı soylenmeye." ne kadar ayıp bu kadar ınsan sızı mı bekleyecek, tut tuvaletını..." uzar gıder bıraksan 40 dk soylnır yanı.o an kucuklugum aklıma.geldı ne kadar mahcup oldugum.ben de sofore soyledım ve durdu.cunku o an tutmasını beklersem annem haklı olaxaktı onun gozunde ve kendısı de yanlıs yapan taraf.dolmusun arkasına gectık otoban ve trafık akıyor resmen.turk usulu bır tuvalet yaptırma seklınde deneme yaptık yapamadı cocuk stresten.neyse bındık annem yaptı mı dedı.yapamadı dedım.basladı yıne " ıste yokmus bosuna durdurdun... Uslu dur" cocugun rahatlaması lazımEveet! Bazen bende anneme saskinlik ile bakiyorum. "Ah ah, bunu 20 yil önce yapsaydin ne olurdu" diye sakalasiyorum. Gercekten enteresan bir kusaktik. Disarda oynayan, tablet, cep telefonu yoktu hayatimizda. Nice terlikler havada uctu...
Merak ediyorum, ilerde ben nasil anne olucam? Yada cocuklarimiz jenerasyonu nasil olacak? Eninde sonunda bende mi kendi annem gibi olurum?
Ölmeden görmeyi en çok istediğim şey dünya dışı varlıklardaha ileri tarihli kehanetlerinden.. yauv ilginçmiş
4308: mutasyon neticesinde insanlık nihayet beyninin %34 ünden fazlasının kullanmaya başlıyor. kötülük ve nefret kavramları tamamen siliniyor.
4509: tanrı ile tanışma. insanlık tanrıyla doğrudan iletişim kurabilecek gelişim düzeyine ulaşıyor.
4599: insanlık ölümsüzlüğü buluyor.
4674: insanlık uygarlığı gelişimin doruğuna ulaşıyor. farklı gezegenlerde yaşayan insanların sayısı 340 milyara ulaşıyor. uzaylı ırklarla kaynaşma başlıyor.
5076: evrenin sınırları bulunuyor. sonunda ne olduğu bilinmiyor.
5078: evren sınırlarını aşma kararı alınıyor. fakat insanlığın %40 ı buna karşı.
5079: kıyamet.
Aynen bendeee..Ölmeden görmeyi en çok istediğim şey dünya dışı varlıklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?