19 kilo gitti kaldı son 9 :) / fotoğraflı /

benbirtaneyim

yenibirben
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2013
926
6
46
Karabük
benim için hayaldi. belki burdaki bir çok insan için hayal gibi hedefine ulaşmak. ulaşmayı bırakın yaklaşmak bile. ben yaptım bilerek ve isteyerek başardım. bundan tam 4-5 ay önce ben 83 kiloydum. inanılır gibi değil üzerimde 19 kilo bir yük taşıyormuşum. ben nasıl mı bu hale geldim hepimiz biliyoruz bunları anlatmaya gerek yok önemli olan nasıl karar verdim ve nasıl uyguladığım kısmıydı. kendimden ve hayattan o kadar sıkılmıştım ki hele insanların bakışlarından laflarından ben bu değilim biliyordum ama olmuyordu işte. kıyafetlerim bile üstüme tam olmuyor ne giysem sıkmaya başlamıştı. pantolonla oturmak bile zordu. o kadar çok çabalıyordumki çabaladıkça batıyordum saki bir gün karar verdim dedim bu böyle olmaz gidecek bu kilolar önce evde yediklerime dikkat ettim baktım veriyorum dedim bu işi daha sağlıklı ve disiplinli hale getireyim. bir gün hastaneden randevu aldım ilk önce dahiliyeye gittim test sonuçlarım normal çıktı. herşeyim normaldi ve diyetisyene yönlendirildim.diyetisyenim o kadar tatlı bir bayandı ki anlatamam size bana özel bir diyet hazırladı ben ne istersem onları koydu. bir sürü yasaklı şey vardı ben hepsine uydum kilolar üçer beşer gittiler. spor yaptım lessie teyze var bilirsiniz onunla az yürümedim. bolca su içtim wcden hiç çıkmadım. birileri al yer misin dediğinde yok hayır demeyi bildim irademi kullandım anlayacağınız. kiloları vermeye başladıktan sonra istediğim herşeyden azar azar yiyorum. 6-7den sonra meyve dışında bişey yememeye özen gösteriyorum. benim sadece 9 kilom kaldı elimden gelen herşeyi yapıyorum 9 kilo o kadar az görünüyorki gözüme verdiğim kilolar yanında hiç. hayatta hiç birşeye imkansız gözüyle bakmayın insan isterse yapar istersek yaparızz :)
bu uygulamaya çalıştığım menüm yurt ve eve göre değişiklik gösteriyor
sabah
domates salatalık yeşillik
5zeytin
1dilim peynir
1yumurta ( olduğunda)
1dilim ekmek

ara meyve

öğlen
yurtta 1 bardak süt ve 6yk gevrek

evde 4yk sebze yemeği etsiz
1 bardak ayran
1dilim ekmek

ara meyve

akşam
yurtta ne çıkarsa yiyorum ama sebze çıkarsa 1 kepçe veya et 2 köfte kadar ,çorba 1 kepçe, yoğurt veya salata , 1 ekmek
evde 1kase çorba , 2 köfte kadar et yoğurt veya salata , 1dilim ekmek

ara
1meyve veya süt

80kilo civari fotoğrafım.

kızlar 75 kiloki halim

69.7

63.9

Son düzenleme:
Canımmmm, tebrik ederim seniiiii . Harikasın.
Benim de vermem gereken bir 10 kilo var. Fakat ben zaten 27 kilo verdim daha önce.
Sonra tıkandım, çünkü sıkıldım yoruldum . Kilo almadım ama vermedim de 1-2 yıl.
Şuan 78 im. Senden güç aldım bir anda, en son fotoğrafını görünce hayran kaldım ki boyun 1.55 miş.
Yine de iyi yaniii ..... Bayıldım 9 kilo vermesen bile olur .
Güç verdin bana. Ama seni çok azimli gördüm maşallah.
Ne olur bu azimi nasıl sağlıyorsun bana anlat? Birinden yeniden güç almaya ihtiyacım var.
tek isteğim 3 ayda 10 kilo vermek. Sence verebilir miyim ?

sağol canım güzel yorumun için. ben hep yalnız bir insandım belkide beni yalnızlığım tetikliyor. ben yalnız olmamı hep kiloma bağladım hep öyle düşündüm belki daha farklı olabilirdi herşey dedim belkide ben yanılıyorumdur. her neyse kilo vermem için hergün kafamda ilerde nasıl olacağımı düşünüyorum aynanın karşısına geçip ben bu değilim diyorum. ben bunu hak etmiyorum bunu ben değil kimse hak etmez inan kafamda eski günlerim canlanıyor zayıfken yaptığım şeyler diyorum ki daha önce oldu şimdi neden olmasın. çevremden gelen destekler beğeniler bu isteğimi arttırıyor. irade konusuna gelince herşeye günah gözüyle bakıyorum bunu yiyemem çünkü günah yada yasak her neyse o an onu yiyemeyeceğimi kendime başka başka sebeblerle inandırıyorum belkide kandırıyorum çok güzelde başarıyorum bence bunu. hep mantığım 1 tane yesemde aynı tadı alacağım 10 tane yesemde ama 10 tane yediğimde kilo alacağım bunun bilincindeyim kafana oturt bunu sen fazla yediğinde fazla tat almıyorsun bunu beyne sinyal olarak yollaman gerekiyor :) inş. burdan bir kişiye bile yardımcı olabilsem bana ne mutlu :) ve son aklıma geldi sürekli diyetle ilgili şeyler araştır oku bak diyet yapanların günlüklerini başarı hikayelerini oku inan insan daha azimleniyor :)

Napsam bilmiyorum, odama incecik mankenlerin resmini mi assam :)
Takdir ettim seni. Ben ilk seferde pilav,makarna,börek,tatlı , asitli içecek direk kesmiştim. Öyle çabuk gidiyor kilolar.
Sen nasıl yaptın ? Direk mi kestin , azalttın mı ?
Bir de gündüz erken mi kalktın nasıl yaptın vs ?

seni motive edecekse asabilirsin canım :) ben bir anda kestim herşeyi canım yasaklı şeyleri yaklaşık 10 kilo verene kadar yemedim. günde 3 dilim ekmek yedim şuan sadece 2 dilim ekmek yiyorum :) ben yazın çalıştığım için mecburen erken kalkıp erken yatıyrdum buda etkili oldu. şuan okuyorum benim uyku saatim belli olmuyor beya karışık sınavlar falan düzenli uyuyamıyorum. ama uyku düzeni bile etkiliyor. içeçeklerden su ve bitki çayları dışında hiç birşey ağzıma sürmedim. cips , çikolata, fındık, fıstıkmış hiçbir kuru yemiş yemedim. leplebi yedim ilk başlarda meyve tükettim ara öğünlerimde :) sebze yemeklerim yemek kaşığıyla 4yk oldu her zaman etide 2 köfte kadar tükettim :)

Aynen ben de öyle yapayım bakalım. Tekraar tebrik ederim canım benim :) Benim için de dua et. Güç verdin bana sağolasın :)

Tebrik ederim sizi,
Insallah bizlerde hayallerimize ulasiriz.
Bende bi ara 87 kiloydum.hic zayiflayamam derdim.
Simdi 74.5 kadar dustum ama gerisini getiremedim daha.ama kiloda almiyorum.cunku artik cok yemenin bir anlami olmadigini anladim.
Su an ayran detoksu yapiyorum.
Basari hikayeleri okumak insani daha da heveslendiriyor.

bayıldım sana bravo bende rejimdeyim ama daha 50 günlük anneyim benim 6 kilom var vermem gereken ama emzirdiğim için kesemiyorum dikkat ediyorum sadece menülerimizi yazalım birbirimize fikir sahibi olalım cnm tammammı

kilo belli süre aynı kalması normaldır bence sağlıklı diyetler yapmanızı öneririm. yaptığınız diyetin içeriğirini azaltırsan canım kilo vermeye başlayacağına inanıyorum:) kilo veremiyorum diye sakın bırakma çoğu insan bu noktada bırakıyor ve tekrar kilo almaya başlıyorlar :)
allah yardımcın olsun inş. istediğin kiloaya düşersin :)

bayıldım sana bravo bende rejimdeyim ama daha 50 günlük anneyim benim 6 kilom var vermem gereken ama emzirdiğim için kesemiyorum dikkat ediyorum sadece menülerimizi yazalım birbirimize fikir sahibi olalım cnm tammammı

hayırlı uğuru olsun analı babalı büyütmeyi nasip etsin allah :)
canım ben yurtta olduğum için şöyle besleniyorum ama sana normal evde günlük uykulayabileceğinide yazayım :)

sabah
domates salatalık yeşillik
5zeytin
1dilim peynir
1yumurta ( olduğunda)
1dilim ekmek

ara meyve

öğlen
yurtta 1 bardak süt ve 6yk gevrek

evde 4yk sebze yemeği etsiz
1 bardak ayran
1dilim ekmek

ara meyve

akşam
yurtta ne çıkarsa yiyorum ama sebze çıkarsa 1 kepçe veya et 2 köfte kadar ,çorba 1 kepçe, yoğurt veya salata , 1 ekmek
evde 1kase çorba , 2 köfte kadar et yoğurt veya salata , 1dilim ekmek

ara
1meyve veya süt

umarım kilolarını verirsin biran önce:)

Son düzenleme:
Merhaba... tebrikler super olmuşsun cok azimlisin masallah. Bende bugun 12 gundur diyetteyim 78.6 dan 75.1 kiloya düştüm benimde en büyük problemim basenler direk ust tarafim inceliyo alt tarafi ayni evde yürüyüş yapiyorum bölgesel egzersiz yapiyorum insallah gider sen basenlerin için özel birşey yaptın mı cnm

sabah :07 00
yarım ekmek peynirli tost
1 fincan çay

ara:
yarım bardak kola
1 kase cips (cısss oldu :)

öğle:
2 kase tavuklu şwhriye çorbası
1 dilim çavdar ekmeği

ara
2 adet tulumba tatlısı

akşam
1 kase tavuklu şehriye çorbası
1 patlıcan 2 biber dolması
salata
yoğurt
1 dilim ekmek

ara
3 bardak çay
1 avuç çekirdek

1 hurma
3 mandalina
1 elma

sağol canım valla ben basen hareketleri yapıyorum daha önce spor salonuna gitmiştim ordan biliyorum ama internete yazıncada çıkıyor bulabilirsin. benim en büyük problemim basenlerim inş. kilolardan ve basenlerden kurtuluruzz:26:

Insallah canim zaten ben bütün hareketleri hergun duzenli yapıyorum ama hala aynilar

Suan ben 88 kiloyum 2 haftada 6 kilo aldım birden Suan kafaya taktım özellikle senin fotograflarini görünce sadece biraz öz güven ve cesaret

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…