Konuşma Problemleri 19 aylık oğlum konuşmuyor henüz

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Ne güzel anliyormussunuz bazen anneler de anlayamıyor gerçekten. Benim kuzenim 7 yasinda konuşmuştu

Erkek çocukları 3 yaşında tam açılıyorlar.
Benim çocuk da 2 buçuk yaşında ve ikili cümle yeni kurmaya başladı.
1 buçuk yaşına kadar anne baba dede nene dedi toplam 6 kelimesi falan vardı. 2 yaşında bu kelime sayısı 20 ye falan çıktı. Hayvan seslerini taklit etmeye başladı.
Şimdi de yeni yeni konuşmaya meraklandi.
Araba yerine düt düt diyor.
Evet demeyi 3 gün önce öğrendi. Önceleri edet diyordu.

Renkleri hala bilmiyor.
Soyletmeye çalışıyorum.
Hic birini tam söyleyemiyor.
Bir mavi diyebiliyor o da maii diye.

Önce alıcı dilini bir test edin. Tamamlanmis mı ?
Alıcı dil tamamlanmadan verici dile geçiş yapılmıyor. Konuşmalari aşama aşama ilerliyor.
Kıyas yapmayın. Her çocuğun gelişimi özeldir.

17 ay 5 günlük, herseyi anliyor komutlari yerine getiriyor hemen herseyin ismini biliyor adına dönüyor öbür odadan istedigim esyayi getiriyor ama anlamlı kelime olarak BABA vardı, oda gitti simdi annesenine,babaannesine de baba demeye baadı, herseyi parmagiyla gosteriyor..uzuldugum nokta tam kelime olmasada mesala suya U desin, ne bileyim ekmek degil EME desin bisey desin ama yok..agzinda birsuru sey geveliyor Lagaluvobo diye ama kelime yok, hayvan seslerinden aradabir köpege HA diyor hav yerine o kadar.dr normal diyor bol bol konusun diyor...ütü,ışık,ayı timsah yatak battaniye gunes agac kuş lego corap, agiz burun kulak yerlerini biliyor gosteriyor, bildigi kelime sayısı cok cok fazla ama malesef hersey olmus BABA

Canım daha 17 aylık diyorsunuz biraz sabir.
Bu yaşlarda kelime genelleme oluyor zaten bizimki de dede diyordu herseye o aylarda.
Sonra yavaş yavaş değişmeye başladı.
Ağzında geveledigi şeyler tıp dilinde bebek dili.
Bu güzel bir şey yani.
2 çocuğum o dönemden geçti ilerlemesi gayet normal ve güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…