19 aylık bebek

Asbei

Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
6.379
11.187
248
Merhaba hanımlar. Benim kafama çok taktığım bi problemim var. Benim kızım 19 aylık ocak sonunda 2 yaşına basacak ama hala konuşamıyor. Çok güzel duyuyor söylediklerimi yapıyor. Kelime olarak sadece baba bazen enne(anne) hadi, del( gel), alo, bibi( bebiş), bisü( bisküvi), sayı olarak 1 3 6 sayılarını söylüyor..üstünü çıkar bıcı Bıcı yapalım deyince anlayıp çıkarmaya çalışıyor. Ayakkabını getir dışarı çıkalım deyince getirip giyiyor. Acıktın mı deyince mutfağı gösteriyor. Ben fazla endişelenmiyorum. Gün gelecek benden çok konulacak buna inanıyorum ama gel gelelim kii kaynanam başta olmak üzere herkes neden konuşmuyor diye diye beni çileden çıkarıyorlar...daha erken 1 buçuk yaşında bş kaç kelime söylüyor yavaş yavaş konuşacak diyorum ama kaynanam ona dilsiz muamelesi yapıyor. Tavrımı gösteriyorum tabiki ama o gün susuyor diğer gün aynı. Bi akrabanın oğlu kızımdan 3 ay büyük. Kaynanama nene diyor diye onu sürekli anlatıyor. Bilmem çok güzel konuşuyormuş sözde yaşıtmıl bu nie konuşmuyor falan. Kızımın yanında konuşmaması için uyarıyorum ama yine aynı yine aynı anlamıyor. Ne yapmalıyım kızlar kzımının eğitimi için neler yapmalıyım. Endişelenmelimiym. Lütfen yardım tecrübeli anneler... Bu arada 10 aylıkken de yürümeye başladı..

Son düzenleme:
Herkes bir değil ki... Daha zaten çok küçük.. Kayınvalideler her şeyi çok bilir...Üzülmeyin...

E
Herkes bir değil ki... Daha zaten çok küçük.. Kayınvalideler her şeyi çok bilir...Üzülmeyin...
Ewet çok erken olduğunun farkındayım ama insanların sözüne üzülmemek elde deil ki

Konuyu takipteyim .
Benimde kızım 16 aylık ve anne , baba bile demiyor

Bence çok küçük benim kızım da 13 aylık ve 3 kelime söyleyebiliyor, 19 aylık olduğunda da kaynananıza göre yetersiz olacağı kesin.
Çok takmayın ama kaynananızı susturun kızınızın yanında konuşmasın bu şekilde.

Daha ne desin çocuk? Önemli olan heceleme yapabilmesi,ses çıkarabilmesi.Aynı anneden olan cocuklar bile farklıyken bir başka cocukla neden kıyaslarlar anlamıyorum.Kızım 1..5 yaşındayken cümle kurabiliyordu,oğlum 1.5 yaşında anne baba gel git demekten öte gitmiyordu.Ben 3 yaşıma kadar konuşmamışım.Yani siz sadece kendi evladınızı dikkate alın,anın tadını çıkarın.

19 aylık bebek cümle kuramaz zaten , benimki de 19 aylık anne, baba ,anneanne, su, balon ,al , ver gibi kelimeler söyler ben birsey soylersem tekrar eder.
+ 3 ay çocuklarda çok fark ediyor kıyas yapilmamali

Benim kizimda 19 aylik ve halen konuşmuyor. Hatta senin kizindan daha az kelimel söylüyor. Bende bu konuda önceden endişe etsemde artik etmiyorum.

Herşeyin bir zamani var. Kizim herşeyi çok iyi anliyor. Ayakkabin nerde desem koşa koşa gidip aliyor. Kitaptaki hayvanlari gösteriyor. Kitaplarini çok sever bu arada.

Bunlar benim için iyi geliştiğini gösteriyor. Kaynanini takma kafana. Tipik Türk düşüncesi işte, çocuk değil yariş ati. Ele güne hava atilcak ya!

Ve bol bol konuşmak beraber kitaplara bakmak, herşeyi anlatmaktan daha fazla yapamayiz canim. Zaman ile çok konuşkan olurlar sen gör :)

Her çocuk farklıdır, kimisi 2 yaşında şakır şakır konuşur kimisi de 3 yaşında anca başlar, bu çocuğun zeka bakımından geride kaldığını göstermez. Aile büyüklerimize sorsak amcanın oğlanı 8 aylıkken yürümüştür teyzesinin kızı 1 yaşında şiirler yazmıştır falan filan... Hiç kafanıza takmayın.

Of bu insanların çocukları yarıştırmasi bitmiycek. Benim oğlumda 20 aylık aynı kelimeleri söylüyor. Çok normal rahat olun. Daha demin anne su dedi ilk defa iki kelimeyi bir arada söyledi. Yavaş yavaş ilerliyor. Takma bosver

Çok hoş :))
Erken daha zaten...
Ki daha ne desin çocuk...
Her çocuk aynı da olmaz.
2 çocuğum var, biri 9 aylık yürüdü
Diğer şimdi 13 aylık hala yürümedi.
Bana da bu çocuk yürümüyor baskısı kurmaya çalışıyorlar, gülüp geçiyorum.
Evet abisinin yerine dinleniyor diyorum. :)

Maşşallah:)))

Her çocuğun gelişimi farklıdır ama kayınvalideniz çocuğun gelişimini kötü etkiliyor. Çocuk konuşurken onu dinleyin takılırsa sabredin bekleyin söyleyemediği kelimelere yardım edin. Ama çocuğa dilsiz muamelesi yaparsanız yanında öyle davranılıp konuşulursa çocuk konuşacağını da konuşmaz çocuğunuz söylediği kelimeleri de söylemeyi bırakır kaynananızla oturup konusun.

Her çocuğun gelişim düzeyi farklı hazıroluşluluk süreci farklı benim kardeşim 9 aya kadar kafasını bile kaldıramıyordu felçli gibiydi ama doktorlar hiçbirşey yok diyorlardı 9.ayda birden adım atmaya başladı. Endişelenmeyin siz.

Bide çocuk bişey dökünce falan hafif kızıyorum kaynanam araya giriyor kızma zavallı konuşmayor derdini anlatamıyor ne yapsın dili yok falan bende eşime ters bakıyorum annesine o kızsın bişey desin belki artık öyle şeyler demez diye Eşimde söylüyor uyarıyor annesini. Çocuğum yanında öyle deme faln diyor ama anlamıyor ki kadın. Bildiğin kaynana işte

Tv’yi hayatindan cikar. Bol bol kitap oku bebegine ve yasitlariyla zaman gecirsin.

Çevredekilere her çocuk farklıdır demek ki daha zamanı var diyeceksin başka da yapacak birşey yok zamanı geldiğinde zaten konuşacak...

Torununa bildiğin etiket yapmış kadın. Ben tutamam kendimi bildiğin terslerim konusanlarida görüyoruz bir düzgün laf çıkmıyor ağızlarından filan diye.
Biz üni de çocuk psikoloğunda danver testlerini yaptırmamiz gerekti , mitolojide kontrol olduk. Sadece erken doğdukları için gelişimde sıkıntı varmı diye. Çocukların o aylarda asla kelimelerine bakılmiyor , annesi konuşuyormu bile denmedi. Komut aliyormu, söylediğimizi aanlıyormu , göz teması varmı bunlara bakıldı her kontrolde . Siz rahat olun maasallah kızınız herşeyi anlıyor . Yanında bu söylemleri kimseye yaptirmayin çocuk protesto edebilir, içine kapanabilir .

Çok saolsun. Ewet biliyorum konuşacak çok zeki olduğunun da farkındayım ama işte milletin ağzı torba deil ki. ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…