• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

19+1 haftalık hamile bebeğimin hareketleri

wqputrsrz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2023
1.375
359
43
merhaba bugün 19+1 haftalık gebeyim ama bebeğimin hareketlerini çok fazla hissedemiyorum hatta gün içinde his hissedemiyorum desem yeridir. sizin nasıldı arkadaşlar?

İlk hamileliğiniz sanırım, ben de 20 -21 sonrası hissetmeye başlamıştınız, normal yani.

Ben yeni doğum yaptım, 21 den önce öyle cok bir hareket de hissetmedim. Ayrıca hamileyken zayıftım( zayıflar daha cok hisseder demişti doktorum) , yine de hissetmedim cok. Ama siz yine de rahat değilseniz doktorunuzla görüşün , benim lafımla emin olmayın.

Ben yeni doğum yaptım, 21 den önce öyle cok bir hareket de hissetmedim. Ayrıca hamileyken zayıftım( zayıflar daha cok hisseder demişti doktorum) , yine de hissetmedim cok. Ama siz yine de rahat değilseniz doktorunuzla görüşün , benim lafımla emin olmayın.
haftaya kontrolüm var gidicem Allahın izni ile :) teşekkür ederim

Bence bebekten bebeğe değişir o. Bazı bebek çok hareketlidir bazısı daha sakindir. Bence sizinkide sakin. Hiç hissetmiyor değilsiniz sonuçta :) az hissediyorsunuz o bile yeter. Benimde ilk gebeliğim olmasına rağmen 17 de hissettim ve her geçen gün arttı ama önemli olan 24 ten sonra hareket etmemesi veya az etmesi. Bence bebeğin karakteriyle alakalı bir durum bu

Bence bebekten bebeğe değişir o. Bazı bebek çok hareketlidir bazısı daha sakindir. Bence sizinkide sakin. Hiç hissetmiyor değilsiniz sonuçta :) az hissediyorsunuz o bile yeter. Benimde ilk gebeliğim olmasına rağmen 17 de hissettim ve her geçen gün arttı ama önemli olan 24 ten sonra hareket etmemesi veya az etmesi. Bence bebeğin karakteriyle alakalı bir durum bu
aaaa evet bak o da olabilir .... peki nasıl bir his oluyor ne gibi yani :)

Ben de ilk 14.haftada hissetmiştim böyle tekme gibi değilde daha çok kıpırtı gibi cevremdekiler gazdir vs daha çok küçük dediler ama doğumdan sonra önce hiç öyle bi şey hissetmemiştim. ☺️ ilk tekmesi tam 19.haftada oldu o günden sonra da hiç durmadı yani hissetmediğim an olmamıştı. Ama öyle çok değil yapısı öyle olabilir ama yine de doktora danış o ne derse odur. Sağlıkla zamanında kucağına alırsın inşallah 🫠🫠

Ben de ilk 14.haftada hissetmiştim böyle tekme gibi değilde daha çok kıpırtı gibi cevremdekiler gazdir vs daha çok küçük dediler ama doğumdan sonra önce hiç öyle bi şey hissetmemiştim. ☺️ ilk tekmesi tam 19.haftada oldu o günden sonra da hiç durmadı yani hissetmediğim an olmamıştı. Ama öyle çok değil yapısı öyle olabilir ama yine de doktora danış o ne derse odur. Sağlıkla zamanında kucağına alırsın inşallah 🫠🫠
amiiiiiiiin :) teşekkür ederim...

merhaba bugün 19+1 haftalık gebeyim ama bebeğimin hareketlerini çok fazla hissedemiyorum hatta gün içinde his hissedemiyorum desem yeridir. sizin nasıldı arkadaşlar?
Merhaba, ben de hamileyken zayıftım. Bebeğimin hareketlerini bazen çok kuvvetli hissederken bazen hiç hissedemezdim taa ki 22/23.haftaya kadar. Doktorum da erken haftalar için normal demişti. Şükür sağlıklı bir bebeğim var şimdi. Çok kafaya takmayın, birkaç aya her an ben buradayım diyecek zaten:)

Merhaba, ben de hamileyken zayıftım. Bebeğimin hareketlerini bazen çok kuvvetli hissederken bazen hiç hissedemezdim taa ki 22/23.haftaya kadar. Doktorum da erken haftalar için normal demişti. Şükür sağlıklı bir bebeğim var şimdi. Çok kafaya takmayın, birkaç aya her an ben buradayım diyecek zaten:)
merhaba Allah razı olsun çok teşekkür ederiiim :)

aaaa evet bak o da olabilir .... peki nasıl bir his oluyor ne gibi yani :)
İlk önce seğirme gibi başladı. Hani böyle parmağımız ya da gözümüz ritmik seyirir ya öyle bir şeydi daha sonra güçlendi pıt pıt vurmalara başladı. Dahada sonra bildiğiniz tekme dışarıdan görülmeye başladı. Son zamanlarda sürtünme şeklinde oluyor sırtını dayıyor itiyor kendini gibi dalgalanıyor karnım. 21 haftadayım şuan. Her geçen gün güçleniyor mesela rahimimin arkasına falan vurduğunu hissediyorum zıplatıyor beni huylanıyorum bazen rahatsız edici oluyor 😂😂

Canım plesanta öndeyse yastık görevi görüyor ve hareketleri daha geç hissedebiliyorsun. Benimki öyle olmuştu. Kaçıncı haftaydı hatırlamıyorum ama 21-23. Haftalar civarı hissetmiştim sanırım. Muayenelerin iyiyse, böyle şeylere takılma

Ben de çok geç hissettim. Hatta çoğu kişi hissettin mi,aaaa daha hissetmedin mi filan diye sorunca telaş yapıp doktoruma sordum. Bir de her kontrolde çok hareketli bir bebek diyorsunuz dediğimde baya güldü. Hissedersin merak etme, rahat ol dedi. Ben 23. haftamda hissettim. Baya geç hissettim yani.

Merhaba canım bende 19+2 yim bugün. Ben ilk 16. Haftamda hisettim
16. Haftada sadece haftada 2 gün 1 tek histi. Yani bir kere hissettim sonra 3 gün sonra 1 daha hissetim sonra 17 ye kadar hissetmedim. İlk hissettiğim şey sanki içimde çook naif bir mısır patlamış gibiydi.
17. Haftamda artık o mısır patlatmalarını her gün ama 1 veya 2 kere hissettim
18. Haftada artık tekmeye geçtik tekme attığını hissediyodum her gün ve günde en az 4 kere hatta eşimde elini koyduğunda hissediyodu. Artık 19 hft yni bu hafta artık döndüğüne kadar hissediyorum dışardan tekme atsa görünüyor çıkıntı. Benim bebeğim en başından beri çok hareketliydi.

Herkesten herkese değişmesinin sebebi şu

Doktor bana çok zayfsın demişti. 161 boy 45 kilo ile hamile kaldım 2 bucuk kilo aldım şimdiye kadar.

Birde plesenta ile alakalı yani şöyle ki plesenta ön duvara yerleşiyorsa bebek hareketleri geç hissediliyor. Çünkü karnında bebek arasında plesenta var.

Eğer plesenta arka duvara yerleştıyse erken hissetmem daha olası..

Birde ne kadar zayf olursan ol bazı vücut yapısından dolayı kimisi göbekli olur yada göbeği çıkmasa da göbek yağı fazla olur zayıf olup hisetmedim diyenlerin bu sebeptende olabilir buda normal.kadınların vücut yapısı farklı olur kiminin kalçası kimin göbeği vs. Bunlarda çok etken

İlk hamilelikse eğer 22. Haftaya kadar gayet normal

Kuzenimle aramızda 10 hafta var o 22. Haftada hissetmeye başlamıştı ufak hareketleri

İçiniz rahat olsun anneyiz tabi sabredemiyoruz ama inşallah çok yaklaştınız o günlere 🥰🥰🥰

Back
X