• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1881'de Selanik'te Kim doğmuştur?

Joule

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2011
1.612
8
66
İstanbul
Arkadaşlar nereye açacağıma karar veremedim ama doğru yer burası sanırım.

Soru da gayet kolay ve açık.

1881'de Selanik'te kim doğmuştur?
En doğru cevabı düşünün :)

O sene mutlakaki bir çok kişi doğmuştur fakat ben ATATÜRK'ü biliyorum sadece.Diğerlerinin adını nüfustan çıkarmak gerek :1::1:

İkinizin cevabı da doğru ama en doğruyu düşünün demiştim.
Bende duyunca saçma bulmuştum cevabı ama düşününce hak veriyor insan.
Biraz daha düşünün bence.

Ata'mı akılları sıra alçaltabilmek,sıradalaştırmak için yeni bulunan bir kelime oyunu mu bu da!!!!!!!

Hayır gayet güzel bir soru hem de. Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Selanik'te dünyaya geldiğinde ismi sadece Mustafa idi. Askeri okulda matematik öğretmeni Kemal ismini verdi, 1934 yılında Soyadı Kanunu'nun çıkarılması ile de TBMM O'na Atatürk soyadını verdi. Böylece Mustafa Kemal Atatürk oldu. Soruda ne bir eleştiri var ne bir alçaltma var.

Ata'mı akılları sıra alçaltabilmek,sıradalaştırmak için yeni bulunan bir kelime oyunu mu bu da!!!!!!!

Arkadaşım, soruda alçaltma veya sıradanlaştırma yok. Hiç düşünemeyeceğiniz kadar ATATÜRK aşığıyım ben! Lütfen yazdıklarınıza dikkat edin. Hiç hoş değil. Selanik'te doğan MUSTAFA idi, Daha sonra Kemal adını aldı ve Türkiye'nin kurucusu ve yüce önderi olarak ATATÜRK soyadını aldı. Bunda alçaltma ve sıradanlaştırma göremiyorum!

bu konunun açılmasındaki sebep nedir merak ettim
cevabı belli olan bişey
mustafa kemal atatürk doğmuştur
doğduğunda bi bebek adı mustafa
sonucu önemli asıl olan
türk milletinin layık gördüğü isim
yüklediği anlam.
amaç tartışma yaratmak proveke etmekse baştan uyarayım
böyle bişeye izin vermeyiz
ne birbirimize ne de ulu önder atatürk' e saygısızlık etmeyelim.:34:

Konunun yeri kişisel gelişim değil..ayrıca anlamsız ve amaçsız bir soru.
1881'de Selanik'te yüzlerce insan doğmuş olabilir.
Anlamsız ve amaçsız olduğu için ve Kişisel gelişimle alakası olmadığı için konu kapanmıştır.

Back