18769 ya VASİ dilek duası

El-Vâsi’, rahmeti geniş ve sonsuz olan, rızık imkânlarını genişleten, ilmi, ihsanı, mağfireti ve rahmeti ile her şeyi kuşatan, imkânları sonsuz olan, zenginliğini ve kudretini her yerde hissettiren demektir.

Cenâb-ı Hakkın kudreti ve ilmi herşeyin fevkinde büyüktür; hiçbir şey daire-i ilminden çıkamaz, tasarruf-u kudretinden kaçamaz ve kurtulamaz. İlm-i ezelisiyle maddi ve manevi bütün alemi kuşatmıştır. Atomlar ve gezegenler, dünya ve ahiret hep O'nun ilmindedir. Geçmiş, bugün ve gelecek bir an gibi nazarındadır.

Bir Hadis-i Kutsi'de Cenab-ı Hak şöyle buyurmaktadır:
"Ben göklere ve yere sığmam, fakat mü’min kulumun kalbine sığarım.” Rahmetiyle, hikmetiyle, ilim ve kudretiyle herşeyin fevkinde olan Rabbimiz biz aciz kullarına iltifat ediyor. O halde Rahmeti bol olan şu kainatın Sultan-ı Ezelisine kalbimizi günah ve isyan lekelerinden temiz tutarak mukabele edelim.

Ey esma ve sıfat ve şuunatıyla her şeyi ihata eden, hiçbir şey icraatı dışında kalmayan Vasi’, Ey hediyeleri çok olan, rahmet hediyeleriyle herkesi ve her şeyi ihata eden Vasi’, Ey sonsuz rahmeti her şeyi içine alan, maddî manevî her şeyi rahmetiyle ihata eden Vasi’.

Vasi’ ismin hakkına ve hürmetine bizi kulluğuna kabul eyle. Senin her yerde hazır ve nazır olduğun bilinciyle yaşamamızı nasib eyle.
Dünya'da bizi rızıklandırdığın gibi sonsuz saadet yurdu olan Cennet'te de bizleri rızıklandır. Amin
 
X