• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

18 yasinda kendimi her şeye geç kalmış gibi hissediyorum

Emily19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2022
451
399
33
Kendimi her şeye geç kalmis gibi hissediyorum. Bugün birileri bana ne kadar yavaş konuşuyorsun sana bakınca yaşam enerjim düşüyor dedi. Ben zaten son 2 yıldır çok depresifim ergenliğin etkisiyle . Kadın bana nenem bile senden daha enerjik dedi. Ben neden böyleyim? Mezuna kalmak bile yolun sonu gibi geliyor . Bu belirsizlik beni çok yordu . Herkesin kurulu düzeni var da benim yok gibi neden böyleyim ?

Konuşmalarınız, hal hareketleriniz mi yavaş yoksa genel olarak her şeyden şikayetçi, memnuniyetsiz biri misiniz? Böyle söylediklerine göre fazlasıyla yansıtmışsınız negatif enerjinizi. Valla ben o yaşlarda yerimde duramıyordum. Spor, etkinlikler, yarışmalar.. derken eve girmezdik. Hala öyle sayılırım. Hiçbir şey için yaşınız geç değil aksine her şeyi öğrenip kendinizi geliştirebilmek için tam yaşınızdasınız. Sadece nelerle mutlu oluyorsunuz, sizi harekete geçirecek hobi, iş, eğitim nedir onu bulamamışsınız.

Konuşmalarınız, hal hareketleriniz mi yavaş yoksa genel olarak her şeyden şikayetçi, memnuniyetsiz biri misiniz? Böyle söylediklerine göre fazlasıyla yansıtmışsınız negatif enerjinizi. Valla ben o yaşlarda yerimde duramıyordum. Spor, etkinlikler, yarışmalar.. derken eve girmezdik. Hala öyle sayılırım. Hiçbir şey için yaşınız geç değil aksine her şeyi öğrenip kendinizi geliştirebilmek için tam yaşınızdasınız. Sadece nelerle mutlu oluyorsunuz, sizi harekete geçirecek hobi, iş, eğitim nedir onu bulamamışsınız.
Sinavi çok takıyorum kafama . Mezuna da kalacağım büyük ihtimal . İçin içimi yiyor

Sinavi çok takıyorum kafama . Mezuna da kalacağım büyük ihtimal . İçin içimi yiyor
Benim lise hayatımın geçişlerini anlatsam şükredersin :) En son sürümünden bahsedeyim :D Bölüm muhasebeydi asla anlamıyordum hala anlamam :) Mezun olamadım önce. Ve üniversiteye başlamam gerek. Bizde ygs lys vardı o zamanlar puanlarda sıkıntım yok ama okuldan mezun olamıyorum ve tek ders sınav hakkına ihtiyacım var onu da getirmediler uzun bir süre. Herkes üniversiteye başladı ben iki hafta sonra falan başladım son anda geçtim. Çok çalıştım. İnsan sonra anlıyor çalışmanın ne kadar önemli olduğunu. Çünkü benim hayalim hep üniversite okumaktı. O yüzden içiniz içinizi yemesin çalışın.

Mezuna kalmak önemli bir sorun gibi geliyor o sırada ama cidden değil. Daha iyi bir okula gitme ihtimali olan herkes kalsın bence. Mezuna kalmamak için bir yerleri yazan tanıdıklarım sonradan değiştirmek için uğraştılar hep. Herhangi bir şeye geç kalmış değilsin, zaten geç kalmak diye bir şey de yok bence. Hayatı toplumun belirlediği sıraya göre yaşamak zorunda değiliz herkes kendi hızında ve her şey olması gerektiği zamanda oluyor bence.
Enerjimi düşürüyorsun diyerek senin enerjini düşürmeye çalışan dangalaktan uzak durmalısın. Yavaşlık kötü görülüyor ve eleştiriliyor çoğu kişi tarafından, oldukça yavaş biri olarak bu konudan ben de muzdaribim 😄 Yaşadığımız çağ yüzünden bu aslında. Kapitalizm insanları sürekli hızlı olmaya zorluyor, hızla tüketmen ve hızla çalışıp üretmen lazım ki sistem çökmesin. Eski kültürlere baktığında aslında yavaşlık takdir edilen bir şey mesela. Şimdilerde insanlar yavaşlamayı öğrenmeye çalışıyor çeşitli pratiklerle. Herkesin hızı farklı, bunun için canını sıkman çok anlamsız olur. Negatif biri olup insanların enerjisini emmek başka bir şey, arkadaşının yaptığı bu, yavaş, sakin veya içedönük olmak başka. Benim anladığım kadarıyla sen zor bir dönemden geçtiğin için ve belki de yapın gereği diğer gençlerden daha durgun görünen birisin sadece. Kimseyi eğlendirmek, enerji vermek gibi bir sorumluluğun olmadığına göre o boş konuşan arkadaşını kafana takmana gerek yok. Derslerine odaklan, istediğin gibi geçer umarım ama öyle olmazsa da mezuna kalmanın artı yönleri çok fazla bunu unutma.

Kendimi her şeye geç kalmis gibi hissediyorum. Bugün birileri bana ne kadar yavaş konuşuyorsun sana bakınca yaşam enerjim düşüyor dedi. Ben zaten son 2 yıldır çok depresifim ergenliğin etkisiyle . Kadın bana nenem bile senden daha enerjik dedi. Ben neden böyleyim? Mezuna kalmak bile yolun sonu gibi geliyor . Bu belirsizlik beni çok yordu . Herkesin kurulu düzeni var da benim yok gibi neden böyleyim ?
Aç tarkandan geccek şarkısını bak nasıl geliyor modun. 18 yaşındasın silkelen kendine gel herşey yeni basliyor zaten 6 yılı sayma hepintopu 12 yıl iyisiyle kötüsüyle geçmişi kaldır at Yeni hayatına odaklan. Yarın için geç değil 😍

18 yaşında kimin kurulu düzeni var ya? Ben 32 yaşındayım benim yok mesela daha kurulu düzenin:)

Back