18 yaşında evlenenler ve evlenecekler sohbete

valla bu konuda söylencek çok söz var ama bi faydası olmuyor ne yazıkki ben 25 yaşındayım düğünüm haziranda olacak ama yaş olarak evlenilecek bir yaşta olmama rağmen zaman zaman hala endişeleniyorum ve korkuyorum 18 yaşındaki bir çocuğun dicem evlilikten çok daha önemli şeyleri düşünmesi lazım mesela eğitim gibi zaten kişiliğin oturmadığı ergenlik döneminin yeni bittiği daha kendini bulamamış çocukların bu yaşta evlenipte aile olabilmesi bence mümkün değil sevgi saygı diyorsunuz madem birbirinizi çok seviyorsunuz çok saygılısınız birbirinizin hayatlarını neden bitiriyorsunuz o zaman neden eğitim hakkınızı ve o yaşta yapılabilecek o kadar güzel şeyi kendi hayatlarınızdan engelleyip birbirinizin önünü kesiyosunuz ben hiç anlamıyorum hiçbir zamanda anlayamıcam galiba bence gerçek sevgi saygı beklemektir zamanı gelince tabiki olacak ama bekleme erdemini gösterebilen kişidir seven sayan bide bu açıdan bakabilseniz keşke

konu sahibi de dahil herkesin birşeyler alması gereken bir konu,keşke buraya donsede paylaşsa bizimle duygular ini..

Allah kısmet ettikten sonra önüne geçilmez ki Demek ki hakkımızda hayırlısı buymuş bende 19 yaşındayım ve nişanlıyım çok şükür :)
Düğünüm ne zaman olur onu ancak rabbim bilir :) Allah'ım herkese hayırlısını ,kolayını ve güzelini nasip etsin inşallah :)

valla bu konuda söylencek çok söz var ama bi faydası olmuyor ne yazıkki ben 25 yaşındayım düğünüm haziranda olacak ama yaş olarak evlenilecek bir yaşta olmama rağmen zaman zaman hala endişeleniyorum ve korkuyorum 18 yaşındaki bir çocuğun dicem evlilikten çok daha önemli şeyleri düşünmesi lazım mesela eğitim gibi zaten kişiliğin oturmadığı ergenlik döneminin yeni bittiği daha kendini bulamamış çocukların bu yaşta evlenipte aile olabilmesi bence mümkün değil sevgi saygı diyorsunuz madem birbirinizi çok seviyorsunuz çok saygılısınız birbirinizin hayatlarını neden bitiriyorsunuz o zaman neden eğitim hakkınızı ve o yaşta yapılabilecek o kadar güzel şeyi kendi hayatlarınızdan engelleyip birbirinizin önünü kesiyosunuz ben hiç anlamıyorum hiçbir zamanda anlayamıcam galiba bence gerçek sevgi saygı beklemektir zamanı gelince tabiki olacak ama bekleme erdemini gösterebilen kişidir seven sayan bide bu açıdan bakabilseniz keşke

tam düşüncelerimi yazmışsın tebrik ediyorum adımızda aynı yaşımızda aynı bende eylülde evleniyorum ama bu devirde insan tereddüt ediyor yapamam diye değil kesinlikle ama bir adım geride duruyor ince eleyip sık dokuyor 18 yaşında bir kızın evlenmesi kadar saçmalık bence yok yinede kendi tercihleri ..

tam düşüncelerimi yazmışsın tebrik ediyorum adımızda aynı yaşımızda aynı bende eylülde evleniyorum ama bu devirde insan tereddüt ediyor yapamam diye değil kesinlikle ama bir adım geride duruyor ince eleyip sık dokuyor 18 yaşında bir kızın evlenmesi kadar saçmalık bence yok yinede kendi tercihleri ..

:)) evet canım hem adlarımız hem düşüncelerimiz hemde yaşımız aynı demekki bu konudada söylencek daha çok şey var ama pekte faydası olmuyo ne yazıkki

Karşı taraf kaç yasinda ?
Ailesel bir sıkıntınız var mı? Yani ailedeki sıkıntı yüzünden huzuru evlilikte mi bulacağinizi düşünüyorsunuz acaba ..
Bunlar yoksa bence de 18 yaş çok erken hele ki karşı tarafta bu yaşlardaysa.
Akıl yaşta değil başta derler ama sonuçta tecrübe diye de bir şey var.
Ben 27 yaşındayım bir hafta sonra evleniyorum Allah nasip ederse ama hala bir şeyler öğreniyorum .

Karşı taraf kaç yasinda ?
Ailesel bir sıkıntınız var mı? Yani ailedeki sıkıntı yüzünden huzuru evlilikte mi bulacağinizi düşünüyorsunuz acaba ..
Bunlar yoksa bence de 18 yaş çok erken hele ki karşı tarafta bu yaşlardaysa.
Akıl yaşta değil başta derler ama sonuçta tecrübe diye de bir şey var.
Ben 27 yaşındayım bir hafta sonra evleniyorum Allah nasip ederse ama hala bir şeyler öğreniyorum .

Karşı taraf 19 yaşında fakat ailemin izni yok yani ailemin izni olmadan 18 ime girdiğimde evlenebilirmiyim
Önce babanızın evinde üstünüzden çıkardığınızı katlayıp kaldırmayı, su içtiğiniz bardağı yıkamayı kendi ayaklarınızın üstünde durmayı öğrenin.

Karşı taraf 19 yaşında fakat ailemin izni yok yani ailemin izni olmadan 18 ime girdiğimde evlenebilirmiyim
İleride pişman olmaman adına aileni dinlenmeni tavsiye ederim. Bu yaşlarının tadını cıkar, oku, gez, öğren, keşfet, kendini geliştir.. Evlenmek kolay asıl olan o sorumluluğu taşımak ve bu yasların hiç uygun olmadığını düşünüyorum evlilik için. En güzel çağındayken ve bu sorumluluğu eninde sonunda alıcakken niye bu kadar erken? ilerde ah vah etmemen için önce mesleğini eline alıp ayaklarının üzerinde dur derim.

mrb arkadaşlar 18 yaşındayım ve temmuzda evleniyorum benim yaşımda evlenenlerin tecrübelerinizi paylaşsanız sevinirim
yemek temizlik konusunda kendini gelistir. hemen cocuk düsunme derim ve en onemli akraba aileler cok doldurcak evlenince dunya dertleri bin kat artiyo o yuzden kimsenin dedigine kulak asma esinle anlasmaya bak kimseyle münakaşaya girme mutluluklar dilerim🤗

X