bende 19 yaşında evlendim eşimle 18 yaşında tanıştım ve bir yılın sonunda evlilik kararı aldık birbirimizi çok seviyorduk aşk evliliğiydi
şuan 6 yıllık evliyim çok şükür evliliğimin ilk yıllarındada sonradanda hiçbir anlaşmazlık olmadı tüm evimizi kendimiz döşedik herşeyimizi kendimiz yaptık ama ne bana ne eşime evliliğin sorumlulukları ağır gelmedi çok şükür hala ilk günkü heyecenımız ve mutluluğumuz devam ediyor
tabi herkeste aynı olacak diye birşey yok erken evliliği savunan biri değilim illaki evlenmiş olmak için erken evlenilmemeli diye düşünüyorum iyi düşünüp karar vermeli ve kızların okuma imkanı varsa kesinlikle eğitimini tamamlayıp mesleğini eline alıp daha sonra evlilik kararı almaları en doğrusudur
sırf evlenmek için birine kapılıp eğitimine son veren kızlar var bunu çok yanlış buluyorum
fakat kişi başka sebeplerden dolayı eğitimini devam ettirmeme kararı almışsa yinede ekonomik özgürlüğünü kazanmadan evlenmemelidir
erken evlendiğim için pişman değilim bugün tekrar dünyaya gelsem yine eşim çıksa karşıma yine evlenirdim bu arada ben meslek lisesi okuduğum için üniversite okumadım liseden sonra çalışmaya başladım eşimlede çalıştığım dönemde tanıştık yani eşim okumama engel olmadı bunu belirtmek istedim
bir kişi erkek olsun bayan olsun ekonomik özgürlüğünü kazanmışsa bir evin ailenin geçimini sağlayabilecek maddi imkanlara sahipse,
en az 18 yaşını doldurmuşsa,
evliliğin manevi sorumluluklarını kaldırabileceğine inanıyorsa kendini evliliğe hazır hissediyorsa,
hergün değişik bir karar almıyorsa fikirleri oturmuşsa,
duygularından eminse karşısındaki insanla birbirlerine güvenleri tamsa ve bu insanla bir ömür birlikte olmayı düşündüğünde kafasında hiçbir soru işareti kalmıyorsa karşısındakinin benimle evlenirmisin sorusuna aklıyla kalbiyle evet diyebiliyorsa evliliğe hazırdır bizede mutluluklar dilemek düşer