18 haftalık hamileyim Gyno ferro sanol demir ilacı şiddetli kusma yaptıı yaşayan var mı??

denizderya22

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2024
19
8
28
İlk defa bugün aç karnına gyno ferro sanol demir ilacını içtim ve doktorumun söylediği gibi 2 saat sonra kahvaltıya oturdum. Ama yiyemedim ardından çok şiddetli kustum. Hamileliğim boyunca ilk defa kusma yaşadım. Doktoruma söyledim başka bir ilaç söyledi ama o ilaç da toz onu da içmek istemiyorum. Onu almadan önde birkaç gün daha bu ilacı denesem mi alışır mıyım? Bu ilacı kullanan ve bu durumu yaşayan var mı? Ya da alternatif ne içtiniz?

Ben toz ilaçtan memnunum aynı değildir muhtemelen ama.

Bulantı kusma yan etkilerinden biri, alışabilirseniz devam edin tabii birkaç gün denemekten zarar gelmez

Ben alışamadım birde demir ilacı içtiğim gün hep kötü devam ediyorum. İçmeden önce cesaret topluyorum desem yeridir. Doktor degistiriyorsa değiştirin. Ben içemedigimi söyledim o zaman tok karnına iç dedi yine de bir içiyorum bir içmiyorum yeniden kan verdim sonuçlara göre kendimi daha çok zorlayacağım

Tadı nasıl 😅 bide o da mı aç karnına içiliyor
Limonlu kola diye geçiyor galiba, ben çocukken yediğimiz patlayan şekerler gibi hissediyorum onu içerken direkt ağza dökülüyor bi de malum. Tadında bi sıkıntısı yok bence üstüne herhangi bi şey içme hissiyatı bile uyandırmıyor.

Doktor bana çok bi şey demedi ben de sormayı unuttum ya açıkçası, ben genelde kahvaltıdan 1-2 saat sonra içiyorum üstüne c vitamini içeren bi şey yiyorum içiyorum.

İlk defa bugün aç karnına gyno ferro sanol demir ilacını içtim ve doktorumun söylediği gibi 2 saat sonra kahvaltıya oturdum. Ama yiyemedim ardından çok şiddetli kustum. Hamileliğim boyunca ilk defa kusma yaşadım. Doktoruma söyledim başka bir ilaç söyledi ama o ilaç da toz onu da içmek istemiyorum. Onu almadan önde birkaç gün daha bu ilacı denesem mi alışır mıyım? Bu ilacı kullanan ve bu durumu yaşayan var mı? Ya da alternatif ne içtiniz?
Hamılelıgım boyunca sadece bu ilacı ıcınce kustum 3 gun denedım, 3 gun de kustum sidefer tablet kullandım sonrasında kusma yasamadım.

Limonlu kola diye geçiyor galiba, ben çocukken yediğimiz patlayan şekerler gibi hissediyorum onu içerken direkt ağza dökülüyor bi de malum. Tadında bi sıkıntısı yok bence üstüne herhangi bi şey içme hissiyatı bile uyandırmıyor.

Doktor bana çok bi şey demedi ben de sormayı unuttum ya açıkçası, ben genelde kahvaltıdan 1-2 saat sonra içiyorum üstüne c vitamini içeren bi şey yiyorum içiyorum.
Aaa öyle mi içiliyor ben suya dökülecek diye düşündüm daha almadım da çok teşekkür ederim alışamazsam alayım o zaman

X