18 haftalık gebeyim bebek zayıfmış

julyan

ne zaman büyüyeceksiniz
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2008
559
9
18 haftalık gebeyi m bebek zayıfmış yani 160 gr en az 250 olması lazımış doktorum çok korkuttu yaşım 38 her türlü tahlili yaptırdım dün 3 taramayı yaptırdım sonuç ongün sonra çıkacak ama içimi şimdiden bir korku sardı 2 tarama normal çıktı şimdi ben bu bebege nasıl kilo aldıracam ben kendim kiloluyum iştahımda iyi iyide yiyorum ben alıyorum bebek almıyor valla bunalıma girdim pisikolojım yerlkerde acaba bir sorunmu var demekten kendimi alamıyorum şimdi bilenler ben bu bebege nasıl kilo aldıracam ne yesem bebe ge yararda kilo alır acil yardım bari pazartesi ulturasyonda bebek kilo almış desinlerde azıcık mutlu olayım ya

üzülme, o değerler sürekli değişiyor. ben de kilolu hamile kalanlardanım. şeker hastası da olduğum için diyetisyen eşliğinde geçiyor gebeliğim. karbonhidratı azaltıp proteini ve vitamini artırıyoruz böylece biz kilo almazken bebek kilo alıyor. benim diyetimde günde 9 ince dilim esmer ekmek var. 2 sabah, 4 öğle, 3 akşam. yediğim her iki kaşık pilav ya da makarna için 1 dilim ekmek azaltıyorum. günde 3 ara öğünüm var. ara öğünlerde meyvenin yanında mutlaka süt ürünü tüketiyorum. proteinli gıdalarla süt ürünü tüketmiyorum çünkü birbirlerinin emilimini engelliyorlarmış. mesela et yiyorsam yanında ayran ya da yoğurt yok ama 8 çilekle ara öğün yapıyorsam 1 kase yoğurt yiyorum ya da 1 orta boy elmadan hemen sonra 1 bardak süt içiyorum. meyveyle tüketilen süt ürünü hem tokluk veriyor hem de vitamin ve kalsiyum daha iyi emiliyormuş.kahvaltıda 2 dilim peynir hakkım var ama yumurta yiyorsam hakkım 1 dilime düşüyor. kuşluk vakti 2 galeta ya da 1 dilim ekmek veya yarım paket eti formu 1 dilim peynirle tüketiyorum.sebze yemeklerini az yağlı yiyorum 8 kaşık hakkım var ama istersem bir 8 kaşık daha yiyebileceğim sebzeler de var. sadece bezelye,havuç,patates 5 kaşıkla sınırlı. her şeye rağmen gece içim ezilir de uyuyamazsam ağzıma bir dilim peynir atıyorum veya bir bardak kadar yoğurt yiyorum. bunlara dikkat edersen gerçekten sağlıklı besleniyorsun ve miktarlar az da değil. hiç sıkma canını.istersen bir diyetisyene git danış, her devlet hastanesinde var.umarım yardımcı olabilmişimdir.

bende 29+3 haftalık hamileyim. bebeğimin gelişimi çok şükür gününde devam ediyor.
günde bir bardak pınarın kalsiyum katkılı sütü var ondan içiyorum.
yumurta yemeye dikkat ediyorum. dondurmada yiyorum onunda yararı oldugunu başkasından duydum.
bendede yüksek tansiyon var tuzsuz tüketiyorum herşeyi. beyaz peynir bile yiyemiyorum ama kaşar tüketiyorum bi doktordanda kaşarın kalsiyum açısından daha iyi oldugunu duymuştum.(kilo almamak için az yağlı tabi) birde kullandıgın vitamin fln ne acaba doktorun vermiştir heralde.

yatarken sola doğru yat o zaman bebek daha iyi besleniyormuş

yatarken sola doğru yat o zaman bebek daha iyi besleniyormuş
ve bunun yanında bıol bol su içmek lazım ki bebeğe taşınan kan oksijence zenginleşsin, temizlensin.unutmuşum: günde 3 ceviz,5-6 badem ya da bir avuç fındık hakkımız var.bebek için çok yararlı. fazlası kilo oluyor bize. azı karar.

öncelikle bebişine bol bol büyüme diliyorum.sayende biz de tekrar hatırlamış ve öğrenmiş olduk bu bilgileri.inşallah kilo alır sen elinden geleni yap Allah verir.antep te olsaydın sana mükemmel bir radyoloji uzmanı tavsiye ederdim ayrıntılı ultrason yaptırırdın ama olsun.biraz geçsin bakalım gelişmeleri yaz e mi

ya tamam çok güzel tam konturollüde nerdeyse aç kalıyorsun bebek bu yönde zarar görmezmi

valla pazartesi 3lü taramanın neticesini alacam kendi doktorum elinden gelse aç bırakacak beni 18 haftatada topu topu 5 kg almışım tamam çok ama ne yapım azımı tutamıyorum devamlı yeme istegi geliyor keşke bide bebege yarasa gelişmiş ulturasyon doktoru biraz moral ve rahatlatıcı şeyler söyledi git kendi doktoruna söyle bakalım 6 çocukla kendi ne halde olacak sen gene iyisin yani bebekte dogum sık oldukça zayıflaşır ilk bebegim 6 sonrakiler 4750 4500 ama 3 yaşındaki 5 numaralı bebişim 3 kilo dogdu ya buda zayıf dogarsa offf içim sıkılıyor valla işalla pazartesi konturolde kilo almıştır arkadaşlar uyarılarınızı dinlicem süt peynir yumurta ve yatış pozisyonu muhakkak denicem sonucu pazartesi yazarım teşekürler

ya tamam çok güzel tam konturollüde nerdeyse aç kalıyorsun bebek bu yönde zarar görmezmi

aç kalmıyorum hayır, ekmek,pilav ve makarnayı azaltıp bol sebze tüketiyorum.sabah 2, öğle 4, akşam 3 dilim ekmek az mı?8 kaşık sebzeyi koy tabağına,koca tabak tepeleme doluyor ki zaten.sağlıksız beslenmiyorum,aç kalmıyorum. ana öğünlerimde dengeyi sağladım,protin ve vitamin ağırlıklı besleniyorum diyetisyen zaten endokrinoloğumla birlikte ayarladı beslenme programımı.ara öğünlerde de kalsiyum ihtiyacımı sağlıyorum süt ve yoğurtla. bebeğimin kilosu ve boyu normal çıkıyor.bense henüz kilo almadım.ilk üç ayda bulantıdan kilo vermiştim, hâla başladığım kilodan 4 kg eksiğim.dediğim gibi istersen bir diyetisyenden yardım alabilirsin. kadın doğumcuna da sorsan sana diyeceği protein ağırlıklı beslenmen gerektiği olacaktır.

bebeğin gelişimi normal.

çok yemek değil faydalı şeyler yemek yarar bebeğe.bu arda 6. bebeğin mi olacak? maşallah diyorum sana!sağlıkla kucağına alman dileğiyle.

Son düzenleme:
3lü tarama neticesinde risk çıktı fakat bebek için degil anne için geçerliymiş ya ve bi çok şey söylediler pek aklım almadı doktorumu degiştirmeyi düşünüyorum 1 aydır doktora filan gitmedim kötü haber alacam die bunalımdayım

çoğu dr üçlü testi önermiyor, ikili test daha güvenilirmiş. sonuçta şu da var, risk her durumda hepimiz için var. yerinde olsam işinde usta ve pozitif bir doktora giderdim.hiç değilse içim rahat ederdi.rahimde olanı yalnız allah bilir diyor kuran. bebeğini allaha emanet et, aklına iyi şeyler getir.

Son düzenleme:
Canım birde ayrıntılı ultrasonun ne zaman?İyi bir pediantologa ayrıntılı ultrason için baktır derim.Kordonda daralma çentik vb.olabilir.Mesela benim kordonun her iki tarafında da çentik varmış.Bu nedenlede bebek yeterince beslenemiyormuş.Yediklerimde bana yarıyormuş.Kan akımını arttırmak için aspirine başlattı doktorum.Son olarak pozitif düşünce gerçekten çok önemli.Felaket tellalcısı doktorları bırak,onlar riski üzerlerinden atabilmek için hep en kötüsünü söyler.Seni rahatlatacak birine git derim.

Son düzenleme:
canım öncelikle bebşin kilolu değil saglıklı olması önemli.bende senin gibi takmıştım kafaya arı sütü kullandım çok iyi sonuç aldım

dün gene doktora gittim aynı doktora azımı açtım gözümü kapatım azıma geleni doktora söyledim siz benim pisikolojımı bozuyorsunuz dedim devamlı suratınız asık hep kötü birşey varmış gibi suratınız asık valla tak eti canıma doktor hanım varsa kötü birşey söyleyin ama bu suratınızın ifadesini degişin artık ya dedim valla sizi görecem diye buraya gelmek istemiyom ne zaman muayneye gelsem 1 hafta moralim alt üst oluyor kadın başladı gülmeye ama nasıl gülüyor yaşlıca bir doktor ay kızım olurmu öyle şey benim duruş tipim bu sen beni yanlış algılıyon dedi ben senin igligin için risk var diyom 2 li ve 3lü taramalarda annenin yaşından dolayı risk var çıktı oda okadar büyütülecek bişi degil sen zaten 3 yıl evel bir bebek daha dogurmuşsun sanırım bundan dolayı risk az bebegi ulturasyonada baktı 510 gr dedi 22hafta 4 günlükmüş çok hareketliymiş keyfi yerinde diyo yayla gibi karnın içi heralde rahat olacak diede takıldı çok yönlü ulturasyonada girdim doktor maşalahın var dedi 6 tane dogurupta zayıf olan kadın varmı dedi yani şuan rahatım mutluyum allah bütün anaların bebişlerini korusun yarabim bütün gebelerimiz saglıklı sıhatli dogursun yarabbim

canım o degerler sürekli değişir ama senin kilonla zaten bebeğin kilosu arasında dogru bir ilişki yok önemli olan seninde çok yemen değil gerekli seyleri yemen mesela kuru medine hurması yemek önemli,ceviz,madem,balık,süt ve türevleri hamur işi ekemk tatlı vs yokdenecek kadar az olması gerekiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…