yatarken sola doğru yat o zaman bebek daha iyi besleniyormuş
ve bunun yanında bıol bol su içmek lazım ki bebeğe taşınan kan oksijence zenginleşsin, temizlensin.unutmuşum: günde 3 ceviz,5-6 badem ya da bir avuç fındık hakkımız var.bebek için çok yararlı. fazlası kilo oluyor bize. azı karar.yatarken sola doğru yat o zaman bebek daha iyi besleniyormuş
üzülme, o değerler sürekli değişiyor. ben de kilolu hamile kalanlardanım. şeker hastası da olduğum için diyetisyen eşliğinde geçiyor gebeliğim. karbonhidratı azaltıp proteini ve vitamini artırıyoruz böylece biz kilo almazken bebek kilo alıyor. benim diyetimde günde 9 ince dilim esmer ekmek var. 2 sabah, 4 öğle, 3 akşam. yediğim her iki kaşık pilav ya da makarna için 1 dilim ekmek azaltıyorum. günde 3 ara öğünüm var. ara öğünlerde meyvenin yanında mutlaka süt ürünü tüketiyorum. proteinli gıdalarla süt ürünü tüketmiyorum çünkü birbirlerinin emilimini engelliyorlarmış. mesela et yiyorsam yanında ayran ya da yoğurt yok ama 8 çilekle ara öğün yapıyorsam 1 kase yoğurt yiyorum ya da 1 orta boy elmadan hemen sonra 1 bardak süt içiyorum. meyveyle tüketilen süt ürünü hem tokluk veriyor hem de vitamin ve kalsiyum daha iyi emiliyormuş.kahvaltıda 2 dilim peynir hakkım var ama yumurta yiyorsam hakkım 1 dilime düşüyor. kuşluk vakti 2 galeta ya da 1 dilim ekmek veya yarım paket eti formu 1 dilim peynirle tüketiyorum.sebze yemeklerini az yağlı yiyorum 8 kaşık hakkım var ama istersem bir 8 kaşık daha yiyebileceğim sebzeler de var. sadece bezelye,havuç,patates 5 kaşıkla sınırlı. her şeye rağmen gece içim ezilir de uyuyamazsam ağzıma bir dilim peynir atıyorum veya bir bardak kadar yoğurt yiyorum. bunlara dikkat edersen gerçekten sağlıklı besleniyorsun ve miktarlar az da değil. hiç sıkma canını.istersen bir diyetisyene git danış, her devlet hastanesinde var.umarım yardımcı olabilmişimdir.
ya tamam çok güzel tam konturollüde nerdeyse aç kalıyorsun bebek bu yönde zarar görmezmi
bebeğin gelişimi normal.ya tamam çok güzel tam konturollüde nerdeyse aç kalıyorsun bebek bu yönde zarar görmezmi
çok yemek değil faydalı şeyler yemek yarar bebeğe.bu arda 6. bebeğin mi olacak? maşallah diyorum sana!sağlıkla kucağına alman dileğiyle.valla pazartesi 3lü taramanın neticesini alacam kendi doktorum elinden gelse aç bırakacak beni 18 haftatada topu topu 5 kg almışım tamam çok ama ne yapım azımı tutamıyorum devamlı yeme istegi geliyor keşke bide bebege yarasa gelişmiş ulturasyon doktoru biraz moral ve rahatlatıcı şeyler söyledi git kendi doktoruna söyle bakalım 6 çocukla kendi ne halde olacak sen gene iyisin yani bebekte dogum sık oldukça zayıflaşır ilk bebegim 6 sonrakiler 4750 4500 ama 3 yaşındaki 5 numaralı bebişim 3 kilo dogdu ya buda zayıf dogarsa offf içim sıkılıyor valla işalla pazartesi konturolde kilo almıştır arkadaşlar uyarılarınızı dinlicem süt peynir yumurta ve yatış pozisyonu muhakkak denicem sonucu pazartesi yazarım teşekürler
yatarken sola doğru yat o zaman bebek daha iyi besleniyormuş
msj okudugumdan beri daima sola yatıyorum acaba bu faydalı olduda bebek ondan mı kilo aldı şu an 510 gr teşekürler
msj okudugumdan beri daima sola yatıyorum acaba bu faydalı olduda bebek ondan mı kilo aldı şu an 510 gr teşekürler