- 26 Ocak 2018
- 5.475
- 5.349
- 198
- Konu Sahibi Kurumus-Maskara
-
Ay ne güzel söylediniz şimdi daha da kötü hissettim kendimi çünkü haklısınız. Tezgahta durmaz kendini düşürür. Öğrenme kulesi sanırım ben bakmıştım internetten neden vazgeçtim almaktan bilmiyorum,genelde kendi mama sandalyesine koyup götürüyordum mutfağa ama onuda istemez oldu. Dediğiniz kitaplara Türkiye dönünce muhakkak bakarım:) teşekkürlerBu benim pişmanlıklarımdan biri mesela.
Orda çocuğun bir ihtiyacı var ve biz görmezden geliyoruz.
2 yaşına kadar yemek yaptığım sayılı benim, ama keşke onu da yapmasaydım da bacağıma yapışık yalvartmasaydım çocuğu.
Tezgaha oturmaz mı artık?
Öğrenme kulesi diye bir şey var, bence güzel bir ürün, ben gördüğümde büyümüştü bizimki artık.
Çocuğun güvenle yanınızda durmasını sağlıyor.
Bir de Isabelle Filliozat'ın kitaplarının çok yol gösterici olduğunu duydum, yaş gruplarına göre kitapları var, aldım ama henüz okumadım.
Sorun aslında bunların normal olduğunu kabullenememekte, sorun tamamen bizde.
Kendi başına oynayan bir çocuk değilse bize ihtiyacı vardır, kendi başına oynamasını destekleyelim ama olmuyorsa yalnız bırakmayalım.
Şimdi siz sanıyorsunuz ki o anneler umursamaz. Ama maalesef çocukları bu şekilde terbiye etmek zorundayız. Ben bunu oğlumun doktoruna sorduğumda gözün üzerinde olsun kendi canını çok acıtmasın ama sakin yanina gidip kucaklayip sevmeye çalışma yoksa zamanla seni kontrolü altına alacak.
Söylediğiniz çoğu şeyi kızım da 16 aylik yapıyor. asla kapıları kapattirmaz tezgahın üstünde iş yaptırmaz. Ulaşamadığı yer olduğu için dikkatini çekiyor iş yaparken bir kaç kez kucağınıza alıp oturtun merakı gitsin .ben arada eline bisküvi veya meyve tarzı şeyler veriyorum oyalansin diye. Koltukların üstünde zıplar izin verin oynasın yatağın üstünde sizin kontrolünüzde.. kafasını vurma olayında benimki küser alnını yere vururdu babası guldukce daha çok yapmaya başladı yaptığı hareketlere gülmeyin ve tepkisiz kalın siz yapma dedikçe inatlasacak sizinle.benimki baktı takan yok artık yapmıyor kusuyor sadeceNereye gitsem peşimden gelmek istiyor.mesela yatak odasına gitmeyi çok istiyor orda takılmayı yatağa çıkıp oynuyor,düşecek korkusu yüzünden kendimi kaybedip bağırıyorum çocuğa.
Mutfağa gidiyorumr peşimden geliyor mm mm mm deyip kucağına al diyor kucakta kalmak istiyor. Ona kitap okumaya çalışıyorum asla izin vermiyoryazarken bile yıprandım bunlar Şuan aklima gelen ama son 1 ayda 5 yaş yaşlandım vallahi
Mesela buna neden izin vermiyorsunuz?Doktoru konuşma geriliği var diyor(bana göre yok) çünkü ben oğluma ne tell verdim nede tablet,nede çizgi film sadece müzik dinlemeyi sever,son zamanlarda tvde müzik dinler oldu. Evimizde 3 dil konuşuluyor,Kürtçe,İngilizce ve Türkçe ve bütün bu dillerde bazı kelimeler biliyor ve anlıyor,ısrarla kirap okumami istiyor doktoruoğlanda istemeyince çok geriliyorum kahır oluyorum. Elimden geldiğince makul isteklerini yapmaya çalışıyorum ama son zamanlarda ısrarla kapıları anahtarla kendisi açmak istiyor onunla yetinmeyip,kapıda durup oyun oynamak istiyor haliyle izin vermeyince kafasını yüzünü duvarlara vuruyor
İki yaş sendromu na giriyodr benim kızım yaklasık altı aydır oyle ,su anda aşırı var herseye aglıyo ,bagırıyo ,küsüyo bazen sakin davranıyorm, bazen sinirlebıyorum ama bizee insanız yanıinşallh gecer diyorum hiç bir tavsıyem yok çünkü iyi de yapsam aglıyor ,kötüde yağsam aglıyor bazen bende aglıyorum falan allah kolaylık versin bize
Cocuk 36 aya kadar aysal gelisir sonra yaşa geçerKonuyla ilgili bilgim yok üstte kalsın diye yazıyorum ve merak ettiğim bir şeyi soracağım başka anneler de cevap verebilir neden bebeğin yaşı hep ayla söyleniyor
Binanın içinde bir suru komşular var bağırıyor bide,hani bura Türkiye'de değil ki anlayış olsun insanların tepkisi çirkin oluyor ne yazık kiMesela buna neden izin vermiyorsunuz?
Benim oğlan çoğu şeyi geri tükürüyor ve aşırı hassas ağzında küçücük parça kalsa bile parmaklariyla çıkarmaya çalışır ve kusturur kendini. 3-4 ay önce de kanepeden düşüp bilincini kaybedip kendine geldi tekrarSöylediğiniz çoğu şeyi kızım da 16 aylik yapıyor. asla kapıları kapattirmaz tezgahın üstünde iş yaptırmaz. Ulaşamadığı yer olduğu için dikkatini çekiyor iş yaparken bir kaç kez kucağınıza alıp oturtun merakı gitsin .ben arada eline bisküvi veya meyve tarzı şeyler veriyorum oyalansin diye. Koltukların üstünde zıplar izin verin oynasın yatağın üstünde sizin kontrolünüzde.. kafasını vurma olayında benimki küser alnını yere vururdu babası guldukce daha çok yapmaya başladı yaptığı hareketlere gülmeyin ve tepkisiz kalın siz yapma dedikçe inatlasacak sizinle.benimki baktı takan yok artık yapmıyor kusuyor sadece
Allah kolaylık versin. Bizim evde oğlumsuz 1 bardak su bile içilmez illaki yiyip içecek bizimle. Beğenmezse eliyle çıkarıyor bazende kendini kusturuyor2 yaş sendromu sanırımya sizinki 2 yaş ta bizim ki ne acaba 12.5 aylık oğlum beni çok üzüyor . Elimizde ne görse istiyor almadan da susmuyor mesela toz bezi var onu almasa kendini yerden yere atıyor o bezi değil başka bez versem asla istemiyor . 1 bardak çay alıyorum onu elimden istiyor o ayaktaykrn birşey yiyip içemiyorum sürekli çok tehlikeli hareketler peşinde oluyor . Birde kucak istiyor bu aralar doktor diş çıkarıyor istemedi normal dedi . Tamam anlıyorum alıyoruz bu sefer de yere inmek istiyor bırakınca başlıyor ağlamaya kendi ne yaptığını bilmiyor bence yıpratıcı
Dusse inanin bagirmanizdan daha az zarar gorur,yatakta beraber oynayin,krizi yonetin,agliyorsa birakin,biraz gecince baska bir seye cekin ilgisini.Nereye gitsem peşimden gelmek istiyor.mesela yatak odasına gitmeyi çok istiyor orda takılmayı yatağa çıkıp oynuyor,düşecek korkusu yüzünden kendimi kaybedip bağırıyorum çocuğa.
Mutfağa gidiyorumr peşimden geliyor mm mm mm deyip kucağına al diyor kucakta kalmak istiyor. Ona kitap okumaya çalışıyorum asla izin vermiyoryazarken bile yıprandım bunlar Şuan aklima gelen ama son 1 ayda 5 yaş yaşlandım vallahi
Siz yasakladikca bu hırsı büyüyecek ama . bende korkuyorum yatağa koltuğa çıktığı An gözüm üstünde oluyor düşücegini anladığım an yakalıyorum. beş dakika oynuyor sıkılıyor zatenBenim oğlan çoğu şeyi geri tükürüyor ve aşırı hassas ağzında küçücük parça kalsa bile parmaklariyla çıkarmaya çalışır ve kusturur kendini. 3-4 ay önce de kanepeden düşüp bilincini kaybedip kendine geldi tekraro kadar korktum ki o günden beri ne yatağa ne kanepeye çıkmasına izin vermiyorum
Anladım o zaman gebelikler de haftasal oluyor aynı mantıkta gidersek onlar da haftayla söylüyor yaCocuk 36 aya kadar aysal gelisir sonra yaşa geçer
Ama bunlar cok normal seyler tuvaleti kilitleyin yatagimda oynamayi yuvarlanmayi benim oglumda kucuklugunden beri cok seviyor bende yanina yatiyorum oynuyoruz ara sira dusuyordu okadarda olsun boyle boyle ogrendi yataktan dusecegini simdi dikkatlice yuvarlanip duruyor.cok kisitlamaci olabilirsiniz sevdigi seyleri yapmasina izin verin her cocuk mutfakta ayagina dolanir annenin. Ben eline salatalik havuc veriyorum ac tok farketmez onla oyalaniyor yanimda. Cok abartilacak seyler degil bunlarKitap derken aslinda konuşmaya yardımci kitap ve günde 10 dakika kadar. Evimiz oğlum için müsait ama yatak odasına izin vermiyorum yataktan düşer diye,sonra tuvalete elini sokmak istiyor,işte böyle böyle şeyler
Anammm milletin kayinvalidesine bakBenim kizimda 22 aylik, son 1 aydir herseye hayir demeye basladianne oturma diyip ağlıyor. Yerden yastigi kaldirsam hayir kaldirma deyip ağlıyor. Ben aglamasina pek takilmiyorum. 1 dk aglayip susuyor. Her hayir dedigine ben tamam desem daha kötü olacak. Cokta inatlasmamaya çalışıyorum. Yapacak birsey yok bu süreçte böyle oluyor bütün cocuklar. Illaki kizdigim sinirlendiğim zamanlar oluyor ama sakin kalmaya çalışıyorum. Eger gun icinde cok sinirlenip cocuga bağıracak gibi olursam kayinvalidemi cagiriyorum biraz parka çıkarıyor veya evde gelip oyun oynuyor kızımla. Cocuk gelişimi mezunu oldugu için kızımla oynamasi ilgisi de guzel oluyor. Bende o sira islerimi yapıyorum. Biraz benimde kafam dağıldığı için kizima karşıda sakinlemis oluyorum. Bagirmadan kizmadan süreci atlatiyoruz.
Benim oğlan çoğu şeyi geri tükürüyor ve aşırı hassas ağzında küçücük parça kalsa bile parmaklariyla çıkarmaya çalışır ve kusturur kendini. 3-4 ay önce de kanepeden düşüp bilincini kaybedip kendine geldi tekraro kadar korktum ki o günden beri ne yatağa ne kanepeye çıkmasına izin vermiyorum
Kafasını vurması normal bir durum mu acaba bilemedim bir Dr göturun benceMerhabalar kızlar.
23 Haziran,2019 doğumlu oğlum var son 1 aydır beni ve eşimi o kadar zorluyor ki. Herseye ağlıyor herseye sinirleniyor kafasını bir yerlere vuruyor kendi canını acıtıyor. Öyle yaptığında bazen üzülüp sarılıyorum bazende hiç yüz vermiyorum. İnaninki o kadar zorluyor ki o kadar zorluyor canımdan bezdirdi.
bununla nasıl baş edebilirim?
Sizler neler yaptınız?
Sizin doktor fantezi dünyasında yaşıyor gibiDoktoru konuşma geriliği var diyor(bana göre yok) çünkü ben oğluma ne tell verdim nede tablet,nede çizgi film sadece müzik dinlemeyi sever,son zamanlarda tvde müzik dinler oldu. Evimizde 3 dil konuşuluyor,Kürtçe,İngilizce ve Türkçe ve bütün bu dillerde bazı kelimeler biliyor ve anlıyor,ısrarla kirap okumami istiyor doktoruoğlanda istemeyince çok geriliyorum kahır oluyorum. Elimden geldiğince makul isteklerini yapmaya çalışıyorum ama son zamanlarda ısrarla kapıları anahtarla kendisi açmak istiyor onunla yetinmeyip,kapıda durup oyun oynamak istiyor haliyle izin vermeyince kafasını yüzünü duvarlara vuruyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?