• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet 18 aylık oğlumu sünnet ettirmeli miyim?

kardelencim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2010
96
2
96
Çanakkale
Benim oğlum şimdi 18 aylık ve doktor sünnet yaptırmamızı önerdi. Bi kısmı yapışık çünkü. Önümüzdeki ay yaptırmayı planlıyorum ama sonrasına bir türlü karar veremiyorum. Kayınvalidemler sadece mevlüt yap düğüne gerek yok diyolar, ben tabi düğünde yapmak istiyorum. Ama oğlum çok küçük daha bişey anlamıycak diyede düşünüyorum. Çok sönükte geçsin istemiyorum. Napıcamı şaşırdım. Siz benim yerimde olsanız napardınız? :(((

arkadaşım oğlu 2-3 aylıkken mecburi sünnet yaptırmıştı çocuğu 6 yaşına geldiğindede düğününü yaptırmıştı iyikide öyle yapmışım çocuğum sünnet olucam stresini yaşamadı keyfini çıkarttı diyordu

Benim oğlumda 18 aylık.bende 19 mayısta sünnet yaptırmayı düşünüyorum. Tabii düğünde yapıcaz ama düğününü hatırlasın diye 5 yaşında falan yaparım inş.artık sünnet olur olmaz düğünde olucak şartı yok. Ama sünnet ten 2-3 hafta sonra mevlüt okuttumayı düşünüyorum.

benim oğlumda 1 hafta önce sünnet oldu 23 aylık genel anesteziyle oldu çok korkmuştum
ama hiç korkulcak gibi değil
olduktan sonra 1 hafta çektik uyumadı çiş yapmaktan korktu acıdı falan ama ilk günde yürüyordu ağrı kesici verdik keyfi yerindeydi yani korkmayın geçmiş olsun şimdiden
ben iyiki yaptırmışım diyorum

Benim oğlumda 18 aylık.bende 19 mayısta sünnet yaptırmayı düşünüyorum. Tabii düğünde yapıcaz ama düğününü hatırlasın diye 5 yaşında falan yaparım inş.artık sünnet olur olmaz düğünde olucak şartı yok. Ama sünnet ten 2-3 hafta sonra mevlüt okuttumayı düşünüyorum.

benimde oğlum 18 aylık bende düşünüyorum ama nerde yaptıracağım konusunda kararsızım.siz nerde yaptırmayı düşünüyorsunuz.

Benim oğlum şimdi 18 aylık ve doktor sünnet yaptırmamızı önerdi. Bi kısmı yapışık çünkü. Önümüzdeki ay yaptırmayı planlıyorum ama sonrasına bir türlü karar veremiyorum. Kayınvalidemler sadece mevlüt yap düğüne gerek yok diyolar, ben tabi düğünde yapmak istiyorum. Ama oğlum çok küçük daha bişey anlamıycak diyede düşünüyorum. Çok sönükte geçsin istemiyorum. Napıcamı şaşırdım. Siz benim yerimde olsanız napardınız? :(((

canım ablamın oğlunda da sorun vardı 10-12 aylık flandı hastanede sünnet oldu o zaman sadece mevlüt yaptı daha yaşı küçük diye şimdi 4.5 yaşında kısmet olursa seneye yaza sünnet düğünü yapıcaz bence sende öyle yap şimdilik sünnet mevlüt ilerleyen zamanlarda anlıcak yaşa gelincede düğün yaparsınız

Son düzenleme:
ben oğlumu 4 aylıkken yaptırdım..iyiki de yaptırmışım çocuk stres yapmadı ve çabuk iyileşti..düğününü de 5 yaşına gelince yapmayı düşünüyorum...eğlensin diye..::61:

ben oğlumu 4 aylıkken yaptırdım..iyiki de yaptırmışım çocuk stres yapmadı ve çabuk iyileşti..düğününü de 5 yaşına gelince yapmayı düşünüyorum...eğlensin diye.

Arkadaşım gerçekten düşünüp korkmana gerek yok bende çok düşündüm üzüldüm ama yaptırdım rahatladım yaptıralı 11 gün oldu maşallah çok iyi ilk iki gece zor oldu şimdi bişeyi kalmadı yawrum 22 aylık idrar yolu enfeksiyonundan dolayı yaptırdım iyikide yaptırmışım genel anestezi ile oldu çok karşıydım çok korktum ama maşallah hayırlısı buymuş demekki çocuğum ilerde bakar diye herşeyi kameraya kaydettim :))
ayın 25 indede kuran okutacağım evimde, önce bir yer tutmayı düşündüm ama sonra vazgeçtim evimde hayır duası bereketiyle birlikte bir kuran okutmaya karar verdim..
Düğün olayı açıkçası bana saçma geliyor sünnet adı üstünde dini bir vecibe bunu yerine getirdik diye kalkıp oynamak bu benim düşüncem gerçekten komik gibi geliyor sonuçta pipi kestiriyoruz.. mevlüde gelince ilk önce bende bir yer tutayım dedim aklımda birsürü hayal vardı ama bir aile yakınımız gerçek olduğunu düşündüğüm konulardan bahsetti vazgeçtim.. Ben çocuğuma asla düğün yaptırmam yer tutmam evde kuran okutacağım dedi peygamber efendimiz bile namazın farzını camide sünnetini evinde kılarmış evi bereketli olsun diye hakikaten çok hak verdim.. bizler çocuğumuz için herşeyin en iyisini istiyoruz ve bazen bence abartabiliyoruz kıyafetler düğünler eğlenceler hatırlasa yada hatırlamasa ne olur ki eşime ailesi hiç bir şey yapmamış kıyafette dahil hiç özenmedim içimdede kalmadı diyor abimde aynı şekilde hatta sünnet resimlerini ortadan kadırmış :)) zaten sünnet düğününe gelen çoğu kişi söylene söylene geliyor :)
tabi bunlar benim düşüncem ne olur yanlış anlaşılmasın herşeyin hayırlısı..

Back