Tuvalet Eğitimi 18 aylık oğlumla başım dertte:(((

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

nur_eren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2010
70
0
86
Afyon
her sabah ayrı bir eziyet.uyandığında bezini değiştiriuorum bezini bağlatmak istemiyor.lazımlık aldım ilk seferinde oturuyor sonra ben söylersem anca oturuyor.kendisi demiyor çiş diye.kilotta giydirm,yor öyle çıplak dolaşıyor evin içinde sonrada gidip halıya yapıyor çişini.birde sürekli pipisini tutuyor çekiyor bastırıyor sıkıyor.ardındanda çiş yapıyor ordan anlıyorum zaten çişinin geldiğini ama bazen oturmuyor lazımlığına inatla halıya yapıyor.bir kaç gün sabrettim ama en sonunda dayanamadım sinirlerim bozuluyor bağırıyorum bu sefer.psikolojisininde etkileneceğini biliyorum bir kaç gündür zorlada olsa bağlıyorum altını.
ne yapıcamben yardım lütfen oğlum birde çok yaramaz çok hareketli.üzerini giydirirken bile zor giydiriyorum hep çıplak durmak istiyor.birazdahamı beklemeliyim acab.

Demekki tuvalet eğitimine hazır değil bence hemde erken 18 ay hiç zorlama derim.Bez bağlama üst değiştirme konusuna gelince bizdede öyle 2 yaşındaki kızımın bezini bağlamak için kakasını temizlemek altını açmak için öyle mücadele veriyorumki giyinmekde aynı şekilde peşinden kovalıyorum soymak yada giydirmek için.Bezini bağlayacağın vakit birşeye dikkatini çek yada eline dikkatini çekecek birşey ver o esnada bağla ben öyle yapıyorum

benim yeğenim var temmuzda 4 yaşına giriyo.
daha yeni yeni söylemeye başladı hiç acele etme derim canım

cis kaka söylemesi icin daha cok erken diye düsünüyorum bence hic üstüne gitmeyin daha kötü olur.Alt degistirmeyi ise sevdigi biseyle yada oyunlar oynayarak yapin siz oglunuzu daha iyi tanirsiniz neyi yapmaktan hoslaniryada daha once hic görmedigi degisik bir oyuncak yada bi cisim verip dikkatini ona vermesini saglayabilirsinizumarim bu durumu biran once atlatirsiniz

Okuduğum kadarıyla çok yanlış bir tutum bu...
Hiç bir şekilde zorlamayın, tuvalet eğitimi için 18 ay çok erken...
Aslına bakarsanız "tuvalet eğitimi" diye zorlayıcı bir kavram yok(muş)...
Sizin onu alıştırmaya çalıştığınızın farkında olduğunu hatırlayın.
Tuvalet eğitimi bebeğin kas gelişimi ile ilgili bir durum daha çok...
Sabırlı olup dikkatini bir oyuncağa çekip, altına almaya gitmeden önce kucakta beraber şarkı söyleyerek, başka bir şeye yoğunlaşarak bezini değişitirmeye çalışmakta fayda var..Ve işe yarıyor benim yeğenimde.
Bol temas, bol kucaklaşma, bol kıkırdama, bol öpücük, bol bol oyun ile altını değiştirme sürecinde onun sabırda etmesi kolaylaştırır...
Allah bağışlasın yavrunuzu...

24 ay en ideali bence 18 ay çok erken. bağırmayın altı nı değiştireceğiniziona bildirin anlatın sakin olmasını sağlayın benim oğlumda istemiyor eline oyalanacağı ilgi cekici bir sey veriyorum ancak öyle bezi açılınca hemn poposunu döndürüp oturuyor...

vallahi ben zorlamıyorum kendisi ciş diyor bezini açınca hemen oturuyor lazımlığına yapıyor çişini.ondan sonrasında heryere bende zorlamıyorum zaten hadi gel çiş geldiyse yapalım falandiyorum umursamıyor bile benim oğlum çok inatçı illa kendi dediğim olucak diyor yani.
genelde reklamlara bakarken bağlıyorumaltını ozaman dalmış oluyor kiozaman bile anlıyor bağlıycamı popoyu hop yukarı atıyor
yorumlarınız için teşekkürler

Daha erken değilmi tuvalet eğitimi için.yazdıklarını biz hergün yaşıyoruz ama oyunlarla hallediyorum

bencede çok erken,en az 2 yaşını doldurması gerekiyor,acele etme,biraz kendini bilsinki senin işinde kolaylaşsın canım.benim kızım 26 aylık,bugün çiş eğitiminde 4. günümüz.ilk gün hep altına yaptı,2. gün 3 kez altına yaptı,3. gün 2 kez yaptı,bugün bakalım ne olacak ama baya rahatladım ya.artık anlıyor çişinin yada kakasının geldiğini.geceleri bağlamıyordum altını ama dün gece o uyuduktan sonra bağladım.havalar soğuk üşütüp hasta olmasından korktum.altına yapıyor gece.havalar ısınınca gecede bağlamam artık.gece konusunda siz ne yapıyorsunuz.

bence abartılacak bir hal degil çocugunujzun ki bütün çocuklar aynı giydirmeyip de kaçması oyun istemesinden siz peşine kosunca oyun zannediyo ufaklık benim oglum da öyle benim ogluş 2 5 yasında biz daha alısamadık tuvalete ben üzerine gitmiyorum hiç geçen sene yazın küçüktü kısın tam zamanı idi ama üşütür diye üzerine durmadım bakalım bu yaz biraz anlatıcam ögrenirse ögrenir kızarak bagırarak çocugumun pisikolojisini bozmaya niyetim yok hiç ama.bence anneler tuvalet konusun da sert olmamalı tuvalete alıştırıcam diye çocuga ciddi tramvalar yasatmayın

18 ay çok erken hem kendinizi hem çocuğu üzmeyin ben 20.ayda denedim olmadı zorlamadım hiç şimdi 24 aylık olcak ama annemlere gitceğim için 26.ayda başlaıcam inşallah bitcek bu iş :)

eğer kendisi söylüyorsa bırakmayın bence...ufak kazalar olacaktır halıya koltuğa...sık sık tuvalete götürün..zamanla alışacaktır...

Bence de kendisi söylüyorsa ne güzel işte şimdi sık sık siz götürün ama zorlamadan gülerek eğlendirerek götürün benim kızım da alıştığında 18 aylıktı çok istekliydi her çişe biz koşarak çığlık atarak gidiyorduk çokta seviniyordu çişini yada kakasını yapınca ilk baştan beri kızım klozete alıştı şimdi iki yaşında allaha şükür hiç bir problemimiz olmadı Ama her çocuğun huyu farklı tabi çok inatçı bir çocukla da başa çıkmak çok sabır gerektiriyor...

Son düzenleme:

onun söylemesini beklemeden siz götürün sık sık. tuvalete gitmek istemiyorsa orayı cazip hale getirin, boyama kitapları ya da birkaç müzik aleti koyabilirsiniz mesela. şuanda kaslarını sıkıp- serbest bırakmayı öğreniyor.
birde üniversitede hocamız şöyle demişti:
-tuvalet eğitimi aslında kas kontrolüdür. bu dönemde çocuklar uzun süre tuvaletlerini yapmamayı tercih ederler çünkü kasları sıkmak onlara zevk veriyor ve genelde ebeveynlerin ummadıkları bir anda tuvaletlerini yaparlar, yaptıktan sonra genelde gülerler çünkü ailesine kendinden bir hediye verdiklerini düşünürler.
ne güzel hediye değil mi anneler günüde yaklaşıyor

ayrıca nacizane fikrim, bezi çıkardıktan sonra tekrar bağlamayın. bu yapılan en büyük hatalardan biri. gece uykuya daldıktan sonra bağlayın sabah uyanmadan açın. aslında gece de bez bağlamayıp ara sıra tuvalete götürürseniz çok iyi olur bence.

ne güzel hediye ama zaten bezini çıkarıp bağladık ondan kafası karıştı çocuğun ben hiç hadi artık tuvalete götüreyimde alışsın demedim kendisi söyledi bende zorlamadım.bir kaç gün çok iyiydi babamız evde değildi ozaman gayetiyi yapıyordu babası gelince şımarıp yerlere yapmaya başladı sonrada sanırım unuttu artık bağlıyorum altını aman zor iş vallahi yaza bakıcaz artık en azından çıplak dolaşsada üşütmez.

klozete oturmaktan korkuyor ama eliniiçine sokmaktan korkmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…