vallahi ben zorlamıyorum kendisi ciş diyor bezini açınca hemen oturuyor lazımlığına yapıyor çişini.ondan sonrasında heryerebende zorlamıyorum zaten hadi gel çiş geldiyse yapalım falandiyorum umursamıyor bile benim oğlum çok inatçı illa kendi dediğim olucak diyor yani.
genelde reklamlara bakarken bağlıyorumaltını ozaman dalmış oluyor kiozaman bile anlıyor bağlıycamı popoyu hop yukarı atıyor
yorumlarınız için teşekkürler
her sabah ayrı bir eziyet.uyandığında bezini değiştiriuorum bezini bağlatmak istemiyor.lazımlık aldım ilk seferinde oturuyor sonra ben söylersem anca oturuyor.kendisi demiyor çiş diye.kilotta giydirm,yor öyle çıplak dolaşıyor evin içinde sonrada gidip halıya yapıyor çişini.birde sürekli pipisini tutuyor çekiyor bastırıyor sıkıyor.ardındanda çiş yapıyor ordan anlıyorum zaten çişinin geldiğini ama bazen oturmuyor lazımlığına inatla halıya yapıyor.bir kaç gün sabrettim ama en sonunda dayanamadım sinirlerim bozuluyor bağırıyorum bu sefer.psikolojisininde etkileneceğini biliyorum bir kaç gündür zorlada olsa bağlıyorum altını.
ne yapıcamben yardım lütfen oğlum birde çok yaramaz çok hareketli.üzerini giydirirken bile zor giydiriyorum hep çıplak durmak istiyor.birazdahamı beklemeliyim acab.
onun söylemesini beklemeden siz götürün sık sık. tuvalete gitmek istemiyorsa orayı cazip hale getirin, boyama kitapları ya da birkaç müzik aleti koyabilirsiniz mesela. şuanda kaslarını sıkıp- serbest bırakmayı öğreniyor.
birde üniversitede hocamız şöyle demişti:
-tuvalet eğitimi aslında kas kontrolüdür. bu dönemde çocuklar uzun süre tuvaletlerini yapmamayı tercih ederler çünkü kasları sıkmak onlara zevk veriyor ve genelde ebeveynlerin ummadıkları bir anda tuvaletlerini yaparlar, yaptıktan sonra genelde gülerler çünkü ailesine kendinden bir hediye verdiklerini düşünürler.
ne güzel hediye değil mianneler günüde yaklaşıyor
ayrıca nacizane fikrim, bezi çıkardıktan sonra tekrar bağlamayın. bu yapılan en büyük hatalardan biri. gece uykuya daldıktan sonra bağlayın sabah uyanmadan açın. aslında gece de bez bağlamayıp ara sıra tuvalete götürürseniz çok iyi olur bence.
Bence de kendisi söylüyorsa ne güzel işte şimdi sık sık siz götürün ama zorlamadan gülerek eğlendirerek götürün benim kızım da alıştığında 18 aylıktı çok istekliydi her çişe biz koşarak çığlık atarak gidiyorduk çokta seviniyordu çişini yada kakasını yapınca ilk baştan beri kızım klozete alıştı şimdi iki yaşında allaha şükür hiç bir problemimiz olmadı Ama her çocuğun huyu farklı tabi çok inatçı bir çocukla da başa çıkmak çok sabır gerektiriyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?