18 aylık oglum konuşmuyor

Oğlum iki buçuk yaşında, yeni konusmaya başladı. Elbette kendince cumleleri bile vardı ama yeni kelimeleri söyleme konusunda kendine güveni yoktu, biraz uğraşarak bunu aşmasını sağladım. Yani 17 ay çok erken bir kere.

Ekrani bırakıp kitaplara oyunlara dönmüşsünüz tebrik ederim. Ben de bir dönem yasadım, sizi çok iyi anlıyorum. O vicdan azabı insanı öldürüyor. Böylesi çok zor ama çocuk için de bizim için de en iyisi bu tabii.

Komutları anlıyorsa, göz teması kuruyorsa, tekrarlayan hareketlerde bulunmuyorsa korkmayın. Parmak ucu yürüme iki yasa kadar sürebiliyor.

Oyun oynarken tekrarlı cümle kurmalısınız. Bu neymiş araba? Kırmızı araba? Kırmızı araba oğluma geliyor. Kırmızı araba şimdi gidiyor düt düütt gibi. Bu ekmek. Ekmek yedim hamm. Oğlum ekmek ister mi? Ekmek hamm vs gibi. Sonra yarım yamalakta olsa emin olun ilgisini çeken kelimeleri söylüyorlar.

Tek taraflı iletişim olduğu için çocuklarda konuşmayı geciktirebiliyor. Ve geçenlerde okumuştum, çocukların kafatası büyüklere göre çok daha ince yapıdaymış. Radyasyondan büyüklere oranla kat kat fazla etkileniyorlarmış haliyle. Bizim zamanımızda biz izlesek bile kısıtlıydı. Çizgi film sadece haftasonları sabah erken olurdu. Şimdi düz tv de bile sayısız çizgi film kanalı var. Biri bitse diğeri başlıyor. Youtube zaten derya deniz. Çocuk için tv vakti bitti olayı yok. Bizler fiziksel aktivite de yapar oyun da kurar oynardık. 1 saat çizgi filmse 7 8 saat sokaklarda çamurla tencere yapardık. Şimdi çocuklarda o oyun kuruculuk, oyun oynama iletişim yok. TV izleme olayı da olunca iletişim tamamen kesiliyor.

17 aylık erkek bebek konuşsa sasirin bence
Arkadaşın bebeği 9 aylıktı baba- anne diyordu. Benimki ile arasında 40 gün vardı. Sürekli seninki geç konuşuyor vs derdi. Benimki 2 yaşında konuşmaya başladı. Dedim benimki geç konuşmadı seninki erken konuştu. lütfen çocuğuma teşhis koyma. Böyle ebeveynler yüzünden insanlarda "acaba" oluyor malesef

Tabiki saatlerce oturmuyordu,Yemeğini hazırlarken yada temizlik sırasında bıktıgı zaman artık acıyordum 20 dk izliyordu. Ama baya derin derin izliyordu yani. Beni bu kadar strese sokan şey görümcem kaynanam yani onun cocukları söyle su zaman konustu da iste hic tv izleyemiyordu da. Söyle zekiler böyle seyler falan filan. Gına geldi ve ben strese meyilliyim zaten iyice kendimi suçladım ve suan sürekli ne zaman konusacak diye bakıp duruyorum

Evet erken emekledi 5. Ayı bittiği gibi mesela hani. 10 aylıkken yürüdü. 7. Ayında oturmaya basladı öyle diyim doktora sordık neden sonradan oturdu diye valla bitane de bizim evde var fizyoterapistler ile bile görüstüm bir sonuca ulasamadık dogası böyle demekki dedi

Herseyi anlıyor hic problemimiz yok, ekran konusunda ben calısan biriydim ücretsiz izne cıktım evde biraz problemler oldu bu görümce kaynna ile ben baya stresli bi dönemden gecrim ve kendime döndüm cocugun gelisimi falan hikaye oldu yeme icme degil tabiki bu tip şeyler acısından. Simdi tekrar özüme döndüm

Reactions: Kuf
bende emeklemeden oturmadan yürümüşüm bir dahada kimse oturduğumu görmedi zaten
kurtlu demek ki oda benim gibi yapacak bir şey yok.
18 ay erken merak etmeyin konusur

Abartmayın ya 20 dk dan ne olacak. İzlesin arada kendi de sakinleşir dinlenir. Siz de iki işinizi halledersiniz. Yoksa çocuk sürekli ilgi istiyor gerçekten zor. Biz eşimle bu ara oturup yemek yiyemiyoruz resmen. Hafta sonu en azından akşam başlasak mı çizgi filme falan diyorduk. Yine de 2 yaşına kadar sabretmeye çalışıcam.
Geçen burada bir konu vardı. 13 aylık bebek annesi kpss çalışıyor doğduğundan beri besleyip besleyip ekran önüne bırakıp ders çalışıyormuş. Mesela onun çocuğu Bayağı kötü durumdaydı. İletişime kapalıydı tamamen. Ekran öyle durumlarda zararlı bence.

Bence şöyle,hani derler ya eskiden bir çocuğu bir köy büyütürmüş diye,biz TV izlesek bile geniş aile içindeydik, komşuluk çok fazlaydı,çocuk büyüklerden eve gelen misafirden bile birçok şey duyup öğreniyordu,evet TV izlemisizdir ama şimdiki çocuklar gibi hayattan koparcasina değil.belki bir bakıp bir babaanne-anneanne-dede ile konuşuyorduk ya da onlar konuşuyordu,laf atıyordu,şunu getir bunu götür gibi komutlar veriyordu,şimdi öyle değil,anneler işle meşgul çocuklar TV başında,karışan yok laf atan yok, bence etkisi o yüzden fazla.ben çocuklarıma 2,5-3 yaşına kadar TV telefon tablet asla vermedim,evet oyalamasi zor ama bir şekilde alışıyor anne de çocukta, yukarıda birisi 30-45 dk kendinize vakit ayırın demiş,o sıra izlesin demek istedi galiba ama değil 30 dakika 5 dakika bile izletmeyin,ileride dikkat dağınıklığı ile uğraşmayın,mekanik çocuklar olmasınlar

Cok üZüldüm cocuk adına, cok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…