- 14 Nisan 2025
- 4
- -1
- 1
- 31
- Konu Sahibi anneysen00
-
18 aylik cocuk 9 saat tv gördüyse o cocuk tabii ki göz temasi kurmaz, ilgisi cabuk dagilir vsBebeğime 18 aylık 1 yıldır kayınvalidem bakıyor.hafta sonu izinliyken oğlumda bir kaç durum gözlemledim . İsmini söylediğimde bakmama göz teması kurmama bazen parmak ucunda yürüme oyunu bizimle değil de tek oynama isteği . Hergun 9 saat Tv ekranına maruz kalmış sizce kuruntu mu yoksa şüphelerimde haklılık payı var mı
bu arada bahsettiginiz seylerin hicbiri 18 aylik bir bebek icin normal degil. kuruntu yapmiyorsunuz yani. vakit kaybetmeden bir uzmana goturun cocuguBebeğime 18 aylık 1 yıldır kayınvalidem bakıyor.hafta sonu izinliyken oğlumda bir kaç durum gözlemledim . İsmini söylediğimde bakmama göz teması kurmama bazen parmak ucunda yürüme oyunu bizimle değil de tek oynama isteği . Hergun 9 saat Tv ekranına maruz kalmış sizce kuruntu mu yoksa şüphelerimde haklılık payı var mı
Uyaran eksikligide olabilir, ancak doktora goturmeden asla emin olamazsinizBebeğime 18 aylık 1 yıldır kayınvalidem bakıyor.hafta sonu izinliyken oğlumda bir kaç durum gözlemledim . İsmini söylediğimde bakmama göz teması kurmama bazen parmak ucunda yürüme oyunu bizimle değil de tek oynama isteği . Hergun 9 saat Tv ekranına maruz kalmış sizce kuruntu mu yoksa şüphelerimde haklılık payı var mı
Hayır tabiki Tv izlediğini biliyorum ama sürekli olarak değil akşam aldığımızda da oyun oynamaktan aklına gelmıyor yatacağı zaman istiyor bizde Hıc bu şekilde düşünmedik normalde de biseye odaklıyken ismine tepki vermez ama daha sonrasında verirdi ama şuan göz teması kurmak istemıyor bunu yeni fark ettim müzik ile etrafında dönüyordu dans ediyor diye düşünüyorduk müziksiz yapması dikkatimi çekti1 yıldır 9 saat ekrana maruz kaldığını bilmiyor muydunuz? Bu gözlemleri haftasonu izninizde mi fark ettiniz? Çocuğunuzu hiç mi görmüyorsunuz, hiç mi konuşmuyorsunuz anlamadım ki. Sanki 1 yıldır ilk defa bu haftasonu görmüş gibi yazmışsınız.
Anne baba açıyor bisey isterken bu diyor bazen dede alo falan diyor9 saat mi aman allahim. o cocuga bakmak mi oluyor simdi? ekran konusunda cok kati biri degilim hatta burada insanlari elestirdigim de olmustur ama bahsettiginiz sey cocuk istismarina giriyor artik. otizm degilse bile bu gidisle olacak. kelimeleri var mi hic konusuyor mu?
Yani çocuk 6 aylık dan beri TV ile buyutuluyorsa o bkamak olmuyor. Küçücük bebeğe zarar oluyor. Bebeğiniz uyaran eksikliği de olabilir otizmde bunun kararını biz veremeyiz. Fakat sizin yapacağınız en önemli iş kv bakacaksa sıfır ekran bol park market kalabalık komşu çocuk ortamlarda bulundurmak. Ayrıca , bir uzman doktora götürmek.Bebeğime 18 aylık 1 yıldır kayınvalidem bakıyor.hafta sonu izinliyken oğlumda bir kaç durum gözlemledim . İsmini söylediğimde bakmama göz teması kurmama bazen parmak ucunda yürüme oyunu bizimle değil de tek oynama isteği . Hergun 9 saat Tv ekranına maruz kalmış sizce kuruntu mu yoksa şüphelerimde haklılık payı var mı
Ekrana karşı biri değilim 3.5 yaşında oğlum var günde Max 2 saat tv hakkı var oda aralıklarla Max diyorum çünkü genelde 45 dk 1 saat kadar açıyorum istisna durumlarda Max 2 saati bulur ben oğlumda şunu farkettim benim kontrolüm dışında anneanne babaanne vs bırakmak zorunda kaldığımda fazla ekrana maruz kalırsa sabaha kadar sürekli sayıklıyor, uyanıp çığlık çığlığa bağırıyor sizin çocuğunuzda otizm değil ama uyaran eksikliği var bence biran önce önüne geçin gerekirse kreşe gitsin bu bakmak değil çünküBebeğime 18 aylık 1 yıldır kayınvalidem bakıyor.hafta sonu izinliyken oğlumda bir kaç durum gözlemledim . İsmini söylediğimde bakmama göz teması kurmama bazen parmak ucunda yürüme oyunu bizimle değil de tek oynama isteği . Hergun 9 saat Tv ekranına maruz kalmış sizce kuruntu mu yoksa şüphelerimde haklılık payı var mı
Çok haklısınız gerçekten elimizde olmuyor malesef kimse bırakmaz bilerek çocuğunu ama yaşlı insanlar uyarsan da yapacaklarını yapıyorlar işte bilmiyorum tamamen yasakladım tepkimizi gösterdik birde doktorumuzla konuyu görüşelim içimiz rahat etsin ama aramıyor Tv yi de Bgun hiç açılmamış akşam da açmadık umarım düşündüğüm gibi degildir gercekten bu durumda olan anneler daha iyi anlayabilir vermesinler demek çok kolay gözünüz görmüyor sonuçtaEkrana karşı biri değilim 3.5 yaşında oğlum var günde Max 2 saat tv hakkı var oda aralıklarla Max diyorum çünkü genelde 45 dk 1 saat kadar açıyorum istisna durumlarda Max 2 saati bulur ben oğlumda şunu farkettim benim kontrolüm dışında anneanne babaanne vs bırakmak zorunda kaldığımda fazla ekrana maruz kalırsa sabaha kadar sürekli sayıklıyor, uyanıp çığlık çığlığa bağırıyor sizin çocuğunuzda otizm değil ama uyaran eksikliği var bence biran önce önüne geçin gerekirse kreşe gitsin bu bakmak değil çünkü
Annesi televizyon bu çocuğun.Soyleyin de o götürsünBebeğime 18 aylık 1 yıldır kayınvalidem bakıyor.hafta sonu izinliyken oğlumda bir kaç durum gözlemledim . İsmini söylediğimde bakmama göz teması kurmama bazen parmak ucunda yürüme oyunu bizimle değil de tek oynama isteği . Hergun 9 saat Tv ekranına maruz kalmış sizce kuruntu mu yoksa şüphelerimde haklılık payı var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?