18 aylık erkek bebek otizim mi?

anneysen00

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2025
4
-1
1
31
Bebeğime 18 aylık 1 yıldır kayınvalidem bakıyor.hafta sonu izinliyken oğlumda bir kaç durum gözlemledim . İsmini söylediğimde bakmama göz teması kurmama bazen parmak ucunda yürüme oyunu bizimle değil de tek oynama isteği . Hergun 9 saat Tv ekranına maruz kalmış sizce kuruntu mu yoksa şüphelerimde haklılık payı var mı

9 saat mi aman allahim. o cocuga bakmak mi oluyor simdi? ekran konusunda cok kati biri degilim hatta burada insanlari elestirdigim de olmustur ama bahsettiginiz sey cocuk istismarina giriyor artik. otizm degilse bile bu gidisle olacak. kelimeleri var mi hic konusuyor mu?

18 aylik cocuk 9 saat tv gördüyse o cocuk tabii ki göz temasi kurmaz, ilgisi cabuk dagilir vs
yazik gunah gercekten cok üzüldüm cocuga, oyle büyük bir kötülük ediyorsunuz ama ciddiyetini farkinda degilsiniz

bu arada bahsettiginiz seylerin hicbiri 18 aylik bir bebek icin normal degil. kuruntu yapmiyorsunuz yani. vakit kaybetmeden bir uzmana goturun cocugu

Uyaran eksikligide olabilir, ancak doktora goturmeden asla emin olamazsiniz

1 yıldır 9 saat ekrana maruz kaldığını bilmiyor muydunuz? Bu gözlemleri haftasonu izninizde mi fark ettiniz? Çocuğunuzu hiç mi görmüyorsunuz, hiç mi konuşmuyorsunuz anlamadım ki. Sanki 1 yıldır ilk defa bu haftasonu görmüş gibi yazmışsınız.

Günde kaç saat çalışıyorsunuz ki 9 saat ekran izliyor bu çocuk hiçmi gündüz uykusu uyumamış hiç mi yemek yemedi hiç mi parka çıkarılmadı 1 yılda .
Kayınvalideye hiç mi tembıh etmedınız hiç mi çocuğunuz eve gıdınce ağlamadı tv die hıc mi farkına varamadınız
Haftasonları çocuğunuz yanınızdaysa tv için ortalığı yıkması gerekirdi muhtemelen ?

Hayır tabiki Tv izlediğini biliyorum ama sürekli olarak değil akşam aldığımızda da oyun oynamaktan aklına gelmıyor yatacağı zaman istiyor bizde Hıc bu şekilde düşünmedik normalde de biseye odaklıyken ismine tepki vermez ama daha sonrasında verirdi ama şuan göz teması kurmak istemıyor bunu yeni fark ettim müzik ile etrafında dönüyordu dans ediyor diye düşünüyorduk müziksiz yapması dikkatimi çekti

Anne baba açıyor bisey isterken bu diyor bazen dede alo falan diyor

Ekran karşıtı değilim ama bir sınırı olmalı. 9 saat nedir? Hemen doktora götürün. Ve ekranı sıfırlayın. Bu çocuk artık asla ekran izlememeli. 5 dakika bile baksa onu geriye götürür. Kayınvalide belli ki çocuk bakamıyor ve bu yüzden ekran açıyor. Ya işten çıkın ya da bir kamera düzeneği kurup bakıcı tutun. Haftasonu izninizde farketmiş olmanız da garip. İşten geldiğinizde de ekran aynen devam demek ki.

Yani çocuk 6 aylık dan beri TV ile buyutuluyorsa o bkamak olmuyor. Küçücük bebeğe zarar oluyor. Bebeğiniz uyaran eksikliği de olabilir otizmde bunun kararını biz veremeyiz. Fakat sizin yapacağınız en önemli iş kv bakacaksa sıfır ekran bol park market kalabalık komşu çocuk ortamlarda bulundurmak. Ayrıca , bir uzman doktora götürmek.

Ekrana karşı biri değilim 3.5 yaşında oğlum var günde Max 2 saat tv hakkı var oda aralıklarla Max diyorum çünkü genelde 45 dk 1 saat kadar açıyorum istisna durumlarda Max 2 saati bulur ben oğlumda şunu farkettim benim kontrolüm dışında anneanne babaanne vs bırakmak zorunda kaldığımda fazla ekrana maruz kalırsa sabaha kadar sürekli sayıklıyor, uyanıp çığlık çığlığa bağırıyor sizin çocuğunuzda otizm değil ama uyaran eksikliği var bence biran önce önüne geçin gerekirse kreşe gitsin bu bakmak değil çünkü

Çok haklısınız gerçekten elimizde olmuyor malesef kimse bırakmaz bilerek çocuğunu ama yaşlı insanlar uyarsan da yapacaklarını yapıyorlar işte bilmiyorum tamamen yasakladım tepkimizi gösterdik birde doktorumuzla konuyu görüşelim içimiz rahat etsin ama aramıyor Tv yi de Bgun hiç açılmamış akşam da açmadık umarım düşündüğüm gibi degildir gercekten bu durumda olan anneler daha iyi anlayabilir vermesinler demek çok kolay gözünüz görmüyor sonuçta

Annesi televizyon bu çocuğun.Soyleyin de o götürsün

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun. Ewet anlatıgınız seyler otizm belirtisi maalesef cocugunuzu Tv telefon ve hareketli oyuncaklardan uzak tutun. Bu anlatıklarınız işitmede olabilir. Bir kulak doktoru na götürün konusması kaç kelime anlaşılır mı yoksa sadece bebek dilindemi, ben diyormu. Top oynuyor mu sadece döndürüyor mu. Çamaşır makinesi izliyor mu. Tv otizm yapmaz ama tanıyı geciktirir. Çünkü 3 yasında önce Tv izlemek geri kalmasına sebeb oluyor. Duyu bütünlüğü kalmıyor. Eğitici oyunlar alın. İşitme sorunu. Duyu bütünleme sorunu gelşim geriliği gibi hastalıklar tedavi edilmezse ve erken önlem alınmazsa yanı sıra otizm de gelişebilir. Cocugunuzu bu konularla ilgili doktorlara götürün. En önemlisi başka cocuklarla oynuyor mu lütfen sosyelleştirin cocugunuzu oyun alanlarına götürün

Ben anane babaannelere de üzülüyorum,küçük çocuğa bakmak çok zor belki dört beş yaştan sonra bakabilirler ama gerçekten dört yaş altı çocuğa bakmak bizler için bile zor.Bu nedenle ileri yaş babaanne ananelerle büyüyen çocuklar maalesef ekrana maruz kalıyor saatlerce.En azından yarı zamanlı bakıcı tutup yarı zamanlı baktirilmali.Yani 9 saat ekran istismara giriyor kesinlikle.Ekran otizm yapmaz ama otizme benzer tepkiler vermesine neden olur.Bu saatten sonra asla ekran vermeyin ve gidişata bakın ,bir uzmana da götürün mutlaka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…