Bebek Beslenmesi 18 aylık çoçuğum iştahsız

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

burcuu12

SABRIMA SÜKÛT EKLEDİM, TEVEKKÜLDEYİM...
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2020
31
102
32
kızlar kızım nerdeyse bişey yemio arada canı isterse yio ne yapmam gerekio

Emziriyormusunuz?

Tabagina yemek koyunca biraz süsleyin, misal gülen yüz sekli verin,

Tevafuk olmuş benim oğlum da 18 aylık ve ağzına verdiğim şeylerin çoğunu tükürüyo yemiyo iştahı çok azaldı resmen eskisine oranla 3 de 1 yiyo

Öncelikle üzülmeyin ben de kendimi çok üzmüştüm geçecek diyenlere aldırmadım. Oturup çaresizlikten 3 yaşına gelene kadar kaç öğün daha beslemem gerekiyor diye saymıştım bir keresinde. Sürekli pürüzsüz sebze çorbaları vermek zorundaydım çiğneyebildiği şeyleri benim elimden yemiyordu. Önüne koyunca da bi tane yiyip gerisini yere atıyordu. Artık hiçbir şey yememe noktasına geldi bazı günler aç geçiyordu her şeyi denedim tatlı kekleri bile yemiyordu. Ha bir de saatlerce ağzında tutuyordu.
20 aylıkken emzirmeyi bıraktım dişlerinde yatarken emdiği için lekeler oluşunca. Ben çalıştığım için annem bakıyor, iştahının yerine geldiğini söyleyince o haftasonu ona özel sabah mama ve çorba gibi şeyler yapmayı bıraktım. Sabah omlet akşam bi nebze bazen tabağına koyunca yediği köfte pilav gibi şeyler koydum. Öğleni geçiştirdim bu arada iyice acıkması için. O gün bugündür değişime inanamıyorum. Çoğu şeyi yemeye başladı. Demek ki sütüm yetiyormuş yemek istemiyorsa aç olmadığı ve ben onunla inatlaştığım içinmiş. Artık ısrar etmeyi bıraktım. Bir kez soruyorum örneğin armut (eskiden hiç yememişti) hayır derse iyi sen bilirsin diyip masanın üstüne koyup çıkıyorum. Alıp yiyor her seferinde. Bu anlattığım değilim bir haftada oldu tabi ki çabalayın ama kendinizi üzmeyin zamanı gelince yiyeceğine inanın , zorlamayın.

Allah beterinden korusun ama gerçekten bazen çok bunalıyorum bu gün mesela 12 st boyunca sadece birkaç çubuk kraker ve yarım biberon süt içti 1.5 yaşını geçkin bir çocukta bu normal değilki. Ağlama noktasına geldim . Eşim sağolsun çık bi markete git dedi nefes al dedi çıktım inanın yolda ağlayacaktım resmen . Rabbim sabrımızı artırsın gerçekten iştahsız bebek annesinin saçını ağartır bembeyaz yapar büyüyene kadar 🙄🙈

X