18 aylık bebek uzun süre ağlama ne yapmam lazım

Nedesemolmuyor1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
2.980
1.470
133
32
Bebeğime tek bakıyorum bir buçuk senedir babası da yok ayrıyız tek başımayım ailem de başka şehirde şey için söylüyorum arada devredeceğim birisi yok. Sabah 8-9 dan akşam 9 hucuk -10-11 e kadar herşey okey ilgileniyorum evle çocukla herşeyi yapıyorum enerjim sabrım tamam ama bazı geceler uyku öncesi delirmiş gibi ağlıyo ya uyumamak için ya da bişey için ağlamaya başlıyo sonra vazgeçiyo unutuyo ama ağlama faslı devam ediyor neye ağladığı belli değil ikna da olmuyo yarım saat bir saat ağlıyo ne yapsam ikna olmuyo tel verirsem susuyo İnt kapatıyorm masal açıyo ya da foto bakıyo karıştırıyor öyle ama vermek istemiyorum tel alışmasını istemiyorum bu şekilde vermiyorum ama susmuyo içeri gitmek istiyo git diyorum yataktan indiriyorum inmiyo geri yataga koyuyorum gene ağlıyo susmadan ağlıyo ve ben bütün gün herşeyle tek ilgilendiğim için artık gün sonunda ne enerjim ne sabrım kalmıyo sussa uyumasa tamam az oyalansın geri uyutmayı denerim ama susmuyo ki susmuyo bağır çağır ağlıyo ne yapmam lazım bu konuda çünkü gün sonunda artık nefes almak istiyorum Sabrım da halim de kalmıyo böyle olunca sinirlerim zıplıyo git diyorum gitmiyo ikna etmeye çalışıyorum oyuncak vs olmuyor kendi haline bırakıyorum gene susmuyo napıcamı şaşırıyorum böyle olunca tam 45 dk ağladı yani delirmek üzere oluyorm böyle olunca

Gün içerisinde fazla uyaranmı alıyor ? Belkide kabus görüp korkuyordur. Sakinleşsin diye telefonu vermeyin. Benim kızımında doğduğundan beri böyle belirli dönemlerinde oldu uyku arasında uyanıp yarım saat ağlamaları. Yatağa yanına girin sarılıp sakinleştirmeye çalışın kendiniz masal anlatın ninni söyleyin. Ben hep böyle yapıyorum.

Eşiniz yoksa bütün gün evde çocuklasınız geçiminizi nasıl sağlıyorsunuz?

Eşim karşılıyo giderlerimi

Uyuyup ağlayarak uyanmıyor yani öyle oldugu oluyo da emince geri uyuyo o zaman. Bu uykuya geçiş aşamasında oluyo uyumuycam diye ağlıyo fazla uyaran almıyo ekransız büyütüyorm gün içerisinde evde öyle vakit geçiriyoruz bazen böyle yapıyo 2 bucukta uyandı gündüz 10 du saat uyumamak için başladı ağlamaya bi daha da susmadı ne masal ne ninni ne masaj ikna olmuyo daha çok bağırıyo

İçeriyi gösterdi mesela öyle yapınca bırakıyorm genelde ben yatıcam gelmiycem sen oyna diyorum biraz oyalanıyo yerde çekmeceyle vs sonra tekrar uyutmayı deniyorum. Gene yere bıraktım inmek istemedi yataktan geri aldım yatağa gene ağladı sende gel diyo gelmiycem yatmak istiyorum dedim her zamanki gibi gene ağladı susmadı oyna diyorum oynamıyo gel diyorum gelmiyo oyuncakla oynuyoruz 2 dk susuyo geri ağlıyo masaj yapıyım diyorum gıdıklama vs yapardım gülerdi ona da yok hiç bişey işe yaramıyo böyle ağladığında

Çocuğun uyku saatini kaçırıyor olabilirsiniz, o yüzden çıldırıyor olabilir.Ekran veriyosaniz o da çok hırçınlık ve ağlama krizlerine neden olur.Benimde kızım 15 aylık ne zaman ekran versem ayarları bozuluyor ve ben ekranı sifirlamaya çalışıyorum.Bende tek bakıyorum çok zor bazen çıldıracak gibi oluyorum ama elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.Gündüz iki kez dışarı cikarin temiz havada, parkta oynasın bı saat yoruldun gece çok daha iyi uyur Benim kızımda öyle oluyor Bol sabirlar size.

Herkes bir şey söylemiş lakin kimse de dememiş ki babasını özlediği için olabilir. Babası ile yeterince vakit geçiriyor mu. Özlediği için bu kadar hırçın olabilir bunu bi düşünün derim...

Sıfır ekran ilerliyorm aslında sadece fotoğraf bakıyor bi de masal kitabı olan uygulama var ona bakıyo başka uygulamara tıklar ama internet kapattıgım için açılmaz geri kapatır bu kadar ekran var tv video vs yok
Tam uyuycaktı telefonda bi şarkı çaldı kızımın sevdiği şarkı onu duyunca kalktı açmayınca ağladı bi daha da susmadı dışarıda çıkıyoruz ama her gün çıkamıyorum hem yemek kahvaltı hem ye topla bulaşıklar yerken döküyo üst değiştir çocugu yıka vs hepsini zor yapıyorum hatta yapamıyorum bile dışarı çıktığımda hiç yapamıyorum ve çok yoruluyorum gerçekten o yüzden her gün çıkamıyoruz

Günde 2 kez çıktıgınızda yemeği nasıl hazırlıyorsunuz acıkmış oluyo çünkü gelince

Herkes bir şey söylemiş lakin kimse de dememiş ki babasını özlediği için olabilir. Babası ile yeterince vakit geçiriyor mu. Özlediği için bu kadar hırçın olabilir bunu bi düşünün derim...
3 aylıktan beri ayrılar ama her hafta görüyor yeterli değil belki ama şartlar şuan böyle fazlasını yapma imkanımız yok

İlk sorum sizin mentaliniz nasıl ?
Çocuğa gün içinde sizden ne geçtiği de önemli. Gün sonu uyutma çabanızda baskıcı mısınız ? Mesela sinirlenir misiniz zorlar mısınız ?
Bir travması olabilir uyku ile ilgili. Yataktan iniyor oynamaya gidiyor diyorsunuz ya,bana yataktan yani uykuya geçişten kaçıyor gibi geldi. Kendi yatağınızda denediniz mi
Uyuduktan sonra onu taşırsınız.

Benim mentalim sağlıklı değil ama yansıtmıyorum sakinim sinirlenmem kolay kızmam bagırmam döker saçar kırar sorun etmem uyku konusunda baskıcı değilim çabalarım uyumazsa biraz bırakırım serbest ama böyle çok fazla zorladıgında tabi ister istemez sinirleniyorm en sonunda artık bi aşamadan sonra. Ama genel olarak zorlamam zorla uyutmaya çalışmam zaten uyumaz da zorla. kendi yatağımda uyuturum hep zaten böyle ağlaması da her gece olmuyo arada oluyo ama susturamayınca cidden çaresiz hissediyorum çünkü çok ağlıyo uzun ağlıyo neye ağlıyo belli de değil ve cidden artık gün sonunda tükenmiş oluyorum sabrım çok zorlanıyo o aşamada ne yapacagımı bilemiyorum çünkü ikna olmuyo böyle oldugunda biraz inatçı. Ama her gün böyle değil bazen böyle oluyo

sen yansıtmamaya çalışıyorsun eminim yansıtmadığını da düşünüyorsun ancak bebekle anne bir bütün ruh halin onu öyle etkiliyor ki. ağzından çok tatlı cümleler dökülüyordur ama için kan ağlıyorsa çocuk gerçek hissini anlıyor maalesef. kendi hissiymiş gibi sahipleniyor.

Doğrudur keşke öyle olmasa ama bu kadarına yapabileceğim bişey yok maalesef çok zor şeyler yaşıyoruz sadece bir ayrılık değil bu kadar psikolojimin sağlam olması bile şükür deyim istemesem de yaşadığım stresten arınamam sıkıntı bitmeden malesef umarum atlatırız herşey normale döner

Bu kısmı aynı benim kızım. Yataktan inip diğer odayı görmek istediğinde orada önceden aklında kalan bir nesne için gidiyoruz , bazen sadece perdeyi aralayıp sokağa bakıyor.
Evde yerini değitirdiğimiz ya da eve yeni aldığımız bir eşyayı da tam uyku saati hatırlayıp göresi geliyor.(Mesela bugün daha önce duvara sabitlediğimiz eşyayı çıkardığımız için duvardaki iki delik farklı geldi, defalarca kez gidip parmaklarını o deliklere soktu. Bunun için her defasında beni de götürdü)

Günaydın arkadaşım.

Öncelikle Allahım yardımcınız olsun inşallah.

Dönem dönem ben de tek başıma olduğum için az çok tahmin edebiliyorum en azından olayın bu kısmını.

Tabii ki babayı özlüyordur,senin duygularını hissediyordur vs ama bence uyku saatlerini atlıyorsun gibime geldi.

Mesela bizim kız uyku saatini yarım saat gecikse ağlama krizlerini avutmak çok zor oluyor.

Yarım saat erken uyutmayı denesen… Uyku öncesi ılık yıkasan… Yemek az yap ama park seviyorsa parka çıkar bence. Ben günlük yemek yapamıyorum ne yalan söyleyeyim. Bir de bizim kız her gün parkı da istemez,günlerce evden çıkmadan yaşadığımız oldu.

Allahım izin verirse kreş zamanı geliyor yeni bir düzen kurarsın inşallah.

Ben o kadar yalnız kaldım ki kendimce çözümü uyku saatlerini ayarlamakla buldum. Çünkü bebeler uyumazsa biz anneler asla oturamıyoruz.

Çok uzattım.

Allahım güç kuvvet versin inşallah arkadaşım hepimize.

Ay o kadar zor okudum ki kendi o günlerimizi hatırladım. Sizinki gece yatarken yapıyormış, benimki sabah uyanınca yapardı. Me yapsam kabahat. Perdeyi açsam kızar, açmasam kızar. Tulumunu tersten açmaya çalışır, açılmaz, kızar, doğrusunu gösteririm, kızar.
Ben çocuk yaşını geçene kadar tekrar hamilelik hayal ediyordum. Yaşı geçti, bu ağlama evresi geldi, ben tekrar çocuk istemiyorum.
Geçiyor. Geçti benimkinin ağlamaları şimdi. Çok yıprandım. Ama artık öyle ağlamıyor. Bu da bir faz ve bitiyor.
Arada uyuyor mu? Yoksa sabah 8 de kalkıp akşam 9-10-11 de mi yatıyor?

18 ayda kızımda böyleydi. Gündüz uykusundan çıldırmış gibi ağlayarak uyanır uzun bi süre sakinleşmezdi. Ne yapsam işe yaramıyodu. 18 ayın özelliği bu bence.

Gündüz kaç uyku yapıyor? Sabah kaçta uyanıyor? Bunlar önemli. 2 buçuk yaşındaki oğlum gündüz tek uyku yapıyordu, anlattığınız gibiydi. Gündüz uykusunu kaldırdım. Şimdi o da rahat ben de.
Siz 2 uyku yapıyorsanız teke düşürün bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…