• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

18 aylık bebek tırnak yiyor :((

yazfey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
1.646
1.725
133
Herkese merhaba,
Eşim tırnak yiyor maalesef. Geçenlerde 18 aylık kızımın da tırnak yediğini farkettim. Eli ağzında kıtır kıtır sesler çıkartıyor. Hatta bir seferinde tırnağını kopartmış elime verdi :KK43:( Babasından görmediğine eminim çünkü ben evde sürekli uyarıyorum. Genetik olabilir mi acaba? Bu tırnak yeme meselesi kalıcı mıdır ya da dönemsel bir şey mi? Bu kadar küçük yaşta ortaya çıkar mı? Yememesi için ne yapabiliriz? Çocuğu tırnak yiyen tecrübeli annelerden yardım bekliyorum.
Çok teşekkürler.

Hem kısa kesin hemde acı oje sürmeyi deneyin bence kesin babada görmüştür algıları aşırı açık oluyor o zamanlar

Kesinlikle babasından görmüştür. Bu bir tesadüf olamaz. Bu yaştaki bir bebek gördüğünü kolay öğrendiği gibi kolay da bırakabiliyor. Bu yüzden sürekli kısa kesip, elinde ilgisini çekebilecek, oyalayacak oyuncaklarla oynamasını sağlayın.

Oğlumda bir ara yerdi acı ojeyle hallettik

Herkese merhaba,
Eşim tırnak yiyor maalesef. Geçenlerde 18 aylık kızımın da tırnak yediğini farkettim. Eli ağzında kıtır kıtır sesler çıkartıyor. Hatta bir seferinde tırnağını kopartmış elime verdi :KK43:( Babasından görmediğine eminim çünkü ben evde sürekli uyarıyorum. Genetik olabilir mi acaba? Bu tırnak yeme meselesi kalıcı mıdır ya da dönemsel bir şey mi? Bu kadar küçük yaşta ortaya çıkar mı? Yememesi için ne yapabiliriz? Çocuğu tırnak yiyen tecrübeli annelerden yardım bekliyorum.
Çok teşekkürler.
Canım benim oğlum 3 yasında simdi kızının dönemlerindeyken oğlumda tırnağını yiyordu bzde tırnak yiyen yok olabiliyor yani kimseden görmesede bende cok kafama takmıstım moralim bozuluyordu doktoruylada görüştük kesinlikle yapma yeme diyip uyarmamak ve sürekli söylememek laZımmıs yoksa kalıcı olabilirmiş o tırnagını yerken gördüğünde her seferinde eline baska birşey vermeli ya da dikkatini baska birşeye yöneltmelisin çaktırmadan çok sinir bozucu oluyor ama asla kızmamalı uyarmalısın sabırla hep dikkatini dağıt uzun sürdü 3-4 ay belki ama bırakıyor canını sıkma geçiyor yani şimdi

Kendimi bildim bileli yerim sadece manikür yaptrdgmda 1 ay kadar bırakıyorum :) tırnak yapım dar kaldı onun disinda kenarları sürekli soyuluyor başka zarari yok aslında ama tırnak yediğinde ilgisini başka yöne çekin sürekli belki birakr

Ben kendimi hatırladığım dönemde uğraşırdım,yemezdim koparır atardım,ailem kızardı okulda falan yaptığımı hatırlıyorum ilkokulda, sonra acı oje kullandığımı hatırlıyorum bir ara derken derken bıraktım. Nasıl bıraktım hatırlamıyorum bile. Ama sizin bebeğiniz,Allah bağışlasın, çok küçük ama geçecektir. Biraz uyarın biraz unutturun. Bizim ailede kimsede yoktu ayrıca genetik olduğunu düşünmedim hiç.

Yaşına uygun acı oje bulursanız onu sürün.
Tadını beğenmediği için bırakır.

Kızım da o yaşlarında yiyordu benden gördüğü aşikar çünkü kendimi bildim bileli tırnak yerim.1,5yaşında olmasına rağmen laftan anlıyordu tırnaklarının mikroplu olduğunu yememesi gerektiğini söyledim ve elini her ağzına götürdüğünde uyardım tabi bu arada ben de hiç karşısında yemedim.sizinki laftan anlamıyorsa yapacağınız ,tırnaklarını sık sık kesmek, eşinizin kesinlikle çocuğun yanında dikkat etmesi ve elini ağzına her götürdüğünde dikkatini başka yerlere çekmek..çünkü laftan anlamıyorsa siz yapma dedikçe inada bindirebilir onun yerine hemen dikkatini dağıtın

Back