ben anaokulu öğretmeniyim hepinizi çok iyi anlıyorum benim grubum 5-6 yaş fakat sizin çocuklarınızında dönemlerini ve okula bakış açılarını biliyorum
ben sizde bulmuyorum suçu ....suç devletin benim yurt dışında tanıdıklarım var çalışan bi yengem var oda avusturalyada bi türk kreşinde çalışıyorr şuan ama daha önce bi boya fabrikasında çalışıyodu çocuğuna hamileliğinin 6. ayı işi raporlarla ve doğum izniyle tatile çıktı .. daha sonra doğumla birlikte çocuk maaaşı bağlandı ve çocuğunu 3yaşına kadar büyütme hakkı verildi hem kendi maaşını hemde çocuk maaşı aldı. yani çocukların bence 3 yaşına kadar anne şevkati ve korumasıyla birlikte olması gerekiyor okul hayatı çok uzun bi süreç bence çocuk hemen bu hayata atılmamalı.. ama elden bişi gelmiyor..
anane ve babannelerin bakmasına dahada karşıyım tabiki mecbursa kreş daha iyii. ama mümkünse çocuklarımızı 3yaşına kadar kendimiz büyütelim.
kreşten yana eğer denetleyebildiğiniz ve bu kadar profosyonel ekipten oluşan bi kreşse korkunuz olmasın çocuğuna kötü davranıcaklarını düşünmüyorum hatta onu seveceklerini ve bağlanacaklarınıda biliyorum okulda çocuklarımda benim çocuğum gb onları seviyorum burnu aktığında silmek altına kaçırdığında onu teselli etmek bende küçükken yapmıştım bazen hatala olabilir bidaha daha dikkanli oluruz diyip onu güldürmek onun anlamsız belkide bazen sıkıcı hikayelerini can kulağıyla dinlemek ve gülmek inanın onlar gülünce gözleride gülüyor ve onları masum melekleri mutlu görmek bizim işimizin en güzel yanı .
ben belkide annemden yana fazla ilgi ve sevgi görmediğim için bu konuda aç olduğum için bütün anneler çocuklarını önce sevgiyle doyursunlar istiyorum .inanın o yemek yeme alışkanlıkları, tuvalet, kendi giyinmeleri bunlar 5-6 yaştada düzene giriyo erken öğrenmesi sizin için çok güzel olur ama o erken büyümüş olur. ama mecbursanız eminim en iyi ellere emanet etmişsinizdir sizleri ilgili ve sevgi dolu anneler olarak görüyorum bundan sonra 2 yaş döneminde çocuğunuz daha zor bi döneme giricek bencil bi dönem sakın alınmayın o dönem geçtiğinde sizi daha bağlanacak ve sevicek 2 ve 6 yaş çocukların dönüm noktaları sizin çocuklarınız şanslı ben hem çalışmak zorunda olan hemde onda bunda kalan kalitesiz yerlerde hırpalanan çoculara çok üzülüyorum siz belliki lüks ve eğitimli insanların olduğu bi kreşe göndermişsiniz evde çok vakit geçirin çok vakit derken çok zaman kaliteli zaman bunu kreş öğretmenleriyle konuşabilirsiniz uym süreci geçincede devam ederse hırçınlıkları nasıl davranabilirim, nasıl kaliteli zaman geçirebilirim diye sorabilirsiniz...
kolay gelsin sevgiler küçük meleklerinizide öpün benim için..........