• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 18 aylık bebeğimi kreşe verdim ve bana küstü :(((

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
inşallah için yazılanlardan rahatlamıştır...bugün cmt.sabah kalkmış yine 8 de annneeee bugün okul yok muu geç kaldım diye bağırıyor bende yok kızım yat dinlen dedim diğer kızların yazdığı gibi artık kendi soracak siz inatla kreşe götürmeye devam edin lütfenn...biz haftasonuda bale ye gidiyoruz .. bale yi deben çok seviyorum diye gidiyor ilk zamanalr oraya da hırçınlık etti ama şidmi oraya da alıştı herşey onların iyiliği için üzülmeyiiin rahat olun.. opuyorumnanaktan zemuszemus olumunekankayizsmile

ben anaokulu öğretmeniyim hepinizi çok iyi anlıyorum benim grubum 5-6 yaş fakat sizin çocuklarınızında dönemlerini ve okula bakış açılarını biliyorum:(
ben sizde bulmuyorum suçu ....suç devletin benim yurt dışında tanıdıklarım var çalışan bi yengem var oda avusturalyada bi türk kreşinde çalışıyorr şuan ama daha önce bi boya fabrikasında çalışıyodu çocuğuna hamileliğinin 6. ayı işi raporlarla ve doğum izniyle tatile çıktı .. daha sonra doğumla birlikte çocuk maaaşı bağlandı ve çocuğunu 3yaşına kadar büyütme hakkı verildi hem kendi maaşını hemde çocuk maaşı aldı. yani çocukların bence 3 yaşına kadar anne şevkati ve korumasıyla birlikte olması gerekiyor okul hayatı çok uzun bi süreç bence çocuk hemen bu hayata atılmamalı.. ama elden bişi gelmiyor..
anane ve babannelerin bakmasına dahada karşıyım tabiki mecbursa kreş daha iyii. ama mümkünse çocuklarımızı 3yaşına kadar kendimiz büyütelim.
kreşten yana eğer denetleyebildiğiniz ve bu kadar profosyonel ekipten oluşan bi kreşse korkunuz olmasın çocuğuna kötü davranıcaklarını düşünmüyorum hatta onu seveceklerini ve bağlanacaklarınıda biliyorum okulda çocuklarımda benim çocuğum gb onları seviyorum burnu aktığında silmek altına kaçırdığında onu teselli etmek bende küçükken yapmıştım bazen hatala olabilir bidaha daha dikkanli oluruz diyip onu güldürmek onun anlamsız belkide bazen sıkıcı hikayelerini can kulağıyla dinlemek ve gülmek inanın onlar gülünce gözleride gülüyor ve onları masum melekleri mutlu görmek bizim işimizin en güzel yanı .
ben belkide annemden yana fazla ilgi ve sevgi görmediğim için bu konuda aç olduğum için bütün anneler çocuklarını önce sevgiyle doyursunlar istiyorum .inanın o yemek yeme alışkanlıkları, tuvalet, kendi giyinmeleri bunlar 5-6 yaştada düzene giriyo erken öğrenmesi sizin için çok güzel olur ama o erken büyümüş olur. ama mecbursanız eminim en iyi ellere emanet etmişsinizdir sizleri ilgili ve sevgi dolu anneler olarak görüyorum bundan sonra 2 yaş döneminde çocuğunuz daha zor bi döneme giricek bencil bi dönem sakın alınmayın o dönem geçtiğinde sizi daha bağlanacak ve sevicek 2 ve 6 yaş çocukların dönüm noktaları sizin çocuklarınız şanslı ben hem çalışmak zorunda olan hemde onda bunda kalan kalitesiz yerlerde hırpalanan çoculara çok üzülüyorum siz belliki lüks ve eğitimli insanların olduğu bi kreşe göndermişsiniz evde çok vakit geçirin çok vakit derken çok zaman kaliteli zaman bunu kreş öğretmenleriyle konuşabilirsiniz uym süreci geçincede devam ederse hırçınlıkları nasıl davranabilirim, nasıl kaliteli zaman geçirebilirim diye sorabilirsiniz...
kolay gelsin sevgiler küçük meleklerinizide öpün benim için..........

yurtdışını bu yüzden seviyorum orda geleceğin gençliği için herşeyi düşüyorlar burda da öyle imkanlar olsa kimse çocuğunu bırakıp gitme işe..paylaşım için teşekkürlleerr... kaydirigubbakcemile5 kaydirigubbakcemile5 kaydirigubbakcemile5 kaydirigubbakcemile5

bunlar szın hıssettıklerınız ..
ve kımse bakmadıgı ıcın kızmayın kırılmayın cocugunuzda alısacaktır..
emın olun o sızın kadar duygusal bakmıyodur yaklaşmıyodur olaya..
ama ona kreşın guzel eglencelı bı dunya evı oldugunu anlatın..
yanında kreşe vercem napcak ne etcek gıbı cumleler kullanmayın
emın olun cocugunuz sızden etkılenmısdır sadece..
ve alısır duzelır bukadar endıselenmeyın..
evde anne sadece ılgılenıyo onunla ozel ama kreşde bı kac cocuga bı ogretmen dusunce ılgı azlıgından dolayı ortama alısmadan zorluk cekebılır
ama emın olun o ortamı benımseyıp sevıncede ayrılmak ıstemıycekdır..
ıcınız azcık ferah olsun sevgılerle..

Tabi onlarada kızmaya hakkım yok bir yerde mecbur değiller,yaşlandılarda.Ben bile oğlumun peşinde koştururken yoruluyorum onlarada hak vermek lazım.Ama işte bir suçlu aranacak ya vicdan rahatlamak için,onlara atıyorum glib o yükübilmiyorumkismile
merhabalar
yazdıklarınız çok etkiledi beni.3 ay önce bende kızımı kreşe verdim. inanın benzer sıkıntıları bizde yaşadık. kızımı kreşten alıp eve geldiğimde sürekli bana vurarak tepkisini gösteriyordu. yemedi, içmedi, ağladı çok mutsuzdu. ama kısa sürdü bu durum şimdi kreşe gitmek için can atıyor. bende çok memnunum kreşimizden. inşaallah en kısa zamanda kreşe alışırsınız. Allah yavrularımızın yanında olsun her daim. Sevgilerle

Amin canım inşallah kısa sürede alışır benim oğlumda :1hug:
ben anaokulu öğretmeniyim hepinizi çok iyi anlıyorum benim grubum 5-6 yaş fakat sizin çocuklarınızında dönemlerini ve okula bakış açılarını biliyorum:(
ben sizde bulmuyorum suçu ....suç devletin benim yurt dışında tanıdıklarım var çalışan bi yengem var oda avusturalyada bi türk kreşinde çalışıyorr şuan ama daha önce bi boya fabrikasında çalışıyodu çocuğuna hamileliğinin 6. ayı işi raporlarla ve doğum izniyle tatile çıktı .. daha sonra doğumla birlikte çocuk maaaşı bağlandı ve çocuğunu 3yaşına kadar büyütme hakkı verildi hem kendi maaşını hemde çocuk maaşı aldı. yani çocukların bence 3 yaşına kadar anne şevkati ve korumasıyla birlikte olması gerekiyor okul hayatı çok uzun bi süreç bence çocuk hemen bu hayata atılmamalı.. ama elden bişi gelmiyor..
anane ve babannelerin bakmasına dahada karşıyım tabiki mecbursa kreş daha iyii. ama mümkünse çocuklarımızı 3yaşına kadar kendimiz büyütelim.
kreşten yana eğer denetleyebildiğiniz ve bu kadar profosyonel ekipten oluşan bi kreşse korkunuz olmasın çocuğuna kötü davranıcaklarını düşünmüyorum hatta onu seveceklerini ve bağlanacaklarınıda biliyorum okulda çocuklarımda benim çocuğum gb onları seviyorum burnu aktığında silmek altına kaçırdığında onu teselli etmek bende küçükken yapmıştım bazen hatala olabilir bidaha daha dikkanli oluruz diyip onu güldürmek onun anlamsız belkide bazen sıkıcı hikayelerini can kulağıyla dinlemek ve gülmek inanın onlar gülünce gözleride gülüyor ve onları masum melekleri mutlu görmek bizim işimizin en güzel yanı .
ben belkide annemden yana fazla ilgi ve sevgi görmediğim için bu konuda aç olduğum için bütün anneler çocuklarını önce sevgiyle doyursunlar istiyorum .inanın o yemek yeme alışkanlıkları, tuvalet, kendi giyinmeleri bunlar 5-6 yaştada düzene giriyo erken öğrenmesi sizin için çok güzel olur ama o erken büyümüş olur. ama mecbursanız eminim en iyi ellere emanet etmişsinizdir sizleri ilgili ve sevgi dolu anneler olarak görüyorum bundan sonra 2 yaş döneminde çocuğunuz daha zor bi döneme giricek bencil bi dönem sakın alınmayın o dönem geçtiğinde sizi daha bağlanacak ve sevicek 2 ve 6 yaş çocukların dönüm noktaları sizin çocuklarınız şanslı ben hem çalışmak zorunda olan hemde onda bunda kalan kalitesiz yerlerde hırpalanan çoculara çok üzülüyorum siz belliki lüks ve eğitimli insanların olduğu bi kreşe göndermişsiniz evde çok vakit geçirin çok vakit derken çok zaman kaliteli zaman bunu kreş öğretmenleriyle konuşabilirsiniz uym süreci geçincede devam ederse hırçınlıkları nasıl davranabilirim, nasıl kaliteli zaman geçirebilirim diye sorabilirsiniz...
kolay gelsin sevgiler küçük meleklerinizide öpün benim için..........

Sağolasın canım desteğin için,keşke bütün öğretmenler sende olan sevgiyle merhametle yaklaşsa.Allahım karşımıza senin gibi iyi insanlar, Allah korkusu olan insanlar çıkarsın tek duam bu şu anda:1hug:
inşallah için yazılanlardan rahatlamıştır...bugün cmt.sabah kalkmış yine 8 de annneeee bugün okul yok muu geç kaldım diye bağırıyor bende yok kızım yat dinlen dedim diğer kızların yazdığı gibi artık kendi soracak siz inatla kreşe götürmeye devam edin lütfenn...biz haftasonuda bale ye gidiyoruz .. bale yi deben çok seviyorum diye gidiyor ilk zamanalr oraya da hırçınlık etti ama şidmi oraya da alıştı herşey onların iyiliği için üzülmeyiiin rahat olun.. opuyorumnanaktan zemuszemus olumunekankayizsmile

Evet canım benim sayenizde daha iyiyim.Sıkıntı paylaştıkça hafifliyor emin olun.Bu sabah öyle keyifliydiki.Kreşe gitmedi ya. Yalnız, üstünü değiştirirken kreşe gideeğini sandı atta diyerek mızıklandı.Gitmediğini görünce neşesi geldi.Daha sonrada babasıyla ekmek almaya gitsin dedim hava çok güzel diye.Başladı ağlamaya,kreşe giderken yaptığı gibi hem atta diyor hem ağlıyor,beni ittiriyor.Kreşe gideceğini sandı yine.Ve baktı yine oraya gitmedi uçtu havalara.Nasıl muzurluk yapsamda kendimi sevdirsem diye elinden geleni yaptı.Bugün aramıız iyi yani ve buda beni çok mutlu etti.Şu an tedirginliğim, cuma günü kreşde hiç ağlamamış,yemeğini yemişti.Araya hafta sonu girinca soğumasa bari.P.Tesi ne olacak çok merak ediyorum doğrusu.Dualarınızı esirgemeyin ne olur.Benimde dularaım sizlerle...:1hug:

Bugün daha iyisindir umarım.Oğlumun kreşe alışma sürecinde yanında olmama rağmen bende çok üzülmüştüm,orada bana "bir tek sizin çocuğunuz böyle sanmayın,bütün çocuklar bu süreci geçiyor"demişlerdi.Bunu yazmak istiyorum,önemli olan uzun vakit geçirmek değil,kaliteli vakit geçirmek.Eskiden yaşam daha basit ve kolaydı,biz çocuklar akrabalarımız komşularımız ve onların çocukları iç içe büyüdük,bugün ise daha farklı ihtiyaçlarımız farklı,yanlızlığımız var,ekonomik ihtiyaçlarımız var.Şuan üzülüyorsun ama ileride iyi yaptım diyeceksin.Çocuğun sosyal bir ortamda büyüyecek,sen ekonomik özgürlüğü olan bir kadın olucaksın.Herşey geçicek sen üzülme yanlış bir şey yapmıyorsun herşey onun geleceği için.

Tabi onlarada kızmaya hakkım yok bir yerde mecbur değiller,yaşlandılarda.Ben bile oğlumun peşinde koştururken yoruluyorum onlarada hak vermek lazım.Ama işte bir suçlu aranacak ya vicdan rahatlamak için,onlara atıyorum glib o yükübilmiyorumkismile

Amin canım inşallah kısa sürede alışır benim oğlumda :1hug:

Sağolasın canım desteğin için,keşke bütün öğretmenler sende olan sevgiyle merhametle yaklaşsa.Allahım karşımıza senin gibi iyi insanlar, Allah korkusu olan insanlar çıkarsın tek duam bu şu anda:1hug:

Evet canım benim sayenizde daha iyiyim.Sıkıntı paylaştıkça hafifliyor emin olun.Bu sabah öyle keyifliydiki.Kreşe gitmedi ya. Yalnız, üstünü değiştirirken kreşe gideeğini sandı atta diyerek mızıklandı.Gitmediğini görünce neşesi geldi.Daha sonrada babasıyla ekmek almaya gitsin dedim hava çok güzel diye.Başladı ağlamaya,kreşe giderken yaptığı gibi hem atta diyor hem ağlıyor,beni ittiriyor.Kreşe gideceğini sandı yine.Ve baktı yine oraya gitmedi uçtu havalara.Nasıl muzurluk yapsamda kendimi sevdirsem diye elinden geleni yaptı.Bugün aramıız iyi yani ve buda beni çok mutlu etti.Şu an tedirginliğim, cuma günü kreşde hiç ağlamamış,yemeğini yemişti.Araya hafta sonu girinca soğumasa bari.P.Tesi ne olacak çok merak ediyorum doğrusu.Dualarınızı esirgemeyin ne olur.Benimde dularaım sizlerle...:1hug:
bı soz vardır babaneler ananeler hep genc ıseler hıc menapoza gırmezler dıye:)..
sızı anlıyorum ama zamanla duzelır..
ılk etapda zorluk cıkarırı bı cok cocuk ortama alısıncada hemencıcık salı verırler kendılerını..

Canım nasıl olduki başlama süreci?yani bu bir düzenlemeyle yapılıyor,bence bebeğin açısından uygun bir yer olmamış verdiğin yer.Bende oğlumu verdim 22 aylık henüz çalışmıyorum gerçi ama beni ve oğlumu okulun psikolğu çok iyi yönlendirdi.Bu açıdan bu süreci daha kolay aştık,biz yapışık ikiz gibi gezdik doğduğundan beri,ne yaparsak beraber yaptık ilk hedefim oğlumun mutluluğuydu ve bunlar benim yanlış şekilde davranmama neden oldu.Neyse şimdi iyi bir okulda iyi uzmanların elinde herşey güllük gülüstanlık devam ediyor.Çalışmak zorundasın ve iyi yapıyorsun,sakın bunun vijdan azabını çekme ,bakıcı yerine kreş iyi fikir çünkü kurum denetlene biliyor.Bizde mesela her odada kamera var.İlk başladığında bir süre sende onunla gitmeliydin bu bir ay bile olabilir,aynı zamanda bizde şöyle bir uygulama var bir öğretmenin tek işi oğlumla ilgilenmek orada onun güvene bileceği birisi olmalı okula alışana kadar gruba girene kadar öğretmeni sadece Taylan la ilgilendi tabi bende oralardaydım ne zaman istese beni gelip gördü.Ben yuvayla ilgili sorun olduğunu düşünüyorum keşke vermeden önce araştırsaydın.

merhaba arkadaşlar
sitede çok güzel paylaşımlar olduğunu gördüm ve aranıza yeni katıldım
sevhan bende kızımı 18 ay civarı kreşe göndermek istiyorum bana oğlunu hangi kreşe gönderdiğini bildirirsen sevinirim

bı soz vardır babaneler ananeler hep genc ıseler hıc menapoza gırmezler dıye:)..
sızı anlıyorum ama zamanla duzelır..
ılk etapda zorluk cıkarırı bı cok cocuk ortama alısıncada hemencıcık salı verırler kendılerını..

Ayyy o menapoz yokmu zaten, anneanneyi mahvetti.Yok bunaldım,yok sıkıdım deyip kaçtı işte :) kaydirigubbakcemile3
merhaba arkadaşlar
sitede çok güzel paylaşımlar olduğunu gördüm ve aranıza yeni katıldım
sevhan bende kızımı 18 ay civarı kreşe göndermek istiyorum bana oğlunu hangi kreşe gönderdiğini bildirirsen sevinirim

Canım benim şimdiden Allah kolaylık versin,inşallah seninki çabuk alışır.Kreşe verdiğinde lütfen paylaş bizimle yaşananları çok merak ediyorum.:teselli:

Kızlar bu arada bugün barıştık oğluşumla,benim kucağımdan inmedi hiç.Şimdilik tek sorunum kreşe alışması.Dışarı çıkardım,elinden tuttum yürüsün diye yürüdü ama elini bıraktım kendisi gezsin diye hemen yapıştı kucak istedi.Eskiden böyle değildi elimi tutmaz alır başını giderdi,onu bırakıp gideceğim korkusu var üzerinde.WC'ye ,mutfağa bile girsem başlıyor ağlamaya.Korkusundan dolayı üzülüyorum,babayı bıraktı benimle barıştı diye de seviniyorum -tatlicadiarzu-

canim benim seni cok iyi anliyorum,benimde oglum 19 aylik bende krese verdim 1 ay olacak nerdeyse,onu her birakisimda kapidan girer girmez agliyor kuzumm icim parcalaniyor,ama ne yapayim mecburum bende okula gidiyorum ondan birakiyorumm,
sana verebilecegim en guzel teselli orda cocuklarla oynamayi paylasmayi ogrenecek,biraz alistiktan sonra belki sana tepkisi degisir,baska sekillerde dikkatini cekmeye calis uzerine cok gitme mesela birak o eninde sonunda annesinin onu sevdigini anlayacak uzerine gidersen o kucuk akliyla sana ders vermeye calisiyor beni neden biraktin bende sana gelmiyorum diyerek,biraz onu rahat birak derim,bide uzuldugunu belli etme bu cok zor bi cozum belki ama bir gun olsun dene bakalimm,
benim oglumda krese basladiktan sonra tuy yeme hastaligi basladi,eline oyuncak ayi yada tuylu sapka,orgu yelek kazak vs yemeye basladi pedegoga goturdum,bu durum devam ederse bi pedegotan yardim al derimm,alah yardimcin olsunn

siz barismissiniz ben cvp yazdim,baristiginiza cok sevindim,benim sipada gozunun onunden dkk ayirmiyor beni devamli eteklerimde anne anne kucagina al diye ama alisicakk,pazartesi gelsin hiiiiiiiic istemiyorummm

siz barismissiniz ben cvp yazdim,baristiginiza cok sevindim,benim sipada gozunun onunden dkk ayirmiyor beni devamli eteklerimde anne anne kucagina al diye ama alisicakk,pazartesi gelsin hiiiiiiiic istemiyorummm

Ayneeennn bende eyvahedigeldismile İlgin ve desteğin için sağol arkadaşım:1hug:

Hiiç sıkma canını. Geçici bunlar:teselli:

Elbetteki tepki verecektir, elbetteki ağlayacaktır, kızacaktır ama göreceksinki hepsi zamanla geçecek. Alışacak çünkü. Artık sabahları kendi kalkacak, gitmek isteyecektir.

geçtiğimiz Eylül ayında 4 yaşındaki oğlumu verdim kreşe. Neredeyse 1 ay kan kusturdu bize. Kızımda bu kadar zorlanmamıştım yeminle. Ağladı sızladı, yalandan ben hastayım gitmiycem dedi.Servisine binmek istemedi. İşten 1 hafta izin alıp gözlemledim oğluşumu, herşey okula gidene kadarmış. Gittikten sonra yarım saate kalmadan ortama uyum sağlıyormuş meğer. 3- 4 gün ara ara öğretmenine "annem beni sevmiyor beni akşam almaya gelmiyorlar (servisle geliyor çünkü) demiş. Öğretmeniyle konuştuk, lütfen servisle göndermeye devam edin şimdi tepki vermesi normal alışacak dedi. Vee okulda ona hiç görünmemeye özen gösterdim. Çünkü gördüğü anda yine ağlayacak yine kıymameti koparacak biliyorum.

Çok şükür atlattık hepsini. Şimdi çok rahatız. Kreşe başladıktan sonra el becerileri arttı,
boya bile yapmaya başladı( ki hiç alakadar değildir defterle boyayla filan) yemek düzenimiz süper oldu. Kilo aldı. Konuşması düzeldi(konuşma problemimiz vardı çünkü)

Kreş çok şey kattı oğluşuma, sizinki biraz küçük ama alışacaktır emin olun. Şimdi sinir harbi yaşamanız, suçluluk hissetmeniz o kadar doğal ki, ama vazgeçmek yok, pes etmek yok.:teselli:vereliniortak

hangi kreşe verdiniz.isim alabilirmiyim

bakk canım şimdi benim yazdıklarım seni rahatlatacaktır...ben arık çalışmam diye işi gücü bırakan sadece bebeğine kendini adamayı düşünen bir anneydim ama sıkıldım hem sıkıldım hem çocuk ta çok sıkıldı ben kızımı 17 aylık verdim kreşe...annemde yakınımda...orda oyunlar oynatılıyor uyku saati yemek saati düzenli diye...annem baksa benim gibi yapacak evin işlerine bakacak arada ilgilenecek..ben işe başlamaya karar verdiğim an baktım çocuk çok bağımlı bana arada komşuya bıraktım gittim anneme bıraktım gittim bunlar en fazla 1-1.5 saat gibi
sonra kreşe 1 saat 2 saat yarım gün derken tam güne çevirdik alıştı bende yemek yemezdi orda yedi kilo aldı bayağı gelişti...Kreşimiz in sahibi de doktora yapmış bu konuda dedi ki erken gelseler kendi evleri s anıyorlar benimsiyorlar 6 aylık gelen bebeğini gösterdi baktım oda18 aylık olmuş ama benim kızımda daha gelişkin daha gözü açık...ilk zamanlar bizde biraz zorlandık mesela hafta sonu kreşin önünden geçerek çocuk parkına gidiyorduk kreşin tabelasını görür görmez ağlamay başlıyordu...bende bir ara üzüldüm sonra akşam olunca akşamalrı bende yılgınlık oluyordu yarınsabah nasıl bırakacağım işie gideceğim diye üzülüyordum ama geçti o günler ....kızım şimdi 4 yaşında kendi giyinir tokalarını getirir hadi geç kaldım saçımı topla der okula gitmezsem doktor olamam diyor....çok memnunum şimdii.. siz de atlatacaksınız merak etmeyin bir zaman sonra size giydirtmeyecek üstünü başını orda öyle alışıyorlar çünkü size kuşlar gibi bıcır bııcır hiç durmadan öğrendiği şarkıları söylecek hadi gülün şimdi içiniz rahat olsun. opuyorumnanaktan kaydirigubbakcemile3

sen hangi kreşe gönderdin. bende kreşe vereceğim ama deneyimli kişilerin öngörüşlerine ihtiyacım var.

bende bebeğim 16 aylık oldugunda kreşe göndermeyi düşünen bir anne olarakyazdıklarınızdan cok etkilendim..cok zor bi süreç olacagını bi kez daha anladım:((
gönderdiğiniz kreşlerin isimlerini alabilirmiyim rica etsem referanslı bi yer olması cok ıyı olacak

ankarada dikmende elma şekeri kreşi var tereddütsüz önerebilirim size.herşeyiyle çok kaliteli bir kreş. ogluşlarımın ikiside oraya gidiyor benim ve mutlular.tabi onları mutlu görünce anne olark bende çok mutluyum ve memnunum kreşimizden

ankarada dikmende elma şekeri kreşi var tereddütsüz önerebilirim size.herşeyiyle çok kaliteli bir kreş. ogluşlarımın ikiside oraya gidiyor benim ve mutlular.tabi onları mutlu görünce anne olark bende çok mutluyum ve memnunum kreşimizden

teşekkürler

Sizinle aynı sorunlara sahip bir anneyim, benim kızım 4 yaşında ve 44 aylıkken kreşe başladı (3.5 yaşındayken).

Eğer güvenebileceğiniz bir yakınınız varsa 18 aylık yavrunuza evde bakım verdirin. Sabah sizin işe gitme saatinizde uyanmasın, rahatça uykusunu alsın. Böylece gece çok erken uyutmak zorunda kalmazsınız ve daha uzun zaman geçirirsiniz yavrunuzla.
Ayrıca kreşlerde öğle uykusu için yataklar çok rahat değil, kaç yer dolaştım. Hepsi aynı doğal olarak, 20-25 tane çok iyi yatağı nasıl alsınlar.

Komşu, akraba veya ilan yoluyla bir bakıcı bulmanızı ve sıkı takipte tutmanızı öneririm.

Çok sevindim barışmanıza.Yazınızı okudum ve inanın sizi çok iyi anlıyorum.Çünkü bende hem anneme hem de kayınvalideme kızgınım.Tamam annemin sağlığı pek elvermiyor ama kayınvalidem bakabilir.Bebeğimi bakıcıya bırakmayı hiç istemiyorum.İnanın bugün bir bakıcı ile görüştük annemde vardı anneme dönerken hep sizin yüzünüzden bunları yaşıyorum dedim.14 aylıkken çalışmaya başlıyacam.Onu bırakıp gitmek çok zor geliyor.Çevremde arkadaşlarımın annenelerini görünce çok özeniyorum.Ne yapalım bizimde böyle.Bakıcıya gidip geliceklermiş. Umarım herşey bebeklerimiz için iyi olur.

ben kimsenin bakmak zorunda olduğunaa inanmıyorum. onlarada yazık biz bile bu yaşta bazı şeylere sabır gösteremeyip çok sinirlenmiyormuyuz? arada sevmeye gelseler hem onlar sıkılmaz hemde kimseye boyun eymek zorunda kalmazsın, birde onların açısından düşünmek lazım. arada bir ani baskınlar yapabilirler eğerki durumları müsait ise..

Madem kreş istemiyor evde onun alışacağı seveceği bi bakıcı tutsan abla mesala onla oynuyan ilgilenen onu seven onunda seveceği birisi.

Back