Oğlum 18.ayına girdi, 12. aydan sonra baba dede mama anne gibi bir sürü kelime söyledi, şuanda da sadece anlık olarak söylenen şeyi bir kere söyleyip bırakıyor, gelişiminde başka sıkıntı yok söylenen her şeyi anlıyor yapıyor ama konuşma konusunda işine geldiği gibi davranıyor, konuş söyle dedikçe de iyice inatlaşıyor galiba bizimle, ne yapmam gerek nasıl konuşturabilirim başına gelen var mı? Ekranı daha yeni görmeye başladı dedesi sayesinde öyle eline telefon verilip ihmal edilen bir bebeklik geçirmedi beraber oyunlar oynayıp ev işleri yapıyoruz yaptığım her şeye onu da dahil ediyorum çok meraklı çünkü.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
18 aylık oğlumun konuşmaması??
- Konu Sahibi Gamzeliia
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 17 Mart 2022
- 2.242
- 2.020
- 63
- 39
Kitap okuyun uyumadan önce ama hep aynı kitabı. Oyunlarda basit ama kavrayici dil kullanın. Kedi miyav dedi ,Kırmızı arabaya bindi , han han araba düt düt gidiyor, kirmizi arabadan indi . Şeklinde . Her işinizi yaparken konuşun şimdi süpürge yapalım , yemek yaparken aşamalarını söyleyin ,yumurta kiriyorum sana , oyuncakları toplayaym kutuya koyayayim , ayakkabımi giyeyim seninde ayakkabını giydireyim, Montunu giyelim. Çoraplarını giyelim gibibi yani konuş konuş papağan gibi değilde bak bunların adı bu öğren kaydet şeklinde.
Ekran konusunda bence buraya kadar gelmişken 3 yasa kadar en azından vermeyin. Biraz katî şekilde uyarınca vermiyorlar. Bizimde dedemiz veriyormus ben bir kaç kere uyardım esimide uyarması için ikaz ettim artık vermiyorlar. Ben bütün gün takla atayım ekran vermeyeyim 20 dk misafirlikde ekranı sokmasinlar çocuğumun yüzüne dimi ama .Madem torununu seviyor oynasın onunla daha fazla mutlu olur ekrandan .
Ekran konusunda bence buraya kadar gelmişken 3 yasa kadar en azından vermeyin. Biraz katî şekilde uyarınca vermiyorlar. Bizimde dedemiz veriyormus ben bir kaç kere uyardım esimide uyarması için ikaz ettim artık vermiyorlar. Ben bütün gün takla atayım ekran vermeyeyim 20 dk misafirlikde ekranı sokmasinlar çocuğumun yüzüne dimi ama .Madem torununu seviyor oynasın onunla daha fazla mutlu olur ekrandan .
Kitap okuyamıyorum ya hemen elimden alıyo sayfalarını çevirmeye çalışıyo biraz aceleci biraz agresif galiba oğlum, bazı zamanlarda bianda bi şey söyleyip susuyo üstüne gitmiyorum bende şarkılar söylüyorum hareketlerini yapıyo hepsinin benden gördüğüyle, ben böyle telaş yaptıkça konuşmayacak galiba :/ ekran konusunda da evet haklısınız ben de kızıyorum ama oğlum hem çok dedeci hem çok hareketli bi yerden sonra hadi beş dk oturalım yorulduk diye telefon veriyorlar onları da anlıyorum ama yine de o konuşmadıkça telefon vermek anlamsız geliyor. Telefondan da yine sar makarayı Ali babanın çiftliği gibi şeyler dinleyip hareketlerini yapıp hayvan seslerini çıkarmaya çalışıyor ama ne bileyim bunca teknoloji içinde ben mi yanlış düşünüyorum belki o da doğru kullanınca doğru sonuçlar verecek, kafam karışıyor artık.Kitap okuyun uyumadan önce ama hep aynı kitabı. Oyunlarda basit ama kavrayici dil kullanın. Kedi miyav dedi ,Kırmızı arabaya bindi , han han araba düt düt gidiyor, kirmizi arabadan indi . Şeklinde . Her işinizi yaparken konuşun şimdi süpürge yapalım , yemek yaparken aşamalarını söyleyin ,yumurta kiriyorum sana , oyuncakları toplayaym kutuya koyayayim , ayakkabımi giyeyim seninde ayakkabını giydireyim, Montunu giyelim. Çoraplarını giyelim gibibi yani konuş konuş papağan gibi değilde bak bunların adı bu öğren kaydet şeklinde.
Oglumu 2 yasinda dr kontrolunde baya bi darlamistim. Bi sorun mu var neden konusmuyor duzgun bir kelimesi neden yok diye. Dr erkek cocuklarinin 3 yasina kadar adam akilli bir cumle kurmamadinin normal oldugunu soylemisti. Benim oglum 2 yasinda kendince konusuyordu fakat sadece ben anliyordum hatta konusmaya basladiktan sonra da kendi kendine farkli bir dil gelirstirdi. Mesela yapmiycam demiyordu da yapcam i ii yada gelmiycem demiyordum gelcem i ii diyordu heralde 3 yas civari artik herkesin anlicagi sekilde kelimelerini kullanmaya basladi. Herseyi erken yapti. Emekleme yurume wc aliskanligi kazanma hc sorun yoktu fakat konusma cok gec kaldi. Ki ben surekli oglumla konusurdum desteklerdim ona ragmen. Bence can sikilicak bi durum yok suanda susmuyor meselaOğlum 18.ayına girdi, 12. aydan sonra baba dede mama anne gibi bir sürü kelime söyledi, şuanda da sadece anlık olarak söylenen şeyi bir kere söyleyip bırakıyor, gelişiminde başka sıkıntı yok söylenen her şeyi anlıyor yapıyor ama konuşma konusunda işine geldiği gibi davranıyor, konuş söyle dedikçe de iyice inatlaşıyor galiba bizimle, ne yapmam gerek nasıl konuşturabilirim başına gelen var mı? Ekranı daha yeni görmeye başladı dedesi sayesinde öyle eline telefon verilip ihmal edilen bir bebeklik geçirmedi beraber oyunlar oynayıp ev işleri yapıyoruz yaptığım her şeye onu da dahil ediyorum çok meraklı çünkü.
Hahahah benim oğlumun da aslında kelimeleri var ama biz söyle deyince söylemiyor galiba biraz inatlaştık ondan da oldu, bazen çok şey bekliyo gibi hissediyorum kendimi dediğiniz gibi iki üç yaşında çocuklar görüyorum sadece anne baba diyo ay diyorum bu oğlan sadece 18 aylık yani ne bekliyorsun gelişimi normal her söyleneni anlıyor yapıyor geç konuşsa ne olacak. Biraz sosyal medya etkileri herhalde ben taktıkça en son annem de dedi yani yahu sen ne bekliyorsun oturup sohbet mi etsin senle konuşur illa ki diye kuzenimde problem yaşadık konuşma konusunda biraz da ondan takıldım galiba annesi babası da hiç ilgilenmedi çok geç konuştu hala zorlanıyo ha çok konuşuyo hiç susmuyo ama takıldığı yerler oluyo insan üzülüyor öyle olunca da.Oglumu 2 yasinda dr kontrolunde baya bi darlamistim. Bi sorun mu var neden konusmuyor duzgun bir kelimesi neden yok diye. Dr erkek cocuklarinin 3 yasina kadar adam akilli bir cumle kurmamadinin normal oldugunu soylemisti. Benim oglum 2 yasinda kendince konusuyordu fakat sadece ben anliyordum hatta konusmaya basladiktan sonra da kendi kendine farkli bir dil gelirstirdi. Mesela yapmiycam demiyordu da yapcam i ii yada gelmiycem demiyordum gelcem i ii diyordu heralde 3 yas civari artik herkesin anlicagi sekilde kelimelerini kullanmaya basladi. Herseyi erken yapti. Emekleme yurume wc aliskanligi kazanma hc sorun yoktu fakat konusma cok gec kaldi. Ki ben surekli oglumla konusurdum desteklerdim ona ragmen. Bence can sikilicak bi durum yok suanda susmuyor mesela
Cocugn omur boyu konusmcak yada kelimeleri duzgun kullanmiycak hali yok sonucta. Ben de hep bunu hatrlattim kendime o donem bu yil anasinifina basladi. Ogretmeni ilk gun dediki evde yabanci dil mi konusuluyor biraz aksnali konusuyor hayir dedim kendi aksani, ogretmen koptu ki benim konusmam cok duzgundur babaisnin da oyle ama oglum kendi kendine bi sive gelistirdi. Etrafinda siveli konusan da yok okula basladigindan bu yana duzeldi suan cok duzgun konusuyor. Ogretmeni biraz uzerine dustu bu konunun sagolsun. Dediginiz gb illaki konusucak. Kaygilanmayin.Hahahah benim oğlumun da aslında kelimeleri var ama biz söyle deyince söylemiyor galiba biraz inatlaştık ondan da oldu, bazen çok şey bekliyo gibi hissediyorum kendimi dediğiniz gibi iki üç yaşında çocuklar görüyorum sadece anne baba diyo ay diyorum bu oğlan sadece 18 aylık yani ne bekliyorsun gelişimi normal her söyleneni anlıyor yapıyor geç konuşsa ne olacak. Biraz sosyal medya etkileri herhalde ben taktıkça en son annem de dedi yani yahu sen ne bekliyorsun oturup sohbet mi etsin senle konuşur illa ki diye kuzenimde problem yaşadık konuşma konusunda biraz da ondan takıldım galiba annesi babası da hiç ilgilenmedi çok geç konuştu hala zorlanıyo ha çok konuşuyo hiç susmuyo ama takıldığı yerler oluyo insan üzülüyor öyle olunca da.
- 26 Ekim 2021
- 2.302
- 1.137
- 83
Bizim sulalede 5 erkek cocuktan sadece 1i erken konusmaya basladi ve o da hic susmuyor. Endiselenmeyin bence genel.olarak erkekler gec konuşuyor. Cevremde de oyle yani :)Oğlum 18.ayına girdi, 12. aydan sonra baba dede mama anne gibi bir sürü kelime söyledi, şuanda da sadece anlık olarak söylenen şeyi bir kere söyleyip bırakıyor, gelişiminde başka sıkıntı yok söylenen her şeyi anlıyor yapıyor ama konuşma konusunda işine geldiği gibi davranıyor, konuş söyle dedikçe de iyice inatlaşıyor galiba bizimle, ne yapmam gerek nasıl konuşturabilirim başına gelen var mı? Ekranı daha yeni görmeye başladı dedesi sayesinde öyle eline telefon verilip ihmal edilen bir bebeklik geçirmedi beraber oyunlar oynayıp ev işleri yapıyoruz yaptığım her şeye onu da dahil ediyorum çok meraklı çünkü.
16 aylık oğlumun da bir 12-13 kelimesi oldu şimdiye kadar ama gün içinde kelime hiç kullanmıyor neredeyse hatta bir kez söyleyip bir daha söylemedikleri de oldu hep parmakla gösteriyor su istiyorsa emmek istiyosa .. bekliyoruz bakalım şu aralar kendince bazı sesler çıkarmaya başladı
Erkekler biraz tembel oluyo galiba kızlara göre her şeyleri geç oluyor yahu 2 yaşına kadar yolu var dedim artık bakalım hayırlısı herhalde işine gelince konuşurBizim sulalede 5 erkek cocuktan sadece 1i erken konusmaya basladi ve o da hic susmuyor. Endiselenmeyin bence genel.olarak erkekler gec konuşuyor. Cevremde de oyle yani :)
Benim oğlum da hep parmakla gösteriyor ve istemsizce hep yapıyoruz, evet önceden daha fazla konuşmaya çalışıyodu şimdi de kendi kendineyken kelimeler söylüyor ama bizle olunca yok, bazen bianda söyleyip bidaha söyletemiyoruz. İşaret edince ısrarla o ne falan diyorum bu sefer de ağlıyo, en iyisi üstüne gitmemek deyip bıraktım bende illa ki konuşur yani.16 aylık oğlumun da bir 12-13 kelimesi oldu şimdiye kadar ama gün içinde kelime hiç kullanmıyor neredeyse hatta bir kez söyleyip bir daha söylemedikleri de oldu hep parmakla gösteriyor su istiyorsa emmek istiyosa .. bekliyoruz bakalım şu aralar kendince bazı sesler çıkarmaya başladı