• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

18 ay aşısına dikkat

txuxlay yxuxksel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2008
158
1
96
Diğer
kızlar geçen hafa 18 ay aşısını yaptırdım vebebğim ateşlendi doktora gittik, kulak iltihabı, boğaz iltihabı.. yüksek ateş ve o gece hastanede kaldık.. serum antibiyotik, ateş düşürücüler çok zordu ...

sebebi aşı imiş.. aşıya gitmeden öönce lütfen doktorunuza danışın ..

ben yaptırdım bişey olmadı çok şükür.düzenli gittiğimiz özel hastanede önce kontrol sonra doktorun yazdığı aşıyı yaptırıyourz.bu güne kadar bi sorun olmadı çok şükür.neden öyle oldu hiç anlamadım sizinki geçmiş olsun.ogün hem ağızdan heme bacaktan aşı olduk işte.

18 ay aşıları karma aşı bide ağızdan bildiğim bizim sağlık ocağı telefon açtı 3haziraznda çağardı vurmak için hepatit a da artık 2 yaşı beklemeğe gerek yokmuş 2 yaşından önce vurulmasının daha doğru olduğu kanıtlanmış yaş gününnden önce vuralım dedi özel doktorumuz onuda temmuz ayında vurucaz kısmetse

ama kulak intihabı boğaz intihabı demişssin bu aşının onları yapması imkansız helede sabah vurulup akşama böle bişi olması zor gibi belki hasta olucaktı zaten aşılarla birlikte olunca ateşlede arttı hastalığı ateş tetiklemiştir acil şifalar yawruna

bizde c.tesi yaptırdık özel hastanede ki kendi doktoru yaptı ama ağızdan aşı yapılmadı piraye ye kafam karıştı şimdi karma aşı dedi doktoru bizede ee niye o zaman ağızdan da yapılmadı

ateş olmadı ama bacağı kızardı aşı yeri beze gibi oldu

hepatit a yı da geçen ay yapmıştı

allah allah aşı bayatmıydı acaba öyle birşey olabilir mi

bende bugün yaptırdım karma aşı, bir de oral verdiler sonmuş artık bizde 2 yaşında falan aşı kalmamış

bu aşıda sadece biraz ağrı yaptı o kadar başka bişeyi olmadı şükür

ağızdan da verdiler koldan yaptılar, aşıdan 24 saat sonra oldu.. bebeğimin özel doktou yok aradık ama güvenebilceğimiz bir doktor bulmadık aslına bakarsanız oğlum son iki aya kadar hastada olmadı.. am iki ay önce kötü grip oldu birde şimdi bu.. ve hala geçiremedik.. bebeğimin bünyesi kalıramamış aşıyı.. serumu kabul etmedi çok ağladı yavrum hiç unutmayacağım içi yanmak ne demek yaşadım yani..
tüm hastalara acil şifalar diliyorum ..

kızlar 18 ay aşı sı nedir bebn bebeğime saglık ocagında ve özel aşılarınıda hastanede yaptırıyorum fakat bizim 1 yastan sonraki aşımız 20 aylık oldugunda karnesinede baktım ole yazıyo aynı ası heralde ama ay olarak farklı kafam karıstı valla

sapişim su çiçeği aşısı 12-18 ayları içerisinde olmayacakmıydı canım..
biran önce yaptır 18 ayı doldurmak üzere kuzularr..

gülizim sağlık ocağında yaptırıyorum ben tüm aşılarını,onlar takip ediyorlar.aslında en son aşıya gittiğimizde 1 yaş aşıları için,2 yaşına kadar başka aşısı yok demişti hemşire.sonra ben burayı okıyunca sağlık ocağını aradım,bizim aşımız yok mu herkes yaptırıyor diye.hemşire de bende seni arıcaktım,çarşamba günü gel,hem karmayı hem hepatit A yı yapalım,hepatit için de 2 yaşı beklemeye gerek yok dedi.tamam dedim dün yaptırdık işte.dediğim gibi dün gece huysuzluk ve hafif ateş yaptı.bugün de öğlen uykusunu yarım saat uyudu uyandı.sonra yine huysuzluk,huysuzluk,derken bir baktım ateşi var,ölçtüm 38.3.dolven verdim hemen.sonrada yemek yedirdim.hemen üstüne de biraz önce uyuttum.çok şükür ateşi düşmüştü bu arada.
su çiçeğine gelince,dün aşıya gittiğimizde söyledi onu hemşiremiz,aynı anda 3 aşı yapmak istemedim ağır gelmesin diye dedi,o yüzden önümüzdeki hafta yapalım,ben yine tamam dedim.yani durum böyle şekercim.sağlık ocağı takip ediyor diye ben rahattım anlayacağın ama pek güvenmemek gerekiyormuş galiba.bu arada neredeyse 18 i bitirecekler diyorsun da 19 u demek istedin sanırım :))

hakketen sapişim 19 demek istemiştimmmm...:))))
yalnız canımcım benim bildiğim suçiçeği aşısını devlet yapmıyo. o özel bi aşı.
burdaki arkadaşlar hep özel yaptırdılar..hoş ben yaptırmadımm.ablamlar yaptırmamı istemediler..
sen sağlık ocağıonı tekrar ara bi sor canımcımm. yanlış aşı falan yapmasınlar kuzuya allah etmesinn..
bu arad çok geçmiş olsun okimize..

biz özel aşıyı eczanemizden alıyoruz ücretli olarak,sonra sağlık ocağında hemşire vuruyor canım.hepatit A da özel biliyorsun,onu da aynı şekilde yaptık,daha önce bir tane daha vardı özel aşı o hangisiydi onu hatırlayamadım ama o da özeldi hatta 75 Tl idi,hepatit A 35 Tl,su çiçeği de 30-40 civarıymış sanırım

Back
X