18-35 Ya Bayanlar haydi aya ...

selam kızlar ben de duydum bu aşıyı ama bir kaç kişi de böyle bir aşıya ne gerek war biz olmadık da ne oldu bu kısırlaştırmak içn falan olmasın dediler. Ne alaka ki sonuçta bütün türkiye de duyuldu.Kimisi yaptır mutLaka diyor kimisi gerek yok diyor ben karar veremedim benneyaptımki

bence yaptır.çünkü ilerde evlenirsen hamilelikte kızamıkçık geçirisen bebekte körlük yapıyormuş,ayrıca özürlü doğma ihtimali varmış.
bizimkisi önlem almak illaki hamilelikte kızamıkçığa yakalanacaksın diye bir şey yok,ama ya birde allah korusun başına gelirse vicdanın seni rahat bırakır mı?

Ankara henuz aile hekimligine gecmemis simdi okudugum kadariyla... gecmis olsaydi hemen vurdururdum. cok guzel bir uygulama gercekten... saglik reformlari harika masallah...

Ankara henuz aile hekimligine gecmemis simdi okudugum kadariyla... gecmis olsaydi hemen vurdururdum. cok guzel bir uygulama gercekten... saglik reformlari harika masallah...

bence de çok önemli bir uygulama yapmış sağlık bakanlığı.:lepi:
haydi 18-35 yaş arası tüm kk üyeleri aşıya !!!

eet netertua haklısın ben örgütleyeyim bütün arkadaslarımı gidelim yaptıralım aşımızı:kedi:

ben oldum aşıyı ama 2 eylülde biteceğini söyledi hemşire....geçkalmış olmayasınız

selam kızlar ben de duydum bu aşıyı ama bir kaç kişi de böyle bir aşıya ne gerek war biz olmadık da ne oldu bu kısırlaştırmak içn falan olmasın dediler. Ne alaka ki sonuçta bütün türkiye de duyuldu.Kimisi yaptır mutLaka diyor kimisi gerek yok diyor ben karar veremedim benneyaptımki

yok artık daha neler...bunları söyleeyenler paramoyak mı yaaa:1shok:

ben de bir ay önce oldum..aşııyı yapan dr bana 1 ay korunmam gerektiğini söyledi..hamile kalma dedi..ancak bazı sitelerde bu konuyla ilgili yazılar okudum en az 3 ay kimisi de 6 ay diyor..anlamadım valaaaaaaa..doğrusunu bilen söyler mi?

ben de bir ay önce oldum..aşııyı yapan dr bana 1 ay korunmam gerektiğini söyledi..hamile kalma dedi..ancak bazı sitelerde bu konuyla ilgili yazılar okudum en az 3 ay kimisi de 6 ay diyor..anlamadım valaaaaaaa..doğrusunu bilen söyler mi?

evet arkadaşım bende bu konuda bayagı bir araştırma yaptım.dediğin gibi kimisi 4 ay kimisi 3 ay kimisi de 1 ay diyor.ama 6 ayı hiç duymamaıştım:1shok:
neyse eski bilgilere göre 4 ay ;abd de yeni yapılan araştırmalara göre 1 ay yeterli oluyormuş.en azsüre 1 ay yani.

ya arkadaşlar benim bu aşıdan daha şimdi haberim oldu ama birde şu durum var eşimle çocuk düşünüyoruz acaba ne yapmam gerekir ki

sevgili rana62 hamile olmadığın belli olduktan sonra yaptırman gerekiyor.ve en az 1ay çocuk düşünmemelisiniz.
eger beklemem falan diyorsanız bu aşıyı kesinlikle yaptırmayın.

şimdi biz çocukken olduk aşımızı aşılarımız tam-tatlicadiarzu-
yinede olmak mı lazım benim iğne fobim var yaşlansam botox yaptıramıcamakannehir

hamile olanlar zaten bazı aşılarını yaptırıyorlar..ya da bebek doğduktan sonra yapılan aşılar da var..bu aşı gebe kalmadan önceki bebekteki sakaklık oranını düşürüyor....zaten aşı süresi bitti...yapıldıktan 1 ay süreli korunma var..eğer farkında değilseniz kesinlikle alııyorlar yani kürtaj :KK43:(

süre geçmiş olabilir ama bu aşı ücretlide yapılıyor illaki devlet yaptıracak diye bir şey yok.

X