18-35 Ya Bayanlar haydi aya ...

chaiga

Guru
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2009
237
1
18-35 YAŞ ARASI BAYANLARA TEMMUZ - AĞUSTOS AYLARINDA ÜCRETSıZ KIZAMIKÇIK AŞISI YAPILIYOR.. BENı DÜN SAĞLIK OCAĞINDAN ıLK ÇAĞIRDIKLARINDA BU YAŞTA AŞI NEDEN DıYE ŞAŞIRMIŞTIM AMA YAPILIYORMUŞ.. BUGÜN AŞIMI OLDUM BıRAZ AĞRI YAPIYOR AMA OLSUN..
BAĞLI OLDUĞUNUZ AıLE HEKıMLıKLERıNE BAŞVURABıLıRSıNıZ

böyle bir kampanyaya başlama amaçlarının kadınların kızamıkçık aşısı ile aşılanmaları sayesinde bebeklerin anne karnında iken bu hastalığa karşı korunmalarını sağlamak ve dünyaya sakat gelmelerinin önüne geçmek olduğunu belirterek, “Bu nedenlerden dolayı 01-Temmuz 2009-01 Eylül 2009 tarihleri arasında devam edecek olan kızamıkçık aşı kampanyasına I8-35 yaş arası kadınlarımızı bağlı bulundukları aile hekimlerine başvurarak kızamıkçık aşılarını yaptırmaya davet ediyoruz” dedi.

Son düzenleme:
ben oldum canım hiç ağrımda olmadı herkese tavsiye ediyorum bu aşıdan sonra oluşacak gebeliklerde düşüklerin ve hastalıklı bebeklerin önlenmesi amacıyla başlatılmış bi kampanya çocuklarımız için duyarsız kalmayalım

ben de olalı 1 aya olacak neredeyse. hiç agrı olmadı bende.
benece sağlık bakanlığı çok iyi bir önemli bir işe imza atmış.çünkü hamilelikte geçirilen kızamıkçık bebekte sakatlık ve körlüğe neden olabiliyormuş.
aşı olduktan sonra en az 1 ay hamile kalmamak gerekiyor ona göre arkadaşlar.
bana doktorum demişti eger Allah korusun hamile kalnırsa kürtajla bebeği almamız gerekir. bu nedenle dikkat!!

Kızlar bu aşıyı her yıl mı yaptırmak gerekir?şimdi yaptırsam yine korur mu acaba yoksa nişan yapınca evliliğe bebeğe yakın olunca mı ?

jean aşıyı bii kere yaptırdınmı ömür boyu koruyor.ne zaman istersen yaptır ister evliister bekar ama bır ay hamile kalma.
leyla01 bu kampanya öncelikli aile hekimliğine geçilen illerde başlatılmış.bulundugun il aile hekımlıgıne gecmemısse bılmemelerı normal. dün bende aşı oldum acımadı

bende bu aşıyı oldum evet aşı hiç acı vermiyor sonra ağrıda yaşamadım...sadece 1 ay boyunca sakın hamile kalma

ben de olalı 1 aya olacak neredeyse. hiç agrı olmadı bende.
benece sağlık bakanlığı çok iyi bir önemli bir işe imza atmış.çünkü hamilelikte geçirilen kızamıkçık bebekte sakatlık ve körlüğe neden olabiliyormuş.
aşı olduktan sonra en az 1 ay hamile kalmamak gerekiyor ona göre arkadaşlar.
bana doktorum demişti eger Allah korusun hamile kalnırsa kürtajla bebeği almamız gerekir. bu nedenle dikkat!!

arkadaşım bilgin var diye soruyorum.
ben hamileyim 2. 3 aylık dönemdeyim aşı olamam sakıncalı olurmu yani?

canım ben aşı olduktan sonra bi aşı kartı verdiler ve üzerinde aşı ile ilgili bilgiler var..

hamile bayanlara uygulanmaması gerekiyormuş..

sen yinede aile hekimine sor derim ama elimdeki kartta böyle yazıyor

evt canımhamilelere öenrmiyolar hamilelere yapmılar aşıyı yani.
bide bebk için tedavı görenlere de yapmıyolar cunku aşıdan sonra 1bucuk 2 ay korunmak gerekıyormuş

geç kalmadan biz de yarın gidip olalım bari..önce sağlık ocağını arayayım da bide haberimz yok fln derler...teşekkr ederim bbilgilendirme içina.s.

nerdesın canım balıkesırde nasılyanı saglık ocagının haberı yokmuymuş bu uygulamdan hayret

ben bandırmadayım canım burada okudum hemen sağlık ocağımızı aradım ama haberleri yok.zaten öyle uyuşuklar ki kızım bebekken yanlış aşıyı yapacaklardı Allahtan internet varda araştırıp öğrenip öyle gidiyorum aşıya.hiç ama hiç güvenmiyorum sağlık ocaklarına

ben de 10 gün önce oldum..1 aylık korunması var evli olanlar için..hamileler asla yaptıramıyor ..ki size zaten bir yazı okutup imzalatıorlar hamile olmadığınıza dair..ve size yine bir aşı olduğunuza dair belge veriyorlar...

bende hiç acı olmadı...eğer acı yaşayanlar varsa kolonyalı pamukla bastırın mikrop kapmasın diye..

olmayanlar mutlaka olsunlar..sağlıklı günlerle inşallah...

selam kızlar ben de duydum bu aşıyı ama bir kaç kişi de böyle bir aşıya ne gerek war biz olmadık da ne oldu bu kısırlaştırmak içn falan olmasın dediler. Ne alaka ki sonuçta bütün türkiye de duyuldu.Kimisi yaptır mutLaka diyor kimisi gerek yok diyor ben karar veremedim benneyaptımki

X