17 Hafta ve Kilo Sorunu

endorfin2

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2019
89
41
30
Arkadaşlar merhaba, 16+4 günlük gebeyim. Hamileliğim boyunca sadece 1 kilo aldım ki yapısal olarak çok zayıf biri değilim kalıplıyım yani kilo almaya müsait bir fizyolojim var. Kilo almayışımı sağlıklı beslememe yoruyorum ama bir yönden de kafama takılıyor. Örneğin akşam yemeğinden sonra genellikle hiçbir şey yemem, bu hamile kalmadan öncede dikkat ettiğim ve alışkanlık edindiğim bir şeydi. Ama şimdi bebek var ve acaba yanlış mı yapıyorum diyorum... sabahları peynirimi yumurtamı ara öğünlerde meyvemi yiyorum ama akşam 7’den sonra nerdeyse sabah 8’e kadar bir şey yiyip içmiyorum su/soda dışında. Bu konuda deneyimi ya da bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Akşam 7 sabah 8 mantığı nedir? Yüklüsün sen. Tamam otur tabak tabak ye demiyorum ama en azından 7den sonra 1 meyve de olsa ye.

Kiloaya gelince normal, 7inci ayından sonra alırsın birden. Şimdi takma kafana, bebek iyiyse, kilosu tamamsa, sorun yok.

Arkadaşlar merhaba, 16+4 günlük gebeyim. Hamileliğim boyunca sadece 1 kilo aldım ki yapısal olarak çok zayıf biri değilim kalıplıyım yani kilo almaya müsait bir fizyolojim var. Kilo almayışımı sağlıklı beslememe yoruyorum ama bir yönden de kafama takılıyor. Örneğin akşam yemeğinden sonra genellikle hiçbir şey yemem, bu hamile kalmadan öncede dikkat ettiğim ve alışkanlık edindiğim bir şeydi. Ama şimdi bebek var ve acaba yanlış mı yapıyorum diyorum... sabahları peynirimi yumurtamı ara öğünlerde meyvemi yiyorum ama akşam 7’den sonra nerdeyse sabah 8’e kadar bir şey yiyip içmiyorum su/soda dışında. Bu konuda deneyimi ya da bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
Canım zaten hamilesin diye çok fazla yemene gerek yok . Bu süreçte de böyle olması normal sen jendini ilerde gör . Öyle akşam oldu acıktım da ama bu saatte de yenmez diyemiyosun ,öyle kendine engel olamayacağını günler gelicek ama önemli olan zararlı şeyler yememen

Canım zaten hamilesin diye çok fazla yemene gerek yok . Bu süreçte de böyle olması normal sen jendini ilerde gör . Öyle akşam oldu acıktım da ama bu saatte de yenmez diyemiyosun ,öyle kendine engel olamayacağını günler gelicek ama önemli olan zararlı şeyler yememen
bende kendimi o günlere saklıyorum zaten suan ne kadar az yesem kar benim için :))

bende kendimi o günlere saklıyorum zaten suan ne kadar az yesem kar benim için :))
Az yicem falan diye düşünmeyin o bu kadar kilo almış bu bu kadar almış falan gibi şeyler düşünmeyin. Ben de pek kilo almadım şuan 34 haftalık olduk toplam 7 kilo almışım normalden daha az almışım ama meleğim sağlıklı şükür. Normalden fazla da alabilirsiniz siz takiplerinizi yaptırın değerleriniz normalse her hangi bir sağlık sorununuz yoksa doğumdan sonra yaklaşık 9 ayda verirsiniz . Siz sağlıklı şeyler yemeye çalışın . Ben hayatımdan şekeri çıkardım, canım tatlı isteyince meyve yedim .

Bende akşam yemeğimi en geç altı da yerdim ve sonrasında su ve çay hariç (ki çayda ıhlamur falan) hiç bişey yemedim içmedim 3 gebeliğimde de 8-7-8 kilo alarak Doğuma gittim bebeklerim 3,5-4-3,5 kilo doğdu 3 de gayet sağlıklı çok şükür en küçül kızım daha 23 günlük Doğumun 5. Günü eski kiloma dönmüştüm ama ben takviyelerime sağlıklı beslenmeye çok dikkat ettim hamur tatlı ekmek yemedim yerine sebze meyve ve et kuruyemişler baklagiller düzenli bir hayatım oldu hep

Bende akşam yemeğimi en geç altı da yerdim ve sonrasında su ve çay hariç (ki çayda ıhlamur falan) hiç bişey yemedim içmedim 3 gebeliğimde de 8-7-8 kilo alarak Doğuma gittim bebeklerim 3,5-4-3,5 kilo doğdu 3 de gayet sağlıklı çok şükür en küçül kızım daha 23 günlük Doğumun 5. Günü eski kiloma dönmüştüm ama ben takviyelerime sağlıklı beslenmeye çok dikkat ettim hamur tatlı ekmek yemedim yerine sebze meyve ve et kuruyemişler baklagiller düzenli bir hayatım oldu hep
ay bende öyleyim tatlı hamur işi ekmek hiç yemiyorum canımda istemiyor sevmiyorumda inşallah bende öyle olurum çok sağol :KK200:

Akşam 7 sabah 8 mantığı nedir? Yüklüsün sen. Tamam otur tabak tabak ye demiyorum ama en azından 7den sonra 1 meyve de olsa ye.

Kiloaya gelince normal, 7inci ayından sonra alırsın birden. Şimdi takma kafana, bebek iyiyse, kilosu tamamsa, sorun yok.
Mantığı şu 7-11 arası yemek yemiyorum sadece cunku 23:00 gibi uyumaya gidiyorum 8 e kadar

Fazla kilo almaniz gerekmiyor zaten hic almasanizds olur saglikli beslenin yeter.. ben 23. Haftamdayim 3 kilo aldim. Almasam daha mutlu olurdum .. hamilesin onu da yuklusun soyle yap falan gerek yok onlara

Mantığı şu 7-11 arası yemek yemiyorum sadece cunku 23:00 gibi uyumaya gidiyorum 8 e kadar

En güzelini yapıyorsun tatlım aksamları eğer canın çok yemek yemek isterse de meyve ye abartmadan..çünkü meyvede de seker vardır ve çok yiyince de hamilelik şekerin çıkar..sağlıklı beslen bol bol su iç bol bol uyu ve tabiki bol bol bebişinle konuş..

31 haftayim 5 kilo aldim
2 ogun yiyorum gece sadece sut içerim
vitaminlerimi duzenli alirim
bebek 1 hafta onden gidiyor
dr sorun yok dert etme dedi

31 haftayim 5 kilo aldim
2 ogun yiyorum gece sadece sut içerim
vitaminlerimi duzenli alirim
bebek 1 hafta onden gidiyor
dr sorun yok dert etme dedi
Gerçekten harikasınız.Benim de idealindeki durum bu ama ben malesef kiloya eğilimli olduğum için her türlü alırım kilo.Ama benim çok şaşırdığım şey bu kadar az kiloya rağmen bebeğin harika bir şekilde gelişimini sürdürmesi.Demekki hamilesin kilo almalısın bebek gelişmez diye bisey yok

Canim illede biseyler yemek istiyosan bir kase yogurt ye yada salataligin kabuklarini soy biraz tuzlayip ye hem midene agarlik yapmaz kiloda yapmaz hemde icin rahat etmis olur

Gerçekten harikasınız.Benim de idealindeki durum bu ama ben malesef kiloya eğilimli olduğum için her türlü alırım kilo.Ama benim çok şaşırdığım şey bu kadar az kiloya rağmen bebeğin harika bir şekilde gelişimini sürdürmesi.Demekki hamilesin kilo almalısın bebek gelişmez diye bisey yok
bende kiloya meyilliyim
74 le hamile kaldim yeteri kalori aldigim icin bebek buyuyor bana kalmiyor
bundan onceki dogumumdada 8 kilo aldim dogumdan 1 hafta sonra 10 kilo verdim bebekte cok saglikliydi
hamur isi tatli bazen yiyorum sanirim bu yuzden almiyorum

Bende 17 haftadayim hic kg almadim belki 100-200 gram bazen oynuyor tarti. Kuzenimde ilk 6 ay kg almayip son 3 ay 20 kg almisti

Canm basladin mi almaya kac haftalik oldun. Ben yemesemde almaya basladim da :)

X