Bebek Beslenmesi 17 aylik oglum hicbirsey yemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nurcinar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2012
167
5
42
Oncelikle hepinize selamlar,,nerden baslasam bilemiyorum inanin o kadar caresiz ve uzgunumki...Allahim bagislarsa 17 aylik bir oglum var..ogluma hicbirsey yediremiyorum ,kahvalti aliskanligi hic yok.et tavukbalik yumurta hicbirseyyemiyor,her sofraya oturdugumuzda onuda mama sandalyesine oturtup yanimiza aliyorum ,agzina ufak ufak yediklerimizden veriyorum hemen tukuruyor,taneli ve kati seyleri hic yemiyor,,degisik corbalar yapiyorum sebze meyve pureleri yapiyorum corbalarinin icine et kiyma yada balik falan koyup blenderda geciyorum ama iki uc kasiktan fazla yemiyor,evde yogurt mayaliyorum en fazla iki kasikyiyor hemen kalkiyor kaciyor ,agzini kitliyor ve basliyor kendini yerlere atip aglamaya, o oyle yaptikca sinirlerim tepeme cikiyor,okadar ozenerek hazirladigim hersey cope,resmen ac geziyor veben bu duruma cok uzuluyorum sinirlerim cok yiprandi.oglum yemedikce benim aglayasim geliyor,inanin cok yiprandim..sadece sut iciyor biberonla yada biberonda tahil mamasi falan..kac kez cok uzulerekte olsa ac biraktim,madem corbani yemiyorsun sana biberonda yok dedim,,kac saat evde ac gezdi huysuzlandi,mutfaga gelip gelip biberonunu gosterip agladi,bende cok acikti kesin corbasini yada puresini yer diye sevindim ama nafile yine ayni seyler yemiyoryemiyor agliyor huysuzlaniyor anne yuregi iste yine dayanamayip biberonda mama verdim,,yani kisaca kasikla beslemeye calistigim hicbirseyi yemiyor....inanin o kadar yoruldumki,,,ustelik evde 6 aylik bir bebegim daha var kafayi yemek uzereyim....oglum dogdugundan beri 17 aydir hep huysuz gece gunduz uyumaz uyusada en fazla yarim saate bir uyanir aglar,gerci uykulari biraz duzene girdi ama birsey yememesi beni cok uzuyor,1-2 ay oncesine kadar yine biseyler yiyordu ama simdi yemiyor,,doktorada goturduk kac kez bisey demiyorlar,yemiyorsa zorlama sevdigi seyleri ver diyor doktor,,iyide birsey yemiyorki sadece biberon,doktorlarda anlamiyor beni,istah acici birseyde vermiyorlar,zamanla yermisssss....neyse hanimlar cok uzattim kafanizi sisirdim,okuyan herkesin gozlerine yuregine saglik,,,,benim durumumda olupta care bulan yada tavsiyede bulunacak herkese simdiden cok cok tesekkurler....Rabbim cumlemizin evlatlarini butun kotuluklerden korusun,,,,herkese iyi geceler

Merhaba canım benimde 16 aylık kızım var bizimkide çok az yiyor beni emiyor.Doktora kontrole gittiğimizde söylüyorum az yiyor diye.Siz yedirmeye çalışın yer yer diyor.Bazen sinir oluyorum nasıl zorla yedircem.Ama sizinki daha kötüymüş en azından bizimki balık falan sever.Bilmiyorum neler yapıcaz zorlamayın diyorlar acıkınca yer diyorlar ama bakalım.İki gündür bizde sıkıntılıyız.Bugün aç uyucak hatta yemedi bişey.

Bende 4.5 ayda ek gıdaya başladım.Çevreden dinlediğin hikayeler hep aynıydı.6 ay beklersen bebek artık hiç ek gıda almak istemiyor vs.Bende beklemedim ama sonuç aynı ne yazık ki.O caaaanım çorbalar püreler hepsi yapılıyor çöpe gidiyor.zamanıma mı üzüleyim beceremediğime mi üzüleyim etrafımda ki insanların ooohooo sen buna hiç bişey vermemişsin demelerine mi yoksa bakamıyorsun demelerinemi üzüleyim bilmiyorum.Üstelik bu ay sonu işe başlıyorum.Emzirmiyorum ama nasıl doyuracaklar bilmem.Zorla verilirse de kusuyor mutlaka:KK43:(Yada bir süre biberon bile almıyor.Zamana bırakıp sürekli mama bile vermeyi düşünüyorum bazen:KK43: Üzüntünüze ortak olmak istedim sadece.Keşke bildiğim birşey olsa da hem kendime he başkalarına yardımcı olabilsem:KK43:

bebeklikten itibaren bende ve kardeşlerimde de yemek problemi çok yaşamış annem. boy olarak ortalamanın üstünde olmamıza rağmen, kilomuz hep ort nın altındaymış.
açlıktan çocuklara pek birşey olmuyor(3.dünya ülkelerindeki gibi bir açlıktan bahsetmiyorum.)... bu kadar sıkıntı yapmayın.
çocukken çok zayıf bir çocuk olmama rağmen, şu an boy ve kilo olarak ortalamanın üstündeyim. et,balık, süt, yoğurt, yumurta, pekmez, sebze, meyve vb sağlıklı birşey yemezmişiz hiç. ekmek, makarna,pilav azıcık yermişiz onları da. bir de aburcubur :))

boy ve kilo gelişimi normal ise, sıkıntı yapmayın. süt içiyormuş, sütün besin değeri oldukça iyidir, ayrıca tok tutar. yumurta sarısını haşlayıp süte biraz katmayı deneyin. veya biraz bal, pekmez katın...

çocuğa yemeği ödüllerle yedirmeye çalışmayın.
iştah olayı farklı birşey, her çocukta bir olmuyor elbette. ama bizde 3 kardeşte de yaşandığı için, ben biraz da yanlış besleme tutumların bunu desteklediğini düşünüyorum. mesela annem sürekli yemek tabaklarıyla peşimizde gezermiş, yine de yemezmişiz. bu yapılmaması gereken ilk şeylerden biridir. çocuk inatlaşıyor çünkü.
çocuk masadayken yemesi için bir süre verin, yemezse sofradan kalksın. ama belli bir saate kadar başka birşey vermek yok. ağlayarak biberonu alacağını bilirse yemez yine.
yemediği zaman sofrada zorla uzun süre tutmayın.
aralarda abur cubur kesinlikle vermeyin.
çocuklara özel yemeklerin, çok sevimli fotoları olan yemek kitapları var. onlardan alın bir tane. çocuğunuzla birlikte yapmaya çalışın. istediği gibi süslesin tabağını.
daha büyüdükçe, yardımını daha fazla alabilirsiniz. kendileri de dokununca, yemekleri daha iştahlı yerler.
bir de yaşıtlarıyla bir arada yemesi için fırsatlar yaratın. kalabalık sofralarda, yaşıtları yedikçe onlar da daha iştahlı yiyorlar. birbirlerinin iştahlarını açıyorlar.
ailede büyüklerden biri yemek seçiyorsa, çocuklar da buna şartlanıyor genelde.
yemekleri bir süre, mııımmmm, çok güzel vs diyerek sofrada yiyin. merakı uyanıp denemek isteyebilir.
bir de başkalarının yanında kesinlikle yemek seçtiğinden bahsetmeyin.
çok az bile olsa, 1-2-3 kaşık kuralları yapın. yemezse zorlamayın.
blendır yerine, çatalla ezerek ek besinlere başlarsanız pütürlülere daha iyi alışırlar.

bir de ekşi olmayan meyvelerden dilimleyerek verin eline. yanında durun, uzun sürse bile kendi kemirmeye çalışsın. sıkıştırmayın acele etmesi için. çiğnemeyi öğrenmesi gerekir en kısa zamanda.

Allah kolaylık versin.
Zamane çocuklarını beslemek çok ama çok zor...
Sizi anlayabiliyorum.
Sanki konuyu açan benmişim gibi hissettim.
Benim oğlum da çok ama çok iştahsız.
Taneli yemez.Hep özenerek yaparım yemez.
Sevdiği bişey yoktur yani.
Siz süt çok vermeyin çünkü kansızlık yapıyor.

benımkı bırgun yerse 2 gun yemıyor.oncelerı cok takılıyordum uzuluyordum.ama doktor kontrollerınde buyumesı ayına gore normal.artık ısrar etmıyorum

Merhaba canım benimde 16 aylık kızım var bizimkide çok az yiyor beni emiyor.Doktora kontrole gittiğimizde söylüyorum az yiyor diye.Siz yedirmeye çalışın yer yer diyor.Bazen sinir oluyorum nasıl zorla yedircem.Ama sizinki daha kötüymüş en azından bizimki balık falan sever.Bilmiyorum neler yapıcaz zorlamayın diyorlar acıkınca yer diyorlar ama bakalım.İki gündür bizde sıkıntılıyız.Bugün aç uyucak hatta yemedi bişey.

Allah yardimcimiz olsun gercekten

benımkı bırgun yerse 2 gun yemıyor.oncelerı cok takılıyordum uzuluyordum.ama doktor kontrollerınde buyumesı ayına gore normal.artık ısrar etmıyorum

Benim oglum zayif gelisimi ayina gore normalin altinda 17 aylik ve sadece 11 kg..bunu doktor soyledi ama halen bir oneride bulunmus degiller,,eczaci bir arkadasimin tavsiyesiyle nutrigen uzum aldim istah acsin diye onuda zar zor icirebiliyorum...bakalim sise yarilandi ama halen tik yok benimkinde

Allah kolaylık versin.
Zamane çocuklarını beslemek çok ama çok zor...
Sizi anlayabiliyorum.
Sanki konuyu açan benmişim gibi hissettim.
Benim oğlum da çok ama çok iştahsız.
Taneli yemez.Hep özenerek yaparım yemez.
Sevdiği bişey yoktur yani.
Siz süt çok vermeyin çünkü kansızlık yapıyor.

Evet cnim sut kansizlik yapiyor ama napim onuda icmezse yandim....yakinda goturecdm zaten yine doktora kan tahlili isteyip degerlerine baktiracam,ilginiz icin sagolun

aynı sekılde benım kızımda 15 aylık ve hiçbişi yemez yıne sızınkı sut ıcıyor benım kızım sutu agzına surmez.doktor çinko verdi suan ısyerındeyım ismi aklımda degıl ama iştahnı cok guzel actı 2 haftadır daha ıyı yemege basladı.bide elıne çatalı verın muzu kesıp koyun tabaga yeme zevkını ogrenır belkı benım kızım o sekılde 2 muz yıyor gunde.boyle boyle başka başka seylere alısr dıe dusunuyorum ama kaar uzulmeyıın bende cok uzuluodum aama sımdı yedıgı kadar dıorum

merhaba birşey merak ettim çocuğunuzu 5 6 aylıkken kaşıkla besliyor muydunuz ?

Evet besliyordum hatta 4 aylikken baslamistim elma- havuc suyu...basit sebzd corbasi falan o zamanlar daha guzel yiyordu,,,acaba diyorum kok dislerini cikartiyor indanmi acmiyor agzini bilemiyorum?????? Zaten bebegim 36 haftalik 2.200. Gr dogmustu anne sutu bile alamadi fazla,emmemiyordu of ya cok zor bir lohusalikti bir taraftan sicak,bir taraftan kayinvalide gorumce dikilmis basima gogsumu tutturmaya calisiyorlar,oglum inatla emmiyor catliyordu aglamaktan,,,en son care arada zorlada olsa emzirerek ,sureklide sagarak anne sutu almasini sagladim....oda 4 ay gibi kisa bir sure cunku daha fazla gelmemisti pompayla sutum,,o yuzden ek gidayada erken gecmistim ,,,ilginize cok tesekkurler arkadasim

Evet cnim sut kansizlik yapiyor ama napim onuda icmezse yandim....yakinda goturecdm zaten yine doktora kan tahlili isteyip degerlerine baktiracam,ilginiz icin sagolun

buarada süt kansızlık yapmazmıs canım 3 lıtreden fazlası zararlıymıs benım kuzenımde oyleydı cok sut ıcer yemek yemezdı doktora goturduk kansız olur dıe korkuyoruz dedık doktor kızdı bıze bunları nerden uydurursunuz bılmem dedı

aynı sekılde benım kızımda 15 aylık ve hiçbişi yemez yıne sızınkı sut ıcıyor benım kızım sutu agzına surmez.doktor çinko verdi suan ısyerındeyım ismi aklımda degıl ama iştahnı cok guzel actı 2 haftadır daha ıyı yemege basladı.bide elıne çatalı verın muzu kesıp koyun tabaga yeme zevkını ogrenır belkı benım kızım o sekılde 2 muz yıyor gunde.boyle boyle başka başka seylere alısr dıe dusunuyorum ama kaar uzulmeyıın bende cok uzuluodum aama sımdı yedıgı kadar dıorum

Hmmm taneli seyler yemiyor yada beceremiyor yemeyi hemen tukuruyor yada bogulacak gibi oluyor gercekten isim zor,,,,bende muzu ezip sutune katiyorm ancak oyle faydalaniyor muzdan oda illa biberonla icecek ya aslinda daha ufakken daha guzel yiyordu hep bitiriyordu corbalarini purelerini falan ....birde evde kaza mahsulu:)). 6 aylik bir oglum daha var allahtan o istahli onada ek gidalara gectim halen anne sutude aliyor ,hatta buyuk oglumu ozendiriyorm bak annecim kardeste yiyor hadi bir kardese bir sana ham yap falan diye kandirmaya calisiyorum ama inatla yemiyor...ne biliyim tikandim kaldim uyuyor simdi beyefendi gece sabahladik kendisiyle bir turlu uyutamadim simdi gece uykusunu tamamliyor,ufagida kucagimda bende sizd cvp yaziyorum,,,bir taraftanda dort gozle annemi bekliyorum,,sagolsun cok yardimi var bana ,,ufagi dogdugundan beri zavalli kadin evimi babami unuttu neredeyse......6 aydir haftanin 4-5 gunu bende kaliyor,,,yoksa kafayi yerim gercekten,,,bir taraftan huysuz hicbirsey yemeyen uyumayan bir oglum, diger taraftan zir zir aglayan bir bebegim var....yemek, utu,camasir,bulasik,temizlik onlarin mamalari uyutmaya calismalarim derken inanin cok ozur dilerim tuvalete gitmeye bile firsat bulamiyorum bazenn,,,,neyse ne kadarda dertliymisim. ya okuyan gozlerinize yazan ellerinize ve yureginize saglik...bu arada lutfen eve gidince o damlanin adini bana yazabilirmisiniz cok rica ediyorum...belki bir ise yarar bende size duaci olurum....hayirli seneler

Hmmm taneli seyler yemiyor yada beceremiyor yemeyi hemen tukuruyor yada bogulacak gibi oluyor gercekten isim zor,,,,bende muzu ezip sutune katiyorm ancak oyle faydalaniyor muzdan oda illa biberonla icecek ya aslinda daha ufakken daha guzel yiyordu hep bitiriyordu corbalarini purelerini falan ....birde evde kaza mahsulu:)). 6 aylik bir oglum daha var allahtan o istahli onada ek gidalara gectim halen anne sutude aliyor ,hatta buyuk oglumu ozendiriyorm bak annecim kardeste yiyor hadi bir kardese bir sana ham yap falan diye kandirmaya calisiyorum ama inatla yemiyor...ne biliyim tikandim kaldim uyuyor simdi beyefendi gece sabahladik kendisiyle bir turlu uyutamadim simdi gece uykusunu tamamliyor,ufagida kucagimda bende sizd cvp yaziyorum,,,bir taraftanda dort gozle annemi bekliyorum,,sagolsun cok yardimi var bana ,,ufagi dogdugundan beri zavalli kadin evimi babami unuttu neredeyse......6 aydir haftanin 4-5 gunu bende kaliyor,,,yoksa kafayi yerim gercekten,,,bir taraftan huysuz hicbirsey yemeyen uyumayan bir oglum, diger taraftan zir zir aglayan bir bebegim var....yemek, utu,camasir,bulasik,temizlik onlarin mamalari uyutmaya calismalarim derken inanin cok ozur dilerim tuvalete gitmeye bile firsat bulamiyorum bazenn,,,,neyse ne kadarda dertliymisim. ya okuyan gozlerinize yazan ellerinize ve yureginize saglik...bu arada lutfen eve gidince o damlanin adini bana yazabilirmisiniz cok rica ediyorum...belki bir ise yarar bende size duaci olurum....hayirli seneler

iştah açıcı surup canım damla degıl sabahları aç karna 1 tatlı kaşıgı verıyorum tırnak sac kemık ıcın de iyiymiş saglık ocagındana yazdırabılırsın ama bugun iş cıkısı kv gidicem buyuk ıhtımalle kalırız yarın sana yazarım ısmını canım ben cok faydasını gordum ıns senın bebısınede yarar buarada 2 bebek gerckten cok zor allah yardımcın olsun

buarada süt kansızlık yapmazmıs canım 3 lıtreden fazlası zararlıymıs benım kuzenımde oyleydı cok sut ıcer yemek yemezdı doktora goturduk kansız olur dıe korkuyoruz dedık doktor kızdı bıze bunları nerden uydurursunuz bılmem dedı

Bu bilgi paylasimin icinde ayrics tsk ederim,hep endiseliydim kansizlik yaparmi diye,,yok yok 1 litre anca iciyordur bazen yarim litre,,,bende doktorumuza soyledim sut disinda bir sey yiyip icmiyor acaba zararli olurmu diye,,doktorda recete yaziyordu o sirada ateslenmisti doktora goturmustuk birde bunu sorayim dedim adamcagiz bon bon suratima bakti bisey demedi yani

Bu bilgi paylasimin icinde ayrics tsk ederim,hep endiseliydim kansizlik yaparmi diye,,yok yok 1 litre anca iciyordur bazen yarim litre,,,bende doktorumuza soyledim sut disinda bir sey yiyip icmiyor acaba zararli olurmu diye,,doktorda recete yaziyordu o sirada ateslenmisti doktora goturmustuk birde bunu sorayim dedim adamcagiz bon bon suratima bakti bisey demedi yani

doktor var doktorcuk var işte bazıları öle bakar bön bön ılgılenmez bıle ama korkma 3 lt kdr verebılırsın benım kızımda hıc ıcmıyo bnde ondan cok endıselıyım 1 bardk sutten muhallebı yapıorum bı onu yıyo peynır yogurt fln yıyo ama işte kemık ıcın onemlıya sut neyaptıysak ıcıremıyoruz.cok uzuluyorum bnde ama yapcak bısı yok ıns alıyodur yeteri sut vıtamınını

iştah açıcı surup canım damla degıl sabahları aç karna 1 tatlı kaşıgı verıyorum tırnak sac kemık ıcın de iyiymiş saglık ocagındana yazdırabılırsın ama bugun iş cıkısı kv gidicem buyuk ıhtımalle kalırız yarın sana yazarım ısmını canım ben cok faydasını gordum ıns senın bebısınede yarar buarada 2 bebek gerckten cok zor allah yardımcın olsun

Tamam tatlim yarin yada ne zaman evine gecersen ne olur yaz adinida hemen aldirayim esime ,,,evet zor gercekten eskiden cok sakin bir yapiya sahiptim simdi en ufak bir seye sinirlenir oldum,,sinirlerim yiprandi iyice ikiside sagolsun huysuz gerci ufagindan sikayetim yok yiyor en azindan gecede fena degil guzel uyuyor ama abisi sabaha kadar uyumuyor uyuyor hemen uyaniyor agliyor,,e aglayinca ufagida onun sesine uyanip agliyor,,napim bende sabaha kadar evde kosusturmaca halindeyim yorgunum cok...allah razi olsun annem haftanin 4-5 gunu kaliyorda yukum hafifliyor,babacimda anlayisli sagolsun napsin adamcagiz halimi goruyor kizim diyor cocuklar biraz buyuyene kadar kalsin annen,ben idare ederim diyor...arada o da gelip kaliyor ama yasli insanlar iste 2 gunde sikilip evine gidiyor.allahtan evlerimiz yakin,bu arada ablamida unutmamam lazim oda sagolsun gunduzleri gelip yardimci oluyor annemle beni dinlendiriyor,,,gerci ne dinlenmesi annemle ablama cocukari verip ben ev isleri falan,,inan yetistiremiyorum hicbirseyi,,esimde sagolsun cok yardimci ,annem kendi evinde kaldigi gecelerde o da sabah 4 -5 lere kadar besik salliyor,,bir cocuk onda bir cocuk bende uyurlarsa ne guzel,,,adam birde kalkip ,,bazen hic yatmadan ise gidiyor...kendisi sinirli biraz cocuklar uyumayinca sinirleniyor ,genelde buyugunu o uyutur annem yokken odum patliyor valla sallarken besigi kiracak diye ,,ama hakli adam napsin zaten isi cok yorucu.....kib fantasy optm,,,lnsallah guzel bir yilbasi gecirirsin,,biz yine ev icinde sinirlenip kosusturmacalara devam:)

X